Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy doświadczone mamy

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą 4,5 miesięcznej córci. Mała jest karmiona tylko piersią- na zawołanie. Do tej pory regularnie robiła kupę- tak od 3 tygodni raz dziennie, wcześniej częściej. Teraz już 4 dobę nie zrobiła kupy i nie wiem co się stało. Nie wiem czy iść z nią do lekarza, czy może podać jej coś. Czy taki stan jest normalny? Brzuszek nie jest wzdęty, oddaje gazy i nie ma gorączki. Może któraś coś doradzi. Z góry dziękuję.

Gość gość
To normalny stan, dzieci karmione tylko piersią mogą trawić bezresztkowo i kupa może być co kilka dni, ważne, że są gazy. Póki dziecko nie cierpi z tego powodu to zostaje czekać.

Gość gość
Pediatrzy mówią, że dziecko może zrobić kupkę i raz na tydzień więc jeśli malutkiej nie boli brzuszek i nie jest wzdęty to na razie bym nie panikowała. Czy podajesz dziecku wodę? Ja przez długi czas podawałam córeczce tylko pierś i po pewnym czasie zaczęła mieć problemy z kupką.

Gość gość
daj jej suszona sliwke ze słoiczka, ale tak panie maja rację , że po naturalnym karmieniu dziecko opróżnia się rzadziej, ale skoro robiła codzień a teraz nie to widocznie może coś zjadłaś, co ją zblokowało. woda nie pomaga, dawałam córce, tylko suszona sliwka.