Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna 1991

prolaktyna i progesteron

Polecane posty

Gość Justyna 1991

Witajcie:) może ktoś coś doradzi bo już sama nie wiem co myśleć... staram się z mężem o dziecko już jakieś 7 miesięcy. Na razie bez skutku:/ mam 25 lat. Moja ginekolog twierdzi że wszystko jest ok trzeba tylko czekać... a ja mam dosc czekania :/ postanowilam dzis zrobic na wlasna reke badania. No i mam wyniki. Prolaktyna : 22,88 ng/ml progesteron : 15,20 ng/ml dodam że dziś mam 21 dc ale nie jest to raczej 7 dni po owulacji gdyż mam cykle 29-30 i owulacje w tym cyklu podejrzewałam około 17dc.. więc badania zrobiłam jakieś 4 dni po owu. Co i nich myślicie? Niby ta prolaktyna mieści się w normie z laboratorium (5,18-26,53) ale gdzieś czytałam że najlepiej jak jest koło 12.... :/ proszę wypowiedzcie się ktoś doświadczony :) dodam jeszcze ze od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę od 17 dc był skok z 36,4 na 36,7 tak więc chyba owulacja była...

Gość gość
Hej, ja zawsze robiłąm prolaktyne 3-4 dc i u mnie byłą powyzej normy wiec musiałam ja zbijac lekami. Prolaktyne masz jak najbardziej ok. Progesteron mierzy się 7 dni po owulacji więc ciężko powiedzieć czy wynik jest ok. Temperaturę powinnaś mierzyć od ostatniego dnia miesiączki. Mierzenie jednorazowe nie da nic, skok mógł być wczesniej czego nie wiesz.

Gość justa912
Mierze temperaturę od początku cyklu... przez pierwsze dni wahala się od 36,1 do max 36,4. Dopiero koło 16 dc była 36,5 a 17 dc 36,7 i tak do tej pory... więc stwierdziłam że pokrywa się to z moją owulacja...

Gość gość
A no to faktycznie, jesli był skok to duza szansa ze wtedy była owulacja. U mnie z kolei w 10 dc! Trzymam zatem kciuki!

Gość justa912
Progesteron też wydaje się być ok... zobaczymy za jakieś 10 dni

Gość justa912
Może miał ktoś jeszcze podobnie?

Gość gość
Może warto byłoby skonsultowac się ze specjalista. Polecam zgłosic się do http://sofimed.pl/ Maja świetnych lekarzy, którzy na pewno udziela Ci fachowej porady

Gość justa912
Dziewczyny dzis 24dc zrobiłam znów progesteron i wyszedł już niszy bo 13,10:/ w ciągu 3 dni spadł z 15,20...więc pewnie nici znów z ciąży w tym miesiącu :(((