Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba padłam ofiara oszusta

Polecane posty

Gość gość

Dałam ogłoszenie ze zlece ułożenie płytek, odpowiedział jeden gość, było to małe zlecenie tzn łazienka ok. 6,5 metra kw. Pisał, ze ułoży za 35 za za m2. umówiłam się na obejrzenie, cena nagle wzrosła do 40 zl, ale dla mnie to było do zaakceptowania. Chciał zaliczki - bo jak mówił, ludzie często rezygnują, podpisaliśmy umowę zlecenie, miał firmowa pieczątke, dał mi swój dowód żeby wpisac dane w umowe.... Dałam mu 100 zł zaliczki... Jako ze całe mieszkanie jest do remontu, mówiłam ze szukam jeszcze kogos do cyklinowania, ale dam góra 1000 zł i to było poniżej stawki normalnej- po prostu nei stać mnie na więcej, najwyżej by pozostala taka jak jest. On- ze spyta kolegi, bo sam się tym nie zajmuje. Poszedł, i potem nagle dzwoni wieczorem, ze on mi wycyklinuje te podłogę za 800 zł- może pozyczyc maszyne, była niedziela, i on koniecznie chciał 400 zl zaliczki, bo może - jak tłumaczył - pozyczyc tylko w poniedziałek maszynę, później nie maja czasu bo robia co innego. Pokwitował mi zaliczki, miał być w czwartek zagruntować, w końcu zrobiłam to sama, w piątek nie przyszedł, dzwoniłam , nie odbieral, zadzwonił przepraszając, ze na 100 % będą w następny poniedziałek 8 rano, czyli dziś. no i nie ma ich, nie odbierają telefonu... :( Co byscie zrobiły, isc już jutro na policję, czy jeszcze czekac? Strasznie mi się spieszyło z tym remontem

Gość gość
Tu policja nic nie zdziała. Tu tylko pozew o zapłatę za niewykonanie umowy zlecenia w postępowaniu cywilnym.

Gość gość
Jeśli podał prawdziwe dane, to bez problemu odzyskasz kasę ptzed sądem. Sprawdź go, czy ma zarejestrowana działalność w ceidg.

Gość gość
15:01 jesteś prawnikiem? Bo ja nie, ale ja w tym widze oszustwo, nie tylko niewykonanie umowy zlecenia... pobrał pieniądze, i podejrzewam, ze on od początku wiedział, ze tego zlecenia nie wykona