Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ułatwiacie sobie życie, oszczędzacie czas?

Polecane posty

Gość gość
- Namaczam w zlewie naczynia przed myciem, wtedy wszytko ładnie odchodzi, nawet przywarte resztki i spalenizna. Jak wcześniej myłam świeże to traciłam dużo czasu na skrobanie i szorowanie. - Chodzę na zakupy późnym wieczorem, prawie w nocy jak już nie ma ludzi ani kolejek do kas, wtedy szybko mogę się poruszać po markecie i mam prawie cały dla siebie, bez mijania ludzi i przepychania się.

Gość gość
21:57 Sama się bujaj w swojej smiesznej pracy i ile w ogóle ja masz :classic_cool: Ja tam wolę się "meczyc" z ZUSem i mieć święty spokoj zamiast robić na kogoś

Gość gość
Proponuję kupić suszarkę do ubrań. Tylko nie pralko- suszarkę tylko osobno pralka i osobno suszarka. Żadnego rozwieszania tylko przekładamy z pralki i po 2 h wszystko suche i mięciutkie. Prasować nic nie trzeba.

Gość gość
10:26 Nie bujam się bo nie muszę. Mam długi urlop, a ty wsiadaj już w samochód bo do lekarza i US nie wyrobisz sie. No i DG czeka.

Gość gość
Zakupy spozywcze przez neta - raz w tygodniu duze czyli nie jade po nie. Od kilku lat raz w tyg mam pania do sprzatania - na poczatku troche mi bylo zal w kasy, teraz uwazam, ze jest to super rozwiazanie. Czesto robie obiady jednogarnkowe plus do tego ryz, kus kus, kasza itp. Uzywam steamera do warzyw od lat i wszyscy w domu tak jedza. Staram sie gotowac na dwa dni. Kosmetyczka dojezdza mi do domu w porach wieczorowych jesli robie serie jakis zabiegow.

Gość gość
Zamawiam zakupy przez neta, koszule moje i męża piorę w pralni - odbieram już wyprasowane, raz w tygodniu przychodzi do mnie babeczka i sprząta, prasowanie poza koszulami raz w tygodniu wieczorem, staram się gotować na 2 dni.

Gość gość
10:35 Nie suche, tylko gorące i wilgotne. Musi odleżeć swoje luzem na łóżku żeby "doszło". Do tego mega pogniecione (jak psu z gardła), więc dochodzi ci obowiązkowe prasowanie.

Gość gość
Poza tym nagrzewa łazienkę tak że ciężko w niej dłużej posiedzieć, żeby coś zrobić i ma niską klasę energetyczną - jest prądożerna.

Gość gość
Tekstylia nie suszone w suszarce dłużej wyglądają jak nowe, bo suszarka trochę jednak niszczy tkaniny.

Gość gość
Gotowanie na parze śmierdzi jak cholera. Wiem, że to zdrowe jedzenie, ale nie znoszę jak w domu wali kupą od tych warzyw.

Gość gość
A przez net nie da się kupić wszystkiego, szczególnie świeżych rzeczy (nabiału, mięsa, owoców i warzyw), bo przychodzą byle jakie (psujące się, nadgniłe, poobijane, niedojrzałe). Oni się cieszą, że mogą zepchnąć gorszy towar przemieszany z dobrym.

1. Zmywarka. 2. Suszarka do prania, odpada upierdliwe wieszanie. Wieszam duże rzeczy, które zajmują połowę suszarki, a mogą poschnąć na luzie. Cała dziecięca drobnica do suszarki, tylko złożyć i do szafy. No i nie trzeba prasować. 3. Pani do sprzątania :)

Gość gość
Gościówka nie wiem skąd masz taką suszarkę, bo sorry ale niegniotące nie istnieją, ani do szafy niczego nie włożysz bo wilgotne, inaczej sobie stęchlizny naprodukujesz.

Gość gość
Powaznie, wy wszystkie macie zmywarki?

