Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana zona

co robić z takim mezen

Polecane posty

Gość zszokowana zona

Mąż chce rozwodu bez orzekania o winie. Ale nie chce sprawy o podziale opieki i aalimenty. Chce płacić za potrzeby dzieci jak i za cześć wyżywienia i ubrań w sensie że będę mu robić listę a on będzie kupował . pieniędzy na dzieci żadnych mi nie da. Nie chce też spisać takiej umowy bo mówi ze zawsze tak będzie robil.

Gość gość
bierz co ci daje i nie marudź

Gość zszokowana zona
Myślisz ze będzie tak do 18 Rz. Robił ? Bo ja w to wątpię. Plan jego jest taki żeby mnie rozliczyć z pieniędzy co do grosza a jak mi braknie to mam mu listy robic. Jak mnie stać nie będzie zabrać dzieci tu czy tam to mam sobie pożyczyć Bo to on będzie jak twierdzi wszędzie dzieci zabierał.

Gość zszokowana zona
Mało tego grozi mi ze jak pójdę do sądu po alimenty to wykaże minimalny dochód bo ma dzialalnosc

Gość gość
Masz rozsądnego męża.

Gość zszokowana zona
Witaj wiem. Do końca będę prosić go żeby mi robił zakupy. Jest mądry wie jak się ustawić. Nie dość ze się sam wyprowadzil to jeszcze wie jak podporządkować sobie żonę

Gość gość
A co to dla ciebie za problem? Potrzeby dzueci zaspokoi i po co więcej? Przecież na swoje potrzeby sama zapracujesz. Czy nie chce ci się pracować i chcesz od niego jeszcze na swoje potrzeby ciagnac? Bierz co proponuje i do roboty, nic wiecej nie zrobisz, jak wykaże minimalny dochod to gowno bedziecie mieli, dzieci zwlaszcza beda miec duzo mniej. No niestety skończyło się zycie na utrzymaniu trzeba zakasać rekawy i do pracy.

Gość gość
Nie daj się. To cwaniak.

Gość gość
tępa suka, pewnie faceta zaniedbywała a teraz płacz bo samej do roboty trzeba na stare lata, oj te jèbane wyrachowane suki, egoistki, wszystko zrobią aby nie pracować i z kogoś doic kase

Gość troche pytań
autorko ile masz lat? ile dzieci lat? jaki powód rozwodu? ile po ślubie?

Gość gość
Idź do prawnika i go oskub co do grosza, jak będzie wykazywał minimalny dochód do do skarbówki grzecznie donieś, niech go sprawdzą porządnie. Nie jesteś na przegranej pozycji!

Gość zszokowana zona
33 lata 3 dzieci -male. Pracowałam. Kończę macierzyński teraz. Po ślubie 7 lat. Od dawna były zgrzyty bo mąż nie pomagał mi w zajmowaniu się dziećmi a wymagał abym zajmowała się nim-sex. To w skrocie. Odszedł bo juz nie mógł wytrzymać ze się go czepiam. Ma kogos. A teraz dziećmi się zajmuje. Na pytanie dlaczego nie pomagał mi wcześniej odp bo tak ale teraz będę z dziećmi czas spędzał. Proponowałam tterapię dużo wcześniej to nie chciał się zgodzić.

Gość zszokowana zona
Di tego stopnia nie zajmował się dziećmi ze mu musiałam maila napisać jak ma je karmić i jakie mają przyzwyczajenia szczególnie ten mały.

Gość gość
Kończysz macierzyński i rozumiem że chciałabys zostac na wychowawcxym no ale nikt twoich potrzeb nie zasponsoruje tylko dzieci. Twoj maz sprytnie to wymyślił. Jak będzie placil alimenty to ty też z tego będziesz żyć a tak to tylko potrzeby dzueci zaspokoi, no bo tak właściwie to jest jego obowiazek, już teraz nie musi się toba martwic. Skoro masz pracę i konczysz macierxynski to w czym problem? Na swoje potrzeby zarobisz., na dzieci bedzie dawal ojciec kupując wszystko wiec chyba dasz rade?

Gość zszokowana zona
Nie. Dużo nie zarabiam wg mojego męża mogłam sobie szukać pracy lepszej jak ciąży byłam na zwolnieniu. Po drugie cześć wydatków będę pokrywać ja co zrozumiałe tez jest. Jemu chodzi o to żeby tak to przeliczyć ze ten 1000 powiedzmy co będę zarabiać wliczyć w utrzymywanie dzieci i żebym nic nie była wstanie zrobić. Czyli zabrać dzieci gdzieś bo on to będzie robil przez co będę ta nie dobra matka. Jak mi się skończy ten 1000 to dopiero wtedy on łaskawie zrobi mi zakupy. Ustawił się dobrze bo z 500+ tez bierze pieniądze. Ja siedziałam z dziećmi z ciąży w ciążę i zajmowałam się nimi -dzieci planowane- a on się rozwijał a teraz bezczelnie mi mówi ze tez mogłam. Pytanie ile tak będzie robil . Dokąd będę grzeczna i na wszystko się zgadzac

Gość gość
Przepraszam, ale aż chce się powiedzieć "widzialy galy...." on się rozwijał a ty urodziłas 3 dzieci. Nie pomyślałaś jak to bedzie w razie takiej sytuacji? No niezle cgce cie teraz urządzić. Czyli ty utrzymujesz dzieci a on ci tylko pomaga jak ci zabraknie? Idz do sadu, nie zgadzaj sie na to. A tak w ogóle przy pierwszym dziecku ci pomagał? Musialas już zauwazac jaki jest to po co jeszcze dwoje dalas sobie zrobić? :o faktycznie moglas najpier pomyśleć o lepszej pracy wlasnie na wypadek takich sytuacji

