Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leżę na plaży i wokół same beznadziejne imiona dla dzieciaków.

Polecane posty

Gość gość
Ja nie wiem w jakich wy sie środowiskach obracacie, ze non stop słyszycie te imiona. Ja mam w swoim otoczeniu mnostwo dzieci i ani jednego Brajana, Denisa, Dzesiki czy Vanessy. Są Stasie, Piotrusie, Krzysie, Marciny, Zosie, Kasie, Anie czyli normalne imiona.

Gość gość
Staś to normalne imię? :O litości, może i mały dzieciak Staś pasuje, ale później? Stachu?Staszek? Jak jakiś żul spod budki z alko. Ja w tym roku już rzygałam po 2 tygodniach plażingu kolejnymi Lenkami, Zosiami, Antkami, Kubami i innymi tego typu. Nikt w tym kraju nie pozwoli sobie na nadanie innego imienia niż jakiś zagraniczny spolszczony szajs typu Dżesika albo pretensjonalny staropolski wynalazek w stylu Ziemowit? Już mniej mnie rusza mała Nikolka, niż np. mała Jadzia. Jak usłyszałam matke drącą się "Ziemek, Jadziaaaa chodźcie na kukurydzę" to myślałam, że się przesłyszałam. Trend poszedł już w drugą stronę, teraz passe jest nadawanie zagramanicznych imion, w modzie są wieśniackie "polskie" imiona, które powinny zostać dawno zapomniane.

Nie widzę w tych imionach nic nadzwyczajnego tym bardziej, że skoro większość dzieci tak się nazywa to raczej nikt nie będzie się z mich śmiał w szkole. Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ok. Ale każdy też sam decyduje o swoim dziecku. Więc zajmijmy się sobą. A na publicznych plażach skoro są ludzie to są i takie sytuacje. Jest hałas itd. Polecam poszukać prywatnej. www.100club.pl

Gość gość
11:03 Popieram! teraz jest hejt na imiona , które sa modne od jakiegos czasu a przecież "tyle jest pieknych staropolskich imion" i tym sposobem te piekne stare imiona teraz sa oklepane. Już słabo sie robi od tych Zosi, Stasiów, Jasiów, Franków i Kazików. Ani to ładne ani modne ani dawno nieoryginalne.

Gość gość
13:13 " Już słabo sie robi od tych Zosi, Stasiów, Jasiów, Franków i Kazików. Ani to ładne ani modne ani dawno nieoryginalne." x x imię ma być modne i oryginalne? od kiedy się grzecznie pytam? chyba tylko dla ciebie, podaj te swoje mega modne i oryginalne imiona, z chęcią poznam

Gość gość
Autorko a ktore imiona wedlug ciebie sa nadziejne?

Gość gość
ja w tym roku byłam 3 tygodnie nad polskim morzem i przeważały popularne obecnie imiona, czyli co druga Maja, Lenka, Amelia, Kuba, Oliwier i Szymon. Nie słyszałam żadnego Brajana, Denisa czy Nikoli, jedynie co to jedna Wanesska

Gość gość
A koło mnie dziś siedziała duża rodzina z małymi chłopcami o ładnych imionach: Janek, Damian i Adaś.

Gość gość
11:03 Jadwiga to ladne imie, ale zdrobnienie Jadzia jest faktycznie ohydne. A to imie ma tyle fajnych zdrobnien, to nie. Jadzka sie utrwalila.

Gość gość
W przedszkolu mojego syna w szatni takie oto imiona można sobie poczytać , 5 Lenek , 3 Igorów, 3 Maje, 2 Anastazje, 2 Borysów, 4 Zuzanny, jest 1 Brajan i 1 Vanessa, więc nie przesadzajcie z tą patologią na amerykańskie imiona. Jest na szczęście dużo normalności, które oczywiście się nie dublują. Wiecie co? imię to imię, każda świnia ma swoje ;) więc i ludzie mają do niego prawo, w szkole i tak będą mieć ksywę i jak sobie poradzą, zależy od ich charakteru a nie imienia.

Gość gość
Lenki Igory Borysy, masowo wystepujące to twoim zdaniem normalność ?! :O:O Może na Kamczatce albo w Petersburgu ... Masakra z tym ruskimi imionami .Co te masmuśki opętało? Aha w wieku dorosłym bedą ich brać za Ukraińców :D Igor=Ihor bardzo podobnie ..:P

Gość gość
Lena – imię żeńskie, popularne w krajach słowiańskich i skandynawskich; usamodzielnione zdrobnienie od greckiego Ἑλένη (pol. Helena) lub Μαγδαληνή (pol. Magdalena). W Polsce forma o brzmieniu Lena jest notowana od 1418 roku, jako pochodna żeńska imienia Helena lub męska – Lenarda (może także Lenida, Leona). W Polsce można się spotkać również ze zdrabnianiem w ten sposób imion Milena i Marlena, Eleonora i Leonia. W grupie imion żeńskich nadawanych nowo narodzonym dzieciom w 2009 w Polsce Lena zajmowała 9. miejsce, w 2010 – 4. miejsce, w 2011 – 3. miejsce, w 2012 – 2. miejsce, w 2013 – 1. miejsce, w 2014 – utrzymywała się na 1. miejscu. W Rosji Lena występuje tylko jako zdrobnienie od imienia Jelena, a nie jako samodzielne imię. x No, ta Lena to taka ruska, że az jako samodzielne imię tam nie funkcjonuje. Pomijam, że nawet jakby to nie rozumiem czemu sracie się CUDZYMI imionami. Swoimi się pochwalcie, to się pośmiejemy.

