Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co się dzieje w UK...ludzie, wracajcie, nienawidzą was tam, ja bym tak nie mogła

Polecane posty

Gość gość

znowu były ataki na naszych, tym razem w Leeds. Dlaczego nikt nie atakuje ciapatuchów? Przecież to oni napierniczyli po 8 dzieci i ciągną zasiłki, wielu Polaków uczciwie i ciężko tam pracuje, i może właśnie TO że są z innego kraju i niektórzy tam domy pobudowali boli Angoli najbardziej - że obcy, a lepszy ode mnie, bo bardziej 'robotny' i zaradny! I nie leniwy! Za żadne pieniądze nie siedziałabym w Anglii. Nawet jakbym miała tu w PL zarabiać 1500 zł a wiem co mówię, bo cały zeszły rok zarabiałam tylko tyle. Trzeba mieć jakiś honor. Nie możecie chociaż jechać do kraju gdzie nie ma aż takiej nienawiści? Np. Holandia, Niemcy. Tam aż takiej nagonki nie ma.

Gość gość
Autorko, co ty im piszesz o honorze, oni tego słowa nie znają. Angole będą im pluli w twarz to powiedzą że deszcz pada :D

Gość gość
Polacy..... Jakby CI sie najechalo milion UKraincow, pozakladali domu obok Ciebie, zabierali prace ( konkurencja na rynku), to zrozumialabys dlaczego Angole nas nie lubia. A nie atakuja "ciapatych", poniewaz sa to ludzie z ich bylych kolonii i kulturowo duzo blizej im do np Pakistanczykow niz do Polakow

Gość gość
ale co ciebie dziwi/ jestesmy tacy sami, gdyby tylu angoli przyjechało do nas, cchiało mieszkać, pracowac, brać swiadczenia socjalne, to nasi "patrioci" by codziennie kogoś tłukli na ulicach

Gość gość
Ja mieszkam w Szkocji, NIE W ANGLII. mieszkam tu od 11 i pół roku. nigdy nikt mnie nie zaatakował, nie obraził słownie. moj mąż, Polak, wśród wielu dobrych znajomych ma właśnie Szkotów, a nie Polaków. tu sie czujemy w domu.

Gość gość
Szkocja byłą i jest (ponad 2/3 a w stolicy Szkocji aż 3/4 ludzi) za pozostaniem w Unii, przeciwko Brexitowi

Gość gość
Angole :( żle wykształceni ( i nie plujcie się o Oxfordach ..) leniwi żyjacy z benefitów na councilach .Żadnego obcego języka rozrywka to chlanie w pubach i dragi ,masa młodych mamuś typu 18 lat i parka bachorków od różnych tatusiów ... Tacy A-boją się kolorowych B-jak powyżej piszecie wk--- ją ich Polacy pracowici i konkurencyjni .

Gość gość
Mieszkam u uk od 12 lat.Czy myślicie że większości Polakom się tu podoba?nie mają wyjścia,tutaj jest wiele łatwiej co chodzi o pracę i życie.Nie wszyscy są wrogo nastawieni do Polaków.Pracujemy ciężko i dobrze wykonujemy swoją pracę,dlatego Polacy są zatrudniani i żadnej pracy nikt nikomu nie zabiera.Najwiecej mają do powiedzenia Ci którzy siedzą na zasilkach,ale nie zwracają uwagi na to że to dzięki podatnikom siedzą i nic nie robią.Rozejrzyjcie się dookoła,ile młodych ludzi miesza i pracuje w Pl?.Nie wiele,każdy wyjeżdża gdzie się da żeby jakoś żyć.Bo niestety nasza kochana Polska nie ma wiele do zaoferowania.Smutne,ale prawdziwe.Wydaje mi się że my Polacy jako jedyny naród w takiej ilości jestemy zdani na emigrację.Dziekujmy naszemu rządowi.

Gość gość
a z czego w kraju będziemy żyć, ja nie umiem napieprzyć dzieci, bo jedynie w polsce z tego można żyć.

