Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu kobiety tak dużo tyją podczas ciąży

Polecane posty

Gość gość

Niedawno trafiłam na pewne forum , gdzie kobiety mówiły ile przytyły w ciąży. Dziwię się , że kobiety prawie wszystkie napisały iż przytyły nawet nie kilkanaście a po 22 czy 25 kg. Dla mnie jest to przesada. Ja wiem, że ktoś może być chory i tyle przytyje, ale na Boga chyba nie wszystkie te kobietki? Swoją drogą nie rozumiem, czemu nagle kobiety w ciąży twierdzą że muszą jeść za dwóch i faktycznie dużo jedzą. No bo jak dziecko waży załóżmy 3 kg to skąd waga +25 kg ? To raczej kiepsko wody płodowe Tylko nie rozumiem czemu te kobiety mają taką mentalność że jak ciąża to jedzą ile wlezie

Gość gość
znam kilka kobiet ktore w ciazy przytyly ok 20 kg, nie zalowaly sobie jedzenia, a potem wszystko ładnie zgubily i wygladaja jak przed ciążą. i nic nikomu do tego. ja w pierwszej ciąży przytylam 9 kg a w drugiej 16. a jadlam podobnie.

Gość gość
mentalność? raczej apetyt ;)

Gość gość
a nie przyszlo ci do glowy,ze jest cos takiego jak hormony?sama przytylam w ciazy ponad 20kg,a dziecko mialo 3kg.potem schudlam bez problemu nawet wiecej niz przytylam.dodam ze do piatego miesiaca malo co jadlam bo mialam problem z zolądkiem,a potem normalnie.to nie jest kwestia jedzenia

Gość gość
Do 20kg to norma o ile kobieta przed ciążą BLU miała w normie. Powinno jeść się więcej ale zdrowego a w większości przypadków objadaja sie po prostu. Lody pączki słodycze.

Gość gość
po pierwsze: -dziecko 3-5kg - wiecej krwi 0,5kg -lozysko 2-3kg -wody plodowe 1-1,5litra srednii to juz wazy 8-10kg.

Gość gość
gość dziś tak przyszło mi do głowy. A pisałam wyżej choroby , byłam przekonana iż ludzie wiedzą co to hormony Ale nie u wszystkich kobiet hormony powodują aż taki wzrost wagi. Ja miałam rzut hormonalnych ów gdy dorastałam ale ten rzut to nie +20 kg