Gość gość
A przez net nie da się kupić wszystkiego, szczególnie świeżych rzeczy (nabiału, mięsa, owoców i warzyw), bo przychodzą byle jakie (psujące się, nadgniłe, poobijane, niedojrzałe). Oni się cieszą, że mogą zepchnąć gorszy towar przemieszany z dobrym. x Od 4 lat kupuję przez neta i jeszcze nigdy dostawa nie zawierała czegoś nadpsutego. Ba. Nawet rybę do sushi kupuję przez neta i jem na surowo. Inna kwestia, ze nie kupuję mięsa to się nie wypowiem. Ale nabiał, warzywa owoce i ryba są ok. Kupuję w tesco, frisco i almie.

Gość gość
13.14 dokładnie, ja też od lat kupuję przez net i powiem więcej, te towary przywożone do domu są często świeższe od tych na półkach w markecie bo dostawy domowe są kompletowane z towarów wprost z magazynów a nie leżących cały dzień na półkach.

Gość gość
Matko jedyna, ale tu którejś żal du/psko ściska, że ktoś ma samochód i jeszcze działalność gospodarczą. To jest rzeczywiście powód do wyśmiewania się, ale tylko głupi leser bez ambicji może nabijać się z takich rzeczy... :)

Jak to skąd? Ze sklepu! Jest różnica w suszarkach, które były 10 lat temu, a tymi, które są teraz. I bez suszarki prawie niczego nie prasowałam, teraz jeszcze bardziej tego nie widać :) I tak, wyciągam z suszarki (ustawionej na odpowiedni program, mówię Ci, normalnie magia :>), nic nie śmierdzi stęchlizną, ani nic nie jest mokre. Składam. Szafy nie są hermetycznie zamknięte, nie wiem, jakim cudem cokolwiek miałoby zaśmierdnąć.

Gość gość
To ja z 13:46 A tak w temacie to powiem, że ja mam męża do pomocy, który sporo rzeczy w domu ogarnia :) I nie muszę szukać sobie oszczędności czasu tak nam jakoś ta domowa współpraca dobrze idzie :P wracamy o tej samej porze do domu.

Kochasz ubrania, ale nie przepadasz za chodzeniem po galeriach handlowych? Polecam sklep internetowy http://www.cozacena.pl/moda. Sklep ma dział damski, męski i dziecięcy. W zaciszu domowym możemy na spokojnie wybrać jakieś wspaniałe ubrania i zamówić. Oszczędzamy mnóstwo czasu i przysyłka zostaje nam dostarczona do domu. W razie dodatkowych pytań możemy wysłać wiadomość do pracowników sklepu, którzy chętnie udzielają pomocy swoim klientom. Bardzo polecam ten sklep.

Gość gość
Ja tez polecam suszarke..nie potrafie bez niej zyc. I nic nie niszczy ani nie jest wilgotne jak tam ktos pisal

Gość gość
szybkowar :) polecam z calego serca...nie wyobrazam sobie gotowania gulaszu 2h, rosolu, fasoli/grochu, kiszonej kapusty czy odgotowania miesa na zupe bez tego "cudu techniki" :) polecam:)) a co do reszty to yyy nie mam zmywarki;) (a jednak jakis ktos zyje bez niej hehe :D) myje na biezaco:) ciuchy rozwieszam po praniu dokladnie by móc tylko "postraszyc zelazkiem" a nie katowac sie prasowaniem przez dlugie godziny:) gotuje w szybkowarze (jak potrawe da sie w nim ugotowac) + na 2 dni obowiązkowo;) sprzatam raz w tyg. dokladnie, reszte lece pobieznie po temacie- wole wyjsc z dziecmi na spacer niz szorowac codziennie podlogi :D kupilam odkurzacz z filtrem wodnym, szczerze polecam bo kurzu jest mniej...zdecydowanie mniej:) zakupy raz na 2 tyg...mega duze;) drobne p*****ly kupuje jak wracam rano z przedszkola po odprowadzeniu córki:) no i... zaganiam meza do pomocy- mega oszczednosc czasu- POLECAM :);) hehe