Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktoś porozmawia?

Polecane posty

Gość gość

Smutno mi

Gość spdf
Mogę porozmawiać, ale nie licz na pocieszenie

Gość gość
Nie liczę, już mi lepiej, ktoś Ty?

Gość spdf
kobieta, lat 24

Gość gość
Ja też kobieta 30 lat.Co robisz dzisiaj i dlaczego siedzisz na forum?

Gość gość
Przytulam Cię, i rozpraszam Twoje smutki.

Gość spdf
nudno trochę i też jakieś smuty mnie ogarniają, bo z facetem się ponad miesiąc nie widziałam...

Gość gość
Mi też nudno i też samotnie, co robić. Dlaczego tak długo go nie widziałaś? Ja mam męża, ale nie układa nam się, wiec wiesz ...

Gość gość
Dzięki za przytulanki, odwzajemniam :)

Gość gość
przytulam was obie ma recami ,falset (37lat)

Gość spdf
Na stażu jestem, trochę daleko. A jeszcze mu się odezwała znowu depresja chyba, wziął L4 i ciągle śpi po lekach, więc ciężko się z nim rozmawia, jeśli w ogóle coś odpisze... Czemu się z mężem nie dogadujesz?

Gość gość
O rany! To mamy przytulnego Gościa ;)

Gość gość
Jakie on leki bierze na tą depresję ?Ja też biorę leki psychotropowe i czuję się normalnie i humor w miarę dobry. Może powinien zmienić? A z mężem, ciężko mi się dogadać, jesteśmy razem już 8lat i jakiś kryzys mamy.

Gość spdf
a dzieci macie? Faxolet chyba bierze ( z wenlafaksyną)

Gość gość
Mamy córeczkę prawie trzyletnią :) Ja brałem paroksetynę( rexetin) i sertralinę (setaloft) .Obydwa leki świetne, bez senność ,a humor wspaniały i samopoczucie. Wiem co znaczy być z kimś z depresją, więc ważna jest walka z tym.

Gość spdf
pytałam o dzieci, bo zazwyczaj spajają związek :) to skąd ten kryzys wynika? Martwię się o niego, bo jak bierze te leki, to nie zawsze zgodnie z zaleceniem lekarza i przerywa kuracje, albo pije alkohol... tak to żaden lek mu nie pomoże na dłużej...

Gość gość
Dobry związek spajają, ale złego nie uratują.Moze to chwilowy kryzys :) Jeśli przerywa i pije alkohol ,to jest to niebezpieczne, przykre ,pewnie się o niego martwisz. Może terapia by pomogła. Długo jesteście razem? Wiązesz z nim przyszłość?

Gość spdf
Pewnie chwilowy, skoro aż 8 lat jesteście razem :) ale kłócicie się o pierdoły, czy tak bez powodu jakieś ciche dni są? Może zaplanuj coś fajnego dla niego :) dajcie małą do dziadków na sobotę, czy coś, żebyście byli sami? :) Chcemy razem zamieszkać jeszcze w tym roku, chociaż dosyć krótko jesteśmy ze sobą.

Gość gość
Kurcze,fajny czas jeszcze przed zamieszkaniem razem, przed ślubem, bez dzieci :) Cieszcie się tym, bo później trochę się zmienia, brakuje czasu, jest więcej obowiązków, zmęczenie.Ale to też piekne, być ze sobą tak długo, a mała daje dużo radości. Muszę faktycznie coś zorganizować :)

Gość spdf
masz już jakiś pomysł? :D

Gość gość
Może kino, kolacja, fajna bielizna ;)

Gość gość
Kiedyś w pracy zorganizowali bal przebierańców. Szef powiedział, że obecność obowiązkowa inaczej premii nie będzie. Sto złoty super premia ku*rwo. Każdy się zadeklarował, że przyjdzie, bo 100 zł to będą mieli na gaz do samochodu to też musiałem iść żeby nie wyjść na ostatniego przegrywa. Pojechałem od razu po pracy do wypożyczalni strojów żeby wybrać najlepszy zanim inni się obudzą a mi zostanie tylko myszka miki. Wbijam: Panie daj pan jakieś przebranie dla mnie. Muszkieter może być? Spoko biorę.

Gość gość
Co dalej, co dalej ? :)

Gość spdf
gość z 20:24, to niepełna pasta jest, źle przekleiłeś :D ja też coś muszę wymyślić, za tydzień jadę do mojego, bo kończę ten staż :P

Gość gość
Coś Panu ucięło, chcę reszty :p To fajnie, że się zobaczycie, po takim czasie. :)

