Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
martinixxx

Moje życie i osobiste i konflikt rodzinny w tle...

Polecane posty

Witam! Mam 25 lat, trzy lata temu rozstałam się z partnerem z którym spędziłam kawał czasu (ok. 6 lat). Po rozstaniu przez rok rozpaczliwie szukałam partnera ale w końcu zrezygnowałam. Dojrzała we mnie myśl że jeśli miłość się trafi to będzie super a jeśli nie to tragedii nie będzie (tym bardziej że jestem bezpłodna tak więc mój związek byłby i tak „bez owocny”!). Pracuję jako pielęgniarka na 2 i ½ etatu co daje ok. 5 tys na rękę i niezależność finansową. W sumie bycie singielką spodobało mi się ale chyba nie mojej rodzinie… Korzystając z urlopu odbyłam z mamą poważną rozmowę, pierwszy punkt poszedł gładko. Ustaliliśmy z mamą że pozostanę u niej na mieszkaniu z racji jej podeszłego wieku (byłam wpadką) i tego że dwie starsze siostry są już dawno po ślubie i „na swoim”. Oczywiście mieszkanie wyremontuje, obie przyjęłyśmy to z entuzjazmem, ale gdy przyszło do tematu związków… powiedziałam to co wyżej, to był chyba szok dla mamy a już następnego dnia zjawiły się u mnie wszystkie możliwe ciotki zaalarmowane przez mamę, rozpaczając nad moim losem nad tym żeby „wypluć słowa o tym że chce być starą panną itd.” i dając mi życiowe rady. Oczywiście jestem świadoma że to moje życie i że przeżyje je tak jak chcę, ale po całej tej akcji atmosfera rodzinna stała się troszkę napięta, mama chyba nie chcę przyjąć do wiadomości że jestem dorosła a poza tym nigdy nie powiedziałam że ze związków rezygnuję po prostu powiedziałam że nie będę się uszczęśliwiała na siłę. Jak to wszystko załagodzić? Jak porozmawiać z mamą żeby w końcu zrozumiała że nie mam już 5 a 25 lat i podejmuję świadome decyzje? Proszę o pomoc?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować