Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade...

Polecane posty

Gość gość

Dostalam oferte stalej pracy w zawodzie, ale musialabym sie przeprowadzic do innego miasta, gdzie koszty zycia sa bardzo wysokie. Mam jeszcze kredyt za studia, ktory musze splacic, i mieszkajac sama w tamtym miescie, nie bedzie mnie stac tego zrobic przynajmniej przez dwa lata, nie mowiac juz nic o tym, aby cos sobie odlozyc. Druga alternatywa, to taka, aby zostac w domu, u rodzicow, wziac mniej platna place ale przynajmniej przez rok splacic ten kredyt i cos sobie odlozyc. Dochodzi jeszcze to, ze w domu sa wygodne warunki, a tam bede musiala wynajmowac jakas najtansza kawalerke, lub nawet pokoj u kogos w domu Jedyny plus tego, ze moglabym w tej pracy po kilku latach awansowac, poprzez przystepowanie do konkursow, ale zawsze jeszcze moge sprobowac sie tam dostac jak bede miala lepsze sytuacje finansowa. Co radzicie? Z gory Wam dziekuje.

Gość gość
"...jak bede miala lepsze sytuacje finansowa. .." jak narazie to naucz sie polskiego :P

Gość gość
To nie chcesz pracowac w zawodzie ? Ja bym wyjechala i sie usamodzielnila..

Gość gość
Mozesz wziac mniej platna prace,odlozyc cos sobie i dopiero wyjechac i podjac prace w zawodzie..

Gość gość
Przepraszam za bledy. Nie mieszkam w Polsce. Wiem, ze to nie jest wytlumaczenie, ale jednak prosze o rady dotyczace meritum sprawy.

Gość gość
Więc gdzie mieszkasz?

Gość gość
W Kanadzie

Gość gość
Myślę iż powinnaś pierwsze pomyśleć o spłacie kredytu tak abyś nie miała obciążeń, jak powiedziałaś spłacisz go przez rok, jesteś młoda, jak myślę, a wtedy bedziesz wolna i niezależna.

Gość gość
Mam 31 lat, ale chorowalam zaraz po studiach, wiec dlatego wszystko mi sie opoznilo.

Gość gość
Więc tak jak mówię, jesteś młoda i masz przed sobą życie.

Gość gość
Ja bym zaryzykowała i wyjechała.

Gość gość
Spłać kredyt, bądź jeszcze u rodziców, pracuj i odkładaj kasę. Jak zrobisz inaczej możesz nie dźwignąć problemów. Człowiek nie żyje po to by pracować ale pracuje by żyć.

Gość gość
Dodam jeszcze tyle, ze chociaz chcialabym ta prace, nie chce zamieszkac w tamtym miescie. Mam tez je