Gość gość
Cos w tym jednak jest, moich znajomych syn , student, pojechał na miesiąc do Niemiec , pracuje w jakimś magazynie, przenosi i pakuje kartony, sobota wolna, opieka lekarska, konto w banku, praca legalna. Zarabia 9 euro do ręki . Taka sama prace moglby moze znaleźć w Pl ale za 12 zł na godz. Łatwo policzyć ile zarobi ( wynajęcie pokoju ok 250 euro)i jeść tez cos musi i mimo tego przywiezie 5 tys zł ( dorabia w weekendy ) . U nas aby zarobić 5 tys za miesiąc pracy trzeba byc lekarzem albo górnikiem , a za przeładunek kartonów można dostać 1500 zł i z tego sie wyżywić, opłacić czynsz , ubrać, kosmetyki no po prostu masakra.

Gość gość
To miech sie zbiorą cwaniaczki z pl i natłuką paru angoli sami flegmatycy i cpuny nie ma co bić

Gość gość
do gość dziś - se kuźwa jedź i bij ich, najebałeś dzieci i masz za darmo 500 + i takiś mundry

Gość gość
Jakos w zeszłym roku do polski wyemigrowalo 1.1 mnl Ukraińców i nik ich nie atakuje a co robili z polakami na wołyniu a my w bilismy sie za angoli i co nawet po wojnie nas nie szanowali a kim sa ci anglicy zbieranina i cholota z calego swiata napadali na kraje tworzyli kolonie że by na nich tyrac

Gość gość
No widzisz autorko, a ci co wyjechali twierdzą że to Polacy są zawistni a za granicą to wszyscy życzliwi. To teraz widzimy że to wszystko to jest myślenie życzeniowe

Gość gość
jak można być nie zawistnym jak mnie pieprzone pisowce nie dają za darmo 500+

Gość gość
Wy tak głupio piszecie. Z jednej strony że ktoś z Anglii przywiezie jeszcze 5 tysięcy i że to jest podstawa do życia, bo Polska niewiele oferuje, a z drugiej strony te 500+ tak opisujecie głupio jakby sie z tego dało wyżyć, jakby wam sie zera pomyliły. Hipokryzja i tyle

Gość gość
Ja sie niedlugo zbieram. Po Nowym Roku :) jezyk znam, wyksztalcenie mam (nawet to robione u nich), jestem kontaktowa. Nie podoba mi sie tu jednak....

Gość gość
Nie wracajcie.

Gość gość
Konkurencji sie boisz? :P

Gość gość
Konkurencji sie boisz? x Bezrobocia nie podniesiecie, wzrostu płac nie zahamujecie, tłoku na ulicach nie będziecie robić a na wyspach angol będzie miał dać komu w ryja - czyli wszyscy zadowoleni.

Gość gość
hahaha xDDD >wszystkie ciapaki zyją z zasilku i robia sobie po 12 dzieci coby nie musiec pracowac - ok, szczera prawda, super, jeszcze jak, jak mozna nie hejtować ciapaków : // >wszystkie polaczki to złodzieje, awanturnicy, robole, którym można zlecić najgorsze g****o a i tak wykonaja z ucalowaniem ręki - hurr durr jak tak mozna, krzywdzący stereotyp : ((

Gość gość
lepiej nie wracajcie bo tylko bezrobocie u nas wzrośnie.

Gość gość
Do czego mają tutaj wracać? Żadnego mieszkania/domu czy nawet działki budowlanej. Jedynie rodzina ale kto bedzie żył na "kupie" w tych czasach? Tam mają jednak lepsze warunki bytowe i widac ze nie jest az tak zle bo inwazji wracających Polakow nie mamy i pewnie długo miec nie bedziemy. Jak maja wrocic i robic to samo za 1800zł to wez wybacz... Moj znajomy był w Holandii kilka lat i jak wrócił przyjął sie na produkcje, co sie pozniej okazało pracował juz wczesniej na takich maszynach ale tam. Za tą sama robotę zarabia wlasnie 1800zł chyba ze pójdzie w sobotę to zarobi ponad 2 tys. Tyle, to on tam zarabiał ale euro...w dodatku z kilkoma przerwami w pracy i innymi benefitami.

Gość gość
uwazajcie Polacy na Polakow w Polsce ! nienawiść,zawisć,zazdrość,chuliganskie ataki,rasizm,itd.