Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstyd przed czułością

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem Kamila 21 lat. Mam pewien problem..chodzi o to, że wstydzę się i zarazem boje okazywać uczuć i czułości. Mam faceta, który jest w stosunku do mnie czuły ,przytula się, mówi że mnie kocha itd. Ja niestety nie potrafię okazać mu uczuć..bardzo go kocham, ale wstydzę się, czuje pewną blokadę przed tym żeby sama od siebie się do niego przytulić, powiedzieć że go kocham ...on nie raz sam prosi żebym go przytuliła ale nawet wtedy czuje opór...chce się odblokować ale nie wiem jak...nie raz mam ochote okazać mu czułość itd...jestem z nim 2 lata w związku...ten mój brak uczuć niszczy nasz związek.....jeśli chodzi o sex to też wstydzę się tego i mimo że mam ochote nie potrafię wyjść z inicjatywą...wole sama się zadowolić niż odważyć się na pierwszy krok..on o to też ma pretensje że zawsze on wychodzi z inicjatywą i czeka na to aż ja sama zrobię krok...co mam zrobić? Pomóżcie

Gość gość
a czy nie jestes DDA?

Gość gość
hej do kolegi wyzej i do ciebie tez. Mam to samo co napisalas a jestem facetem wiec jest troche trudniejsza sytuacja. ale z tym DDA to by wiele wyjasnialo bo tez jestem Doroslym Dzieckiem Alkoholika. Jest na to jakas rada czy pomoc?

Gość gość
Przed spotkaniem z chłopakiem wypi lampkę wina- trochę pomaga na takie problemy.

Gość gość
Nie jestem dda...u mnie w rodzinie nie było alkoholu

Mógłbym powiedzieć, że jesteś lajtową wersją mnie tyle,że ja jestem facetem w wieku 36 lat, który z podobnego powodu nigdy nawet nie był w żadnym związku. Rok temu zdałem sobie z tego sprawę, że moje zachowania i odczucia to typowe objawy fobii społecznej no ale niestety nie potrafię teraz cofnąć czasu, na pewne sprawy jest już raczej za późno. Tobie proponowałbym wizytę u psychologa chociaż wiem, że przed tym też będziesz miała podobne opory. Warto się jednak przełamać, szkoda tracić tak wiele z życia. Wiem coś o tym....