Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grazyna42

Stosunek bez antykoncepcji

Polecane posty

Witam. Wraz z chłopakiem daliśmy się ponieść chwili. Skutkiem czego doszło do stosunku bez antykoncepcji. Był to nasz pierwszy raz, lecz nie doszło do defloracji, ponieważ partner zbytnio się "nie zagłębiał". Zbliżenie trwało max. dwie do trzech minut, ponieważ kazałam mu przestać, gdyż chwile przed zbliżeniem zauważyłam na jego członku tak zwany preejakulat, co prawda naczytałam się dużo o tym, że zawiera on znikomą ilość plemników i wpadłam w panikę. Doszliśmy do wniosku, że jeżeli nawet pojawił się prejeakulat, to do pochwy dostało się go mało. Postanowiłam sięgnąć po awaryjną antykoncepcję ellaOne. Tabletkę zażyłam po 18 godzinach od zbliżenia, lecz nadal nie mam pewności i bardzo się boję, że może wyjść z tego coś, czego obawiam się najbardziej. Jestem dość młodą osobą i mam nieregularne miesiączki spowodowane dojrzewaniem. Nigdy nie prowadziłam żadnych kalendarzy, dlatego też nie sugeruję się tym czy miałam dni płodne, czy też nie, bo po prostu nie jestem w stanie tego określić bądź nie potrafię. Czy szansa na to, że jestem w ciąży, jest duża? Proszę o pomoc, bo od paru dni odchodzę od zmysłów, a na samą myśl o teście ciążowym robi mi się słabo. Komentarze typu, że dzieci nie powinny do tego się zabierać, są zbędne.

Gość gość
A co ci tu mozna poradzic,skoro nawet sama nie wiesz czy to byly płodne dni. Mozesz byc w ciazy jak rowniez nie. Dlugosc stosunku nie ma nic do rzeczy,wystarczy pare sekund,a wasz trwal dosyc wystarczajaco. Tylko pozostaje zrobic test i wziąć sie za obserwacje swojego organizmu i pomyslec o antykoncepcji.

Gość gość
kiedy miałaś ostatni okres? Jak długie są twoje cykle -od ilu do ilu dni? Bez tego nie można nic więcej powiedzieć.

Gość gość
Zaklej piz.ę jak nie umiesz z niej korzystać

Antykoncepcja w przypadkach nagłych zapobiega ciąży po stosunku płciowym bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła. Należy ją zastosować tak szybko, jak to możliwe. Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Pigułka antykoncepcji awaryjnej nie jest standardową metodą antykoncepcji. Po jej zażyciu warto zastanowić się nad standardową metodą antykoncepcji na przyszłość.

Gość gość
Słuchaj miałam taką samą sytuację jak Ty, tylko, że już nie byłam taka młoda jak Ty, tylko stara a głupia jak to się mówi. Pognałam do lekarza po tabletkę "po", denerwowałam się strasznie, ale było wszystko ok. Nie byłam w ciąży. Pomyśl o antykoncepcji, pozdrawiam