Gość gość
Magdalena, nic śmiesznego.

Gość gość
Oj mamie Lenki gul skoczył ...:P A prawda taka że nie znam żadnej Leny starszej niz 20 lat :P To świadczy jak to imię jest osadzone w naszej tradycji :D .Jedyna Lena ok 30tki o której wiem ,taka "made in Poland" to wnuczka Rosjanki :) Jeleny właśnie :P .Cała reszta małych Lenek to durna moda .

Gość gość
Żydowskie imię, jak uznaje wielu nosiła je biblijna prostytutka. Do tego to ohydne, ruskie zdrobnienie Lena, stosuje się i do Magdaleny. Twoje imię może być uznane za jeszcze gorsze niż tu wymienione bo prócz długości do tego dla niektórych będzie jak to ujęto "bezimienne" z uwagi na pospolitość występowania :P

Gość gość
"Oj mamie Lenki gul skoczył ...jezyk.gif A prawda taka że nie znam żadnej Leny starszej niz 20 lat jezyk.gif To świadczy jak to imię jest osadzone w naszej tradycji smiech.gif .Jedyna Lena ok 30tki o której wiem ,taka "made in Poland" to wnuczka Rosjanki usmiech.gif Jeleny właśnie jezyk.gif .Cała reszta małych Lenek to durna moda . " Twój umysł nie jest w stanie wejść na poziom gdzie ludzi po prostu może bawić zajadłość w krytykowaniu cudzych imion? I, że nie muszą oni być personalnie związani z takim imieniem? Ba, wcale nie gustować w takich imionach? Tak samo Magdaleny sa nadawane z durnej mody, większość ma teraz 30-40. I co z tego? Z tej baby się śmiej w takim razie bo jej matka była głupia i poleciała za modnym imieniem

Gość gość
Ale no dobra Asie, Kasie i Anki, dalej plujcie na cudzy brak polotu, zamiast zwrócić się z pretensjami do własnych mamuś :P

Gość gość
Wczoraj wróciłam z urlopu nad morzem.Bardzo udany,cisza,spokój,nie ma tłoku i tu moje spostrzeżenia-mnóstwo kobiet ciężarnych,trochę z maluchami w wieku przedprzedszkolnym i emerytów i szczęśliwych psiarzy.Pełna kultura na plaży.Wydmy zaśmiecone i opaskudzone pomimo,że były kosze i toalety.

Gość gość
Hm ...akurat Magdalena JEST osadzona w naszej tradycji . To widzę po listach przodków czy po nagrobkach . Imię uzywane setki lat .Czy sie komu podoba czy nie .Natomiast owa Lena to przeszczep taki sam jak Pamela czy Vanessa . To równie u nas sztuczne imię .

Gość gość
Czyli kopiowanie od przodków jest bardziej wartościowe niż bezmyślne od innych narodów? To czemu pierwszy post na 2 stronie wyśmiewa imie Stanisław? :D

Gość gość
Żeby te imiona jeszcze pasowały do nazwisk. Oby nie wyszła z tego Dzesika Kiełbasa czy Grażyna Jarzyna.

Gość gość
Mamy teraz tak " otwarty " świat, że warto pomyśleć o tym żeby dziecko miało imię, które ma swój odpowiednik w różnych językach jak np.Mikołaj , Michał , Maria, Gabriela chociażby. Nie wiemy co będzie nasze dziecko robiło w przyszłości i jak Pan Przemysław czy Pani Bożena będą kiedyś pracowali czy uczyli się np.w Norwegii to może im to utrudniać zycie.

Gość gość
gość dziś Hm ...akurat Magdalena JEST osadzona w naszej tradycji . To widzę po listach przodków czy po nagrobkach . Imię uzywane setki lat .Czy sie komu podoba czy nie .Natomiast owa Lena to przeszczep taki sam jak Pamela czy Vanessa . To równie u nas sztuczne imię . xxx no i co z tego, dla mnie to żaden argument? Kiedyś Magdalena była tak samo dziwaczna i egzotyczna, bo królowały Sieciechy, Chwalisławy i Dobrowieści. Kiedyś też ta Magdalena przecierała szlaki jak teraz Pamela więc czego ma niby dowodzić twój kretyński wywód?

Gość gość 24
W takim razie ja sie zwrócę do Was z prośba o radę, ponieważ za miesiąc rodzę dziewczynkę a nie mam w ogóle pojęcia jakie imię wybrać :/ Wiec może jakieś propozycje? Tylko chciałabym aby było to krótkie imię, ponieważ nazwisko jest długie. Bardzo proszę bez zbędnych hejtow.

Gość gość
gościu 20.43 ależ ty jesteś p**********a, az zal...

Gość gość
21 10 kobieto to twoje życie i twoje dziecko chcesz na dzień dobry dostosować dziecko do świata hildegarda masz super imię i polecam psychiatrę

Gość gość
20.43{wczoraj} Vanesska ..:D :P . Albo mamusia z córą o"wystrzałowym" imieniu .