Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie kochana mama

zawalił się mi swiat

Polecane posty

Gość Nie kochana mama

Mąż mnie zostawił . Najpierw twierdził że nie wie ci czuje , ze może wróci może nie a za jakieś 3 tyg dowiaduje się ze spotyka się z dziewczyną która ma dziecko i ze to coś poważnego. I mówi do mnie ze dopiero jak wyprowadzil się to zaczęli się spotykac. Teraz zabiera nasze dzieci i spędzają razem czas.

Gość gość
Ureguluj sprawę sadownie . Współczuję jeżeli to nie prowokacja.

Gość gość
Rozwod z jego winy, oczywiscie klamie, ze dopiero co ja poznal faceci to swinie i gnidy. Nie rob mu awantur bo wykorzysta to przeciwko Tobie. Bedzie przyjezdzac po dzieci ustal z nim od razu, ze rozmowy z nim tylko na temat dzieci. Nie zalamuj sie dasz rade, jestes silna kobieta.

Gość Nie kochana mama
Oni znali się wcześniej ale dopiero po zaczęli spotykać. Nie układało nam się od dłuższego czasu. Proponowałam terapię wcześniej ale nie chciał się zgodzić :-(

Gość Nie kochana mama
Tak twierdzi .to nie prowokacja. Jak mi córka powiedziała ze na pierwszym spotkaniu on spał z nią i moim rocznym dzieckiem w jednym łóżku to coś we mnie pękło

Gość gość
Powiedz jemu, ze nie zyczysz sobie aby Twoje dziecko spalo w jefnym lozku z obca kobieta. Jezeli nie potrafi stworzyc odpowiednich warunkow do spania dzieci na noc nie beda z nim zostawac a tym bardziej z obca kobieta. Skladaj pozew o rozwod oraz o ustalenie wizyt. Ojciec moze widziec dzieci przed rozwodem ale na Twoich warunkach nie musisz sie godzic na to zeby ogladaly obca kobiete.

Świat się zawalił, ale ten świat w którym żyliście razem i do którego się przyzwyczaiłaś. Jak się otrzepiesz, to zbudujesz sobie swój świat, mocniejszy. Wycierpieć musisz swoje, bo tak to zawsze działa. Jak już przełkniesz wszystkie żale, to będzie się powoli robić lepiej. Faceci są takimi samymi gnidami jak kobiety. Zależy tylko, które kogo i jak oszuka.

Gość Nie kochana mama
Tylko ja się boję i nie wiem czy mam siłę bo rozwod z orzekaniem to walka a ja teraz nie nadaje się do tego

Gość gość ktory wie
Kłamie. Poznał ją wczesniej. Teraz się wyprwadził to i sie przyznał. Ciekaw jestem co powiedza na to kafeteryjne mądrosci, ze najpierw trzeba sie rozstać zanim zacznie sie nowy związek. Jaka bedzie teraz mądrość zyciowa. A autorce....no coż możemy jedynie współczuć i zyczyć wszystkego dobrego.

Gość Nie kochana mama
Teraz mówi do mnie ze jak nie dogadamy się jak chce to zwolni się z pracy i bd ziemi bezrobotny

Gość gość
takich historii tu jesy masa dziennie,i juz ciezko sie polapac co jest serio a co fikcja.Niczego robic na sile nie trzeba.Skoro on potrzebowal czasu,ty tez masz prawo poczekac i przemyslec jak to rozegrac najmniej bolesnie dla dzieci,bo w koncu z nimi rozwodu nie bierze.Sa prawnicy,po taka porade mozna sie udac,zeby to poukladac rozsadnie.

Gość Nie kochana mama
Dziś mam jakiś kryzys. Za prowadziłam dzieci do przedszkola i czuje pustkę. Nie mogę się zebrać w sobie. Tylko siedzieć i patrzeć w jeden punkt. Co będzie jak nie dam rady

Gość gość
Nie mysl tak, nikt nad Toba nie bedzie sie uzalac, masz byc silna dla dzieci , pozniej bedzie lepiej. Idz do radcy prawnego, porozmawiaj z nim. Skladaj pozew o rozwod i o alimenty dla siebie i dzieci. Nie powiadamiaj bylego o tym co zamierzasz robic, on dostanie dokumenty w odpowiednim czasie. Radca prawny powie Tobie co i jak. Na poczatku bedzie ciezko ale z czasem bedzie lepiej.

Gość gość
NO ZDRADZIŁ CIE A TY JESZCZE SIĘ WAHASZ. Nie ma usprawiedliwienia rozwód alimenty i niech płacze , a to że straszy że będzie bezrobotny to niech będzie ciekawe co jego nowa dziewczyna na to.. :-) Nie przejmuj się jak komornik na niego siądzie to i zaraz tamta podkuli ogon i ucieknie.

Gość gość
jak to ona ma skladac pozew o alimenty dla SIEBIE?dla dzieci rozumiem.Dzieci rodzicow maja dwoje i matka jak i ojciec maja identyczne prawa w lozeniu na niepelnoletnie dzieci.skoro dzieci chodza do przedszkola,to mama moze isc do pracy.Zadnych alimentow na siebie nie dostanie:Dto,ze sie rodzice rozstali ,nie upowaznia to meza do placenia zadoscuczynienia zonie:D

Gość gość
No i turaj sie mylisz przedmowco, na siebie tez moze sklaadac pozew o alimenty, nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Autorko nie sluchaj ich tylko idz do radcy prawnego. Tam sie wszystkiego dowiesz. Jezeli udowodnisz, ze z winy meza jest rozwod to ma pozamiatane.

Gość gość
9.40tak to jest jak sie wypowiada ktos,ale nie ma zielonego pojecia.Otoz alimenty na siebie moze uzyskac owszem,aleTYLKO wtedy,gdy maz przyczynil sie do kalectwa zony w trakcie malzenstwa,i jest ona niezdolna do pracy,i jest to potwierdzone przez komisje lekarska.To po pierwsze.Po secundo,zadnej wzmianki w prawie polskim nie ma,ze po rozstaniu,maz musi utrzymywac zone,chyba,ze zachorowala,lub ulegla kalectwu.To tyle w tym temacie🖐️

Gość Nie kochana mama
Alimenty na siebie dostanie jeśli rozwod będzie z jego winy bez względu na to czy będzie zdrowa czy chora. Chyba ze on będzie bezrobotny cały czas w co wątpię. Jeśli są małżeństwem i męża na to stać to do orzeczenia rozwodu ma prawo żądać od niego pieniędzy na siebie jako wyrównanie poziomu życia jaki miała przed jego wyprowadza. Jeśli będzie rozwod za porozumieniem alimenty może żądać wtedy kiedy będzie żyła w skrajnym ubóstwie.