Gość gość
Jak czytam wasze komentarze to krewolucji mnie zalewa!!Ludzie,co z wami?! Dlaczego tego faceta powinna obchodzić żona? choćby dlatego,że to matka jego trojga dzieci,która dla nich poświęciła siebie by pan i władca mógł się realizować!! Twój mąż autorko to zwykły śmieć i cwaniak!!Nie daj się, walcz o godne życie dla siebie i dzieci. Pierwsze najważniejsze to alimenty,załóż sprawę, 500+ też jest do odzyskania w prosty sposób, musisz tylko wykazać że mąż odszedł. To jemu ma być ciężko, to on Cię zostawił, to Ty się musisz martwić jak wyżywić dzieci,jak pogodzić opiekę nad nimi z pracą i w ogóle przecież to aż trójka. Nie daj się wypromować,bo z czasem możesz zostać z niczym.Powodzenia!

Gość gość
Bez powodu chyba nie zostawil?

Gość gość
widzisz,wchodzac w zwiazek malzenski,partnerski,nigdy nie ma sie pewnosci,czy to ten jedyny.Oczywiscie zawsze zakladamy taka opcje.Moim zdaniem wina tu tez jest Twoja.Uzaleznil Cie i podporzadkowal,a czlowiek musi byc odrobine egoista i myslec o sobie takze.Teraz to Ty musisz to rozegrac madrze.Jesli masz mozliwosc,to skorzystaj z porady prawnika,On Ci to wyjasni jak trzeba.Nie godz sie tez na ugode.Zloz pozew o rozwod z wina lub bez ,to juz Tw sprawa.Potem o alimenty.koniecznie.Chyba,ze sie zgodzi na ugode dobrowolnego placenia raz w m-cu na dzieci.Inaczej utopisz sie we wlasnej nieporadnosci,a tego nie chcesz:P

Gość zszokowana zona
Tak tylko mnie straszy ze nic nie dostane bo przedstawi minimalny dochód ,na robi kosztów w firmie. Mam zgodzić się na to co daje bo nie ugram nic. Nie wiem też czy mam siły z nim się szarpac

Gość zszokowana zona
Mogłabym się zgodzić na taki układ pod warunkiem że spisali byśmy to notarialnie. Ale on się nie ce zgodzić. Bo nie miałby mnie czym szantazowac jeśli w czymś bym się nie zgadzala

Gość gość
Straszyc to on moze:Dnie badz naiwna az tak;)sprawa placenia ugodowo tylko notarialnie,bo cie wycycka.Zloz pozew o alimenty i pozew o rozwod.W koncu to on cie zostawil i wypial doope na ciebie.Kobieto wez sie ogarnij i nie wierz w tego zastraszania.Placic bedzie musial,a jesli bedzie sie uchylal to go zamkna.nawet jesli wyjkaze mimimalne dochody ,to na dzieci to,co musi zaplacic-dostaniesz,co cie obchodzic ma jego zanizanie?Ma dzialalnosc,wiec sad glupi nie jest,niech sobie zaniza.Ty musisz tu stawiac warunki,nie on,a poki co,to on ci je stawia.On zostawil rodzine i on musi poniesc konsekwencje tego,nie ty.Puknij sie w leb:Di do dziela:)

Gość gość
Przy rozwodzie automatycznie jest podzial co do opieki.Jesli dzieci zostaja z toba.Wiec jak on nie chce podzialu co do opieki?bo nie kumam:DAlimenty kobieto i to jest podstawa.Zadne rzucanie ochlapem na jego warunkach.Twoje warunki i tylko twoje.Uporzadkuj sprawy prawnie zeby nie miec potem problemow,bo taki przebiegly typ moze ci wywinac cos,czego sie w zyciu nie spodziewalabys.Ty masz dzieci i o nich trzeba myslec.

Gość zszokowana zona
No ale dziećmi ce się zajmować. Teraz jest kochany tatuś. Ja mu nie zabrania bo chce żeby dzieci miały kontakt z ojcem. Nie wiem czy to cudowne nawrócenie czy szykuje sobie lepszy grunt w razie sadu

Gość gość
haha pewnie,ze szykuje sobie solidny grunt.Skoro do tej pory mial wywalone,a teraz raptem doznal olsnienia?:Dmam nadzieje,ze te podpowiedzi tutaj zrealizujesz,czyli alimenty przede wszystkim,bo niestety ale masz przebieglego typa,ktora zagna cie w kozi rog:Ppowodzenia🖐️

Gość gość
Po sposobie w jaki się wypowiadasz, co jest dla Ciebie najważniejsze itp wnioskuje że facet miał powody żeby odejść.

Gość gość
Badz madra autorko. Nie wierz w slowa jego. Ty jestes najwazniejsza

Gość gość
Tylko sprawa o alimenty i rozwód. Nie ufaj dziadowi.

Gość gosienkaaaaaa
Do sadu po alimenty, ale już. Mnie były mąż też straszył, że nic nie dostanę, i co? Teraz płaci 650 zł alimentów na jedno dziecko. Oni zawsze są dobrzy, ale w zastraszaniu. Bo tylko straszenie im już pozostało. I pamiętaj: sądy zazwyczaj są po stronie matki.

Gość gosienkaaaaaa
a 500+ dostaje rodzic, przy którym są dzieci. Więc nie marudź, tylko szoruj do opieki i zapytaj, co masz zrobić, żebyś to ty dostawała te pieniądze