Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz alkoholik i dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam meza alkoholika i 4 letnie dziecko wiele razy probowalam od niego odejsc ale skutecznie mna manipulowal i obiecywal wiele ale na obietnicach sie konczylo a on dalej pije i nie powieca nam czasu nawet jak jest trzezwy. Czas obietnic sie skonczyl juz w nic nie wierze czuje jedynie ze zycie mi ucieka a ja tkwie ciagle w tym chorym zwiazku. Czy ktoras mamusia ma podobnie?

Gość gość
Idź do psychiatry. Naprawde nie motywuje Cię do odejścia Twoje dziecko? Chcesz, żeby było DDA? Wiesz jak s******loną psychike mają ludzie wychowywani w takich domach?

Gość gość
Ale o co Ci chodzi? Chcesz się wyżalić czy chcesz tylko poznać zdanie kobiet w podobnej sytuacji albo może chcesz się uwolnić wreszcie od ukochanego,chorego,nieodpowiedzialnego męża ? Nie mam tak jak Ty Autorko ale kiedyś miałam.......jesli interesuje Cie co zrobiłam to chętnie napiszę : odeszłam dla dobra swojego i dzieci

Gość gość
Jeśli nie chce uczęszczać na terapię, to odejdź od niego!

Gość gość
Autorko, zepnij posladki , zbierz swoje , lub jego rzeczy i wywal go z domu. Zrob o dla dobra twojego i swojego dziecka.Jeszcze macie szanse na normalne zycie , bardzo ci wspolczuje , jego obietnice nic nie znacza, on sam musi sie zmienic , moze jak odejdziesz to nim wstrzasnie , a tak jak mowisz tylko i nic z ntym nie robisz , to on czuje ze ma przyzwolenie na picie.

Gość gość
Autorko odejdz,natychmiast Moze kiedys wrociccie do siebie,jak on przejdzie terapie i pokaze ze dlugi czas jest trzezwy,ale nie miesiac czy rok

Gość gość
Powiem Ci tyle. Im dłużej tkwisz w tym szambie tym bardziej niszczysz dziecku życie. Poczytaj o syndromie DDA. Moj ojciec jest alkoholikiem, niestety moja mama odeszła dopiero jak miałam 10 lat. Często mnie bił ale mama nie widziała bo była w pracy. Powtarzał mi ze jestem głupia i nic nie osiagne. Przez niego w to uwierzyłam. Szkoła była dla mnie okropnym miejscem.zepsuł mi cale dzieciństwo. Dzieci z takiej rodziny szukają partnera podświadomie który ma problem z uzależnieniem albo którym trzeba się opiekować. Ja się wpakowalam nieświadomie w patologie. Moj były maz jest ćpunem. Bił mnie i wpadłam przez niego w depresję. Odeszłam jak córka miała 2 lata. Dzięki temu moja córka będzie miała lepsze życie.