Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szkoła średnia , a zaoczna co myslicie

Polecane posty

Gość gość

Niedługo ukończe 18 lat , niestety brak większych chęci do nauki. Wiem ze teraz szkoła potrzebna sama dla siebie to robię . ale chodzą mi myśli pracy i ukończenia szkoły zaocznej co myslicie na ten temat ? Niestety niektórych nie da się zmusić i jestem tym przypadkiem :( nie mam z kim na ten temat porozmawiać zaraz wyzwiska niepotrzebne dyskusje..

Gość gość
Chodzę na zaoczną, bo przez problemy zdrowotne straciłam dwa lata. Szczerze nie jestem zbytnio zadowolona. Moim zdaniem jest bardzo niski poziom, przerabiamy "podstawy z podstaw", a że bardzo zależy mi na dobrych wynikach w nauce, to dość sporo uczę się w domu, a nie jest to dla mnie łatwe, bo jestem słuchowcem i najwięcej informacji zapamiętuję słuchając nauczyciela. Jednak wynik (mam nadzieję) bedzie ten sam co po szkole dziennej. Jeśli nie masz chęci do nauki, to naprawdę nie wiem co jest dla Ciebie bardziej korzystne- czy szkoła dzienna czy zaoczna. W dziennej możesz więcej się nauczyć i nie musisz poświęcać na naukę aż tyle wolnego czasu, z kolei w zaocznej jest niższy poziom (moim zdaniem), ale trzeba trochę czasu poświęcić na naukę w domu. Jeśli masz ochotę iść do szkoły i jednocześnie podjąć pracą, to powinnaś tak zrobić. Wszystko zależy od Ciebie :)

Gość gość
Zaoczna szkoła średnia jest dla osób, którym WYBITNIE chce się uczyc ale nie mieli możliwości zrobic tego dziennie czy to z powodu choroby czy konieczności szybko do pracy. Nakład pracy, który trzeba włożyc zeby zdac maturę jest wielki, bo prawie wszystkiego trzeba uczyc się samodzielnie. Wiem, bo moj mąż konczył taką szkołę. Tylko jak nie chce ci sie uczyc i isc pozniej na studia to po co ci srednia szkoła? Myslisz, że znajdziesz po tym normalną pracę? To już lepiej idz do zawodówki. Pamietaj tylko, ze swoim lenistwem teraz determinujesz sobie resztę zycia bo jedyne co cie bedzie czekac to tyranie fizyczne za max 1500 zł. Pracowałam w takich miejscach na studiach i wolałabym chyba umrzec niz miec wyłącznie takie perspektywy na życie. Jestem od ciebie tylko 5 lat starsza a dzieki studiom mam teraz pracę przed kompem i czas na kafeterie i niezłą kasę. Twój wybór.

Gość gość
Dziękuje , takie słowa naprawdę mogą dodać porządnego kopa ☺ na studnia zapewne nie pójdę ale wykształcenie średnie na pewno za oferuje mi lepsze życie prywatne jak i zawodowe ☺

Gość gość
masz 18 i bujasz sobie w obłokach , że po liceum będą dla ciebie otwarte jakiekolwiek inne drzwi niż na sklepową i fabryczną kasę?