Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to niesprawiedliwe ze mlodosc jest tak krotka WEJDZCIE

Polecane posty

Gość gość

dziecinstwo to pierdu pierdu potem masz te 16 lat, czekasz na 18stke, majac 18 czekasz na studia, idac na studia poimprezujesz 2 lata i zaraz myslisz o pracy, o licencjacie potem magisterka i nagle okazuje sie ze mlodosc minela i radosc, imprezy, szalenstwa , spotnany wszystko to co naprawde daje radosc w zyciu nagle okazuje sie ze schodzi na dalszy plan albo juz przeminelo bo teraz czas na powazny zwiazek, odpowiedzialna prace i zalozenie rodziny i wychowanie kolejnego dzieciaka ktory powtorzy ten caly cykl

Gość gość
No ja też tak czuje, a jestem po 30, nie mam co prawda dzieci, ale i tak "młodym" zazdroszczę, moi wszyscy znajomi to takie w sumie stare, obdziecione dziady z życiem za sobą, najwyżej zostały im przechwałki dziećmi przy grillu.

Gość gość
Dla mnie poza tym różnica między młodości, a dorosłością jest przede wszystkim taka, że w młodości "masz czas", nie myślisz aż tak bardzo o jego upływie, pozwalasz sobie na błędy i marnowanie dni bo wszystko może się jeszcze zdarzyć itd., w ogóle uważasz, że zawsze będzie tak jak jest mamusia, tatuś, cokolwiek, kiedy jesteś dorosły to zaczynasz zauważać ten pęd, przemijanie wszystkiego, ciągłą zmianę, starzenie nie tyle nawet twoje co znajomych-jeszcze wczoraj byli po prostu dziećmi, rodziny, sąsiadów, patrzysz na te cholerne "młode pokolenia", które zaczyna się żenić, mężyć i obdzieciać i myślisz sobie - qrde, kiedy, jak... A jak masz swoje dzieci, to widzisz że wczoraj srały w pieluchy, a dzisiaj siedzą na kafe i są alfą i omegą erotyczna... Widzisz, że wszystko darowane dosłownie na chwilę, że już nie dorastasz i nie stoisz na piedestale młodości - tym postumencie, na którym po urodzeniu stawia nas kochająca rodzina, tylko pierniczejesz obciążając swoimi fantasmagoriami kolejne pokolenie... Jak młodość minie to przeyebane.

Gość gość
no racja to straszne