Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy karma wraca?

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś skrzywdził mnie pewien mężczyzna. Dziś on jest sam, a ja w związku.

Gość gość
i ty mimo wszystko liczysz, żeby go szlag trafił? masz kogoś to żyj i daj żyć innym. a karma ZAWSZE wraca.

Gość gość
Nie wraca, bo nie istnieje :P mało to przypadków, kiedy ktoś jest krzywdzony, a nie zasłużył i ma tak przez niemal całe życie. To, że facet teraz jest sam, to nic wyjątkowego, miał na to pewnie 50% szansy.

Gość gość
Bardzo mnie skrzywdził i nie potrafię mu wybaczyć. Wiem, że 33 lata to nie dużo, ale on od tych 2 szuka sobie żony i nie znajduje.

Gość gość
"skrzywdził cię", a ciebie martwi, że on jest "sam" i "szuka żony"? infantylne to. i jeszcze pewnie chcesz się na nim mścić, chociaż jesteś już z kimś. patologia!!!! 14:37 - zamiast pisać głupoty i się błaźnić lepiej będzie jak na temat karmy gdzieś sobie poczytasz :P

Gość gość
od tych 2 szuka sobie żony i nie znajduje. x Może ma kochanki i żyje pełnią życia? Czy tak się interesujesz jego życie, że wiesz, że tak nie jest?

Gość gość
Błaźnienie się to pocieszanie się tego rodzaju cudami jak karma.

Gość gość
14:55 - tak sobie mów. 14:44 - a MUSI od razu mieć żonę. teraz ją zastępuje cały sznur chętnych i rozdziawiających nogi. :P

Gość gość
Powiedzmy, że mam satysfakcję z tego, że jest sam. Tak, wiem, że to niskie, ale to poprawia mi humor. Szukam sobie powodów, żeby stwierdzić, że wyszłam lepiej. Jedną z rzeczy, które mnie bolały było to, że zniszczył moje poczucie wartości (nadal go nie odbudowałam) i sprowadził mnie do parteru. Poczułam się gorsza. Widziałam się jako przegraną, gdy on był zwycięzcą. Zebrałam się z podłogi i układam w głowie mój świat. Chętnie zrobiłabym to, co najlepsze, czyli zapomniała o nim, ale rana mimo wielu lat jest świeża.

Gość gość
Ciekawe czy satysfakcja z tego, że komuś się nie powodzi jest w jakiś sposób karana karmą? :D

Gość gość
Ja wcale nie twierdzę, że to dobrze. Poczyniłam pewną obserwację, że tak jest. Kto z was robi tylko to, co uważa za słuszne i jest dumny z każdej swojej myśli (niech pierwszy rzuci kamieniem)? A niech ma tabun kochanek, to nie ważne. Ważne jest to, że on deklaruje, że szuka żony (rozumiem, że kogoś na stałe) i nie może znaleźć. Może więc ma jakąś skazę, która czyni go nie tak doskonałym, jak mi się wydawało?

Gość gość
Czy i do mnie wróci karma? No wolałabym tego uniknąć, ale nie wiem jak wybaczyć i zapomnieć. Nie potrafię. Pogodziłam się z tym, że w tym momencie jest to niemożliwe. Może kiedyś.Na razie pocieszam się głupotami.

Gość gość
najgorszą SKAZĄ twoją, autorko jest to, że wleczesz za sobą ciężar swojej krzywdy przez wiele lat i nie potrafisz mu przebaczyć. sądzę, że mimo wszystko celujesz sobie sama w piętę. sprawiasz, że zamiast kiedykolwiek poczuć radość z tego, że jesteś z kimś, osiągasz dno, frustrację i ciągnie cię do niskich odruchów, tzn.zemsty na byłym. zemsta nikomu jeszcze nie dała w pełni satysfakcji. to co robisz, jest poniżające ale dla ciebie. nie radzisz sobie dzieweczko sama ze sobą :D

Gość gość
Ano nie radzę sobie. Nie w tym. Widzisz, na co dzień tematu nie ma, ale raz na jakiś czas wypływa. Wczoraj rozmawiałam z kumpelą i mi się przypomniało. Co do wleczenia przeszłości - 100% racji. Ot, natura, skaza, jak to ujęłaś (ująłeś).

Gość Zuzanna Amelia ææ
gość dziś Ano nie radzę sobie. Nie w tym. Widzisz, na co dzień tematu nie ma, ale raz na jakiś czas wypływa. Wczoraj rozmawiałam z kumpelą i mi się przypomniało. X X X X I to jest wlasnie Twoja Karma. Wrocila do Ciebie wczoraj i bedzie wracac jeszcze wiele razy. Duzo sie jeszcze musisz nauczyc.

Gość gość
rozwiń temat proszę.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Przeciez to juz jest bardzo rozwiniete. Co to jest Karma ? Co to dla Ciebie znaczy ? Co o tym wiesz ? Masz czas do wieczora na myslenie i odpowiedz. Ja musze teraz wyjsc.