Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla mama dwojeczki

Mama po cesarce a energiczny dwulatek

Polecane posty

Gość Przyszla mama dwojeczki

Witam drogie mamy. Okazalo sie niedawno, ze z powodow zdrowotnych drugie dziecko urodzi sie przez cesarskie ciecie. Przeraza mnie to, ze mam w domu energicznego dwulatka, ktorego czasem trzeba podniesc, przeniesc itp. Maly wciaz wymaga duzo uwagi. Jak to praktycznie rozwiazac, kiedy mama po operacji nie moze dzwigac a dwulatkiem tez trzeba sie zaopiekowac? Tata bedzie w domu przez pierwsze dni, ale co potem? Kazda rada mile widziana. Dziekuje.

Gość gość
Ja mam jedno dziecko urodzone cc. Oszczędzałam się tydzień. Potem trzeba było sobie radzić. Wychodzić na spacer a mieszkałam na czwartym piętrze. Bolało ale dawałam radzę. Niestety w piątym miesiącu zaczęły się zęby i młody na rękach przez 24 na dobę waga wtedy to 7,8. Szwy się rozeszły. Ból niesamowity. Rada dla Ciebie: zorganizuj pomoc NIE DZWIGAJ do dziecka kucaj i tłumacz że nie wolno Ci go podnosić bo boli mamę brzuszek. Najlepiej zacznij już przyzwyczajać. Ile waży synek? Bo Ty po cesarce to możesz podejść tylko noworodka.

Gość gość
Ja mam 3 dzieci urodzone przez cc 4 dni odpoczynku a potem codzienne obowiązki :-)