Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulaaa86

1,5 metra od granicy budynek gospodarczy

Polecane posty

Gość Anulaaa86

Witam, sasiad zapytal nas czy nie mielibysmy nic przeciwko gdyby on postawil sobie budynek gospodarczy bez okien 1,5 metra od granicy z nasza dzialka. Teoretycznie nie mamy nic przeciwko, tylko czy to ze on postawi tam budynek nie bedzie kolidowalo z naszymi planami? My nie wystapilismy jeszcze o warunki zabudowy, ale chcielibysmy wkrotce rowniez postawic 4 metry od granicy z tym sasiadem dom. Czy jego budynek gospodarczy nie zburzy naszych planow?

Gość gość
Zależy co tam będzie. I jakie to będzie wysokie.

Gość gość
w tym przypadku już nie możecie postawić budynku mieszkalnego, prawo zezwala jedynie na garaż.

Gość Anulaaa86
A gdzie moglabym znalezc taki przepis, na ktory moglabym sie powolac? Bo wiesz, ja nie chce robic sasiadowi na zlosc, ale nie chce tez, zeby on postawil sobie budynek gosp kosztem mojego domu. Dzialke mamy niewielka, wiec zalezy mi na tym, zeby nie stawiac domu na jej srodku, tylko jak najbardziej w rogu, zebysmy mieli jakie takie podworko. I zalezy mi na tym, zeby to byl akurat ten rog przy sasiedzie, bo inaczej nie bede miala wcale slonca na podworku.

Gość gośćcebula
W książce z przepisami 1001 sposobów na cebulę

Gość gość
Wejdż na Prawo Budowlane.

Gość Anulaaa86
Niestety w Prawie Budowlanym nic nie znalazlam, cale popoludnie szukalam, ale nic takiego tam nie widze. Bardzo prosze, oswieccie mnie ktory rozdzial i ktory artykul o tym mowi.

Gość gość
Jak nie znalazlaś to żle szukałaś. Od tego jest Prawo. Póki co na nic się nie zgadzaj. Było w tv niedawno że niby domek gospodarczy, a facet zrobił fermę norek. To dopiero była jazda. Idż nawet do Urz..Miejskiego i ci to wyklarują. Albo do zakładu budowlanego. Każdy budowlaniec powinien to wiedzieć.

Gość gość
Możesz iść do urzędu gminy i zapytać.Moim zdaniem , jego budynek gospodarczy nic nie przeszkadza.Ty odsuniesz się na 4 metry od granicy , zgodnie z prawem l będzie ok.