Gość gośćopowiadacz
Pamiętnik słomianego wdowca. Zostałem sam. Żona wyjechała na tydzień. Całkiem przyjemna odmiana. Myślę, że razem z psem miło spędzimy te dni. Poniedziałek DOKŁADNIE zaplanowałem rozkład zajęć. Wiem, o której będę wstawał, ile czasu poświęcę na poranną toaletę i śniadanie. Policzyłem, ile zajmie mi zmywanie, sprzątanie, wyprowadzanie psa, zakupy i gotowanie. Jestem miło zaskoczony, że mimo wszystko zostaje mi mnóstwo wolnego czasu. Nie wiem, dlaczego prowadzenie domu jest dla kobiet takim problemem, skoro można tak szybko się z tym uporać. Wystarczy odpowiednio zorganizować sobie pracę. Na kolację zafundowałem sobie i psu po steku. Żeby stworzyć miły nastrój, ładnie nakryłem do stołu. Ustawiłem wazon z różami i zapaliłem świecę. Pies na przystawkę dostał pasztet z kaczki, potem główne danie udekorowane warzywami, a na deser ciasteczka. Ja popijam wino i palę dobre cygaro. Dawno nie czułem się tak dobrze. Cdn.

Gość gośćopowiadacz
Wtorek MUSZĘ jeszcze raz przemyśleć rozkład dnia. Zdaje się, że wymaga kilku drobnych poprawek. Wyjaśniłem psu, że nie codziennie jest święto, dlatego nie może się spodziewać, że zawsze będzie jadł przystawki i inne dania z trzech różnych misek, które ja muszę myć. Przy śniadaniu zauważyłem, że picie soku ze świeżych pomarańczy ma jedną zasadniczą wadę. Za każdym razem trzeba potem myć wyciskarkę. Jak rozwiązać ten problem? Trzeba przygotować sok na dwa dni - wtedy wyciskarkę myje się dwa razy rzadziej. Odkrycie dnia: parówki można odgrzewać w zupie. W ten sposób ma się jeden garnek mniej do zmywania. Na pewno nie będę codziennie biegał z odkurzaczem tak jak chciała żona. Raz na dwa dni to aż nadto. Muszę tylko pamiętać, żeby zdejmować buty, a psu wycierać łapy. Poza tym czuję się świetnie.

Gość gośćopowiadacz
Środa MAM wrażenie, że prowadzenie domu zajmuje jednak więcej czasu, niż przypuszczałem. Będę musiał zrewidować swoją strategię. I tak: przyniosłem z baru kilka gotowych dań - w ten sposób nie stracę w kuchni aż tyle czasu. Przygotowanie posiłku nigdy nie powinno trwać dłużej niż jedzenie. Kolejny problem to słanie łóżka. Najpierw trzeba się z niego wygrzebać, potem wywietrzyć sypialnię, a na końcu jeszcze równo ułożyć pościel - zawracanie głowy. Nie uważam, żeby codzienne słanie łóżka było konieczne, zwłaszcza, że i tak wieczorem człowiek musi się do niego położyć. W sumie wydaje się, że jest to czynność zupełnie pozbawiona sensu. Zrezygnowałem też z przygotowywania osobnych posiłków dla psa i kupiłem gotowe jedzenie w puszkach. Pies trochę się krzywił, ale cóż... Skoro ja mogę się obyć bez domowych obiadków, on też nie powinien grymasić.

Gość gośćopowiadacz
Czwartek KONIEC z wyciskaniem soku z pomarańczy! To nie do wiary, że z tym niewinnie wyglądającym owocem jest aż tyle zachodu. Kupię sobie gotowy sok w butelkach. Odkrycie dnia: udało mi się przespać noc i wysunąć się z łóżka prawie nie naruszając pościeli. Rano musiałem tylko wygładzić narzutę. Oczywiście jest to kwestia wprawy i w czasie snu nie można się za często przewracać z boku na bok. Trochę bolą mnie plecy, ale gorący prysznic powinien pomóc. Zrezygnowałem z codziennego golenia, bo to zwykła strata czasu. Zyskałem przez to cenne minuty, których moja żona nigdy nie traci, bo nie ma zarostu. Kolejne odkrycie: nie ma sensu za każdym razem jeść z czystego talerza. Ciągłe zmywanie zaczyna mi działać na nerwy. Pies też może jeść z jednej miski... w końcu to tylko zwierzę. UWAGA: doszedłem do wniosku, że odkurzać trzeba najwyżej raz w tygodniu. Parówki na obiad i na kolację.

Gość gośćopowiadacz
Piątek KONIEC z sokiem pomarańczowym! Za dużo dźwigania. Odkryłem następującą rzecz: rano parówki smakują całkiem nieźle, po południu gorzej, a wieczorem w ogóle. Poza tym, jeśli żywić się nimi dłużej niż przez dwa dni z rzędu, mogą wywoływać lekkie mdłości. Pies dostał suchą karmę. Jest równie pożywna, a miska nie jest popaćkana. Z kolei ja zacząłem jeść zupę prosto z garnka. Smakuje tak samo, a nie trzeba brudzić talerza ani chochli. Teraz już nie czuję się tak, jakbym był automatyczną zmywarką do naczyń. Przestałem wycierać podłogę w kuchni. Ta czynność irytowała mnie tak samo jak słanie łóżka. UWAGA: Żegnajcie puszki!!! Nie będę brudził sobie otwieracza.