Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

500 plus spowodowało gigantyczne kolejki w marketach

Polecane posty

odkąd wypłacają 500+ to strach w ogóle pojechać na zakupy ;) u was też tak jest? :D

Gość gość
U mnie spowodowalo masowe szukanie pracownikow

nie jestem jakąś marketową maniaczką, ale akurat mam w pobliżu kilka większych sklepów i to, co się tam ostatnio dzieje, jest masakrą. już nawet mam wrażenie, że my - bezdzietni - ustawiamy się w inne kolejki niż dzieciaci, żeby jakoś szybciej to szło ;) X mieli wydawać na edukację, książki i ubrania dla dzieci, a wszystko przeżrą, cholery jedne :P

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zaba na kafe. Ten dzien trzeba uczcic. Duzo ludzi w sklepach w soboty jest chyba od zawsze. A jak ludzie kupuja towary to sa obroty na rynku wiec to chyba dobrze.

we wtorki i czwartki też są tłumy, sprawdzałam :o i sporo dzieciatych, z 2 czy 3 dzieci. przypadek? nie sądzę :classic_cool:

Gość Zuzanna Amelia ææ
Trzeba bedzie zajrzec do rocznikow statystycznych czy obywateli przybylo.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jest tu kto ?

🖐️ mam już trochę dosyć tego upału. dobrze, że mi 2 lodziarnie niedaleko otworzyli, ale ile można jeść? ;)

Gość gość
Komu przeszkadza zwiększony popyt wewnętrzny i ruch w gospodarce?

Gość gość
mnie, bo mi te 500 na czwórkę bachorów sąsiada wyciągają pisiorce z kieszeni.

" gość dziś Komu przeszkadza zwiększony popyt wewnętrzny i ruch w gospodarce? " X nie ma ruchu w gospodarce, bo są oblegane zagraniczne markety, a nie małe sklepiki. ta kasa i tak od nas odpływa.

a poza tym zwiększony ruch w gospodarce powinien się przekładać na zwiększenie zatrudnienia w marketach, żeby te kolejki do kas były znośne, prawda?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zagraniczne czy krajowe co za roznica. Przeciez i tak wszyscy naleza do EU.

Gość gość
Byłem kiedyś w biedronce jak nie było 500+. Była czynna jedna kasa. I byłem dziś. A kasy były czynne trzy. Przypadek? Sądzę, że wiedzieli że będzie 500+ od 2007 roku (wtedy powstała obok mnie biedronka).

Gość dobra zmiana
u was też tak jest? > nie bo nie chodzę do monopolowego a to tam znacząco zwiększają się kolejki po wypłacie 500+:classic_cool:

Gość gość
Ale zagraniczne markety WRESZCIE placą podatki do budżetu. A Ci, co tak narzekają na 500+, są niezadowoleni, bo polskie rodziny odzyskują godność? Moje podatki idą na luksusowe ośrodki dla pedofilów, na leczenie uzależnień alkoholowych, narkotykowych, HIV, na wysokie pensje dla rozbudowanej armii urzędników państwowych, na łatanie dziury budzetowej, którą banda Tuska poglębiła do biliona zlotych, na Orliki z rakotwórczym azbestem, na nikomu niepotrzebne ekrany przy drogach, na...... I nie narzekam:)

Gość gość
Lewactwo przeżyć nie może, że Polakom jest lepiej, bo przecież tak by chcieli islamistów naściągać, i zrobić w kraju taki kocioł, jak we Francji, Belgii, Niemczech. Na Arabów wysoki socjal to by się znalazł, ale dla polskich rodzin to nie. Na pohybel lewactwu.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ja uwazam , ze to dobrze , ze ludzie kupuja. Wzrastaja obroty. A goscie mogliby sie jakos ponazywac.

Gość nunula
Dobrze by bylo, gdyby ludzie za te dodatkowe pieniadze poprawili jakosc zycia dzieci i kupowali im jedzenie lepszej jakosci, bo to podstawa zdrowia. W najstepnej kolejnosci oczywiscie edukacja, ksiazki, podroze.

Gość Zuzanna Amelia ææ
I to wszystko za jedne 500 zl ?

Gość nunula
To sa ogolne przyklady. Wiadomo, ze nie wszystko naraz za jedne 500. Zreszta kazda rodzina ma inna sytuacje.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ja mysle , ze po prostu jest to reakcja na nagly doplyw gotowki. Ludzie czesto tak reaguja , ze te ekstra pieniadze natychmiast wydaja. Bo nagle pojawila sie mozliwosc kupienia wszystkiego tego na co wczesniej nie bylo ich stac. Za jakis czas sytuacja sie unormuje , ludzie zaspokoja swoje najwieksze potrzeby i zaczna inaczej planowac wydatki.

Gość gość
Tez tak sadze. Zreszta nawet nie wiadomo, czy faktycznie tak sie ludzie rzucili w kupowanie i czy mozna przypisac kolejki w markecie akurat temu 500, bo przyczyny moga byc rozne i kolejki bywaly zawsze.

Gość gość
A juz kur(wa odjebcie sie od tego 500 cholera jasna dac źle nie dac jeszcze gorzej kur(wa gorzej jak swołocz jakaś pierd(olo(na i to widać ze większość to rozczeniowe babska rozchylajcie szezej nogi to tez dostaniecie to ma byc zachęta po to zeby mial kto na wasze emerytury zpier(dala(c a wy już bo nie dostaje a ta ma czwórkę i dostaje na wszystkie to se czwórka ba szóstkę zrob ja pierdole co za ludzie

Gość Zuzanna Amelia ææ
22.49 - Ale po co te wulgaryzmy ? To Ty dajesz to 500 ? Masz jakies zdanie to sie wypowiedz. W koncu od tego jest forum.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jest tu kto ?

temat jest żartobliwy, a niektórzy widzę już się spinają i denerwują :D X szczerze mówiąc, nie odnotowałabym jakoś szczególnie różnicy 500 zł na swoim koncie, a co dopiero przy rodzinie z 2 dzieci. myślę, że to się rozchodzi błyskawicznie na bieżące potrzeby. no, ale zawsze to jest coś ;)