Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najlepszy podkład matujący

Polecane posty

Gość gość

Jaki jest wg was najlepszy podkład matujący ? Próbowałam Revlon ColorStay oraz Gosh x ceptional wear, żaden z nich nie zdaje egzaminu na mojej przetłuszczającej się cerze, po paru godzinach świecę się tak samo jak po zwykłym podkładzie.

Lumene- Matt control jest fajny. Dobrze kryje i przez parę godzin twarz nie świeci się jak żarówka. Możesz spróbować do tego bazy pod podkład do cery tłustej. Powinno pomóc :) