Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, które podają dzieciom swoje mrożone mleczko.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój synek zaraz kończy 6 miesięcy. Kp, mam zamrożone mleczko chcę mu je zacząć podawać. I tu moje pytanie. Czy takie mleko trzeba zagotować, czy wystarczy podgrzać?

Gość gość
a normalnie mówić i pisać nie można? Po kiego mrożone ? nieza bardzo zdrowe jak dla mnie

Gość gość
Tylko podgrzac do max temp 40. C bo jak bedzie za gorace to straci wartosci. Nie wolno przekroczyc temp.

Gość gość
Dokładnie. Tylko podgrzać. Po prostu wsadzić do ciepłej wody a nie grzać na gazie.

Gość gość
0.46 czepiasz się literówek? Widzę, że życia nie znasz. Czasem jest tak, że lepiej podać swoje mleko przechowywane w zamrażarce niż to prosto z piersi które zawiera leki i może zaszkodzić Ale nie będę Ci tu wyjaśnić powodów mojej decyzji bo temat nie o tym. Pozostałym mamom dziękuję za konkretne odpowiedzi. Autorka

Gość gość
W kąpieli wodnej, nie dawaj bezpośrednio do garnuszka, tylko wsadź woreczek/kubeczek czy co tam masz do garnka z bardzo ciepłą wodą, dolej cieplejszej jak trzeba będzie. Nie wolno gotować, nie wolno odmrażać w mikrofali z tego co wiem.

Gość gość
Też podgrzewałam w kąpieli wodnej.

Gość gość
Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi tak właśnie zrobię. Odgrzeje w kąpieli wodnej. Mikrofali nawet nie mam bo jestem ich przeciwniczką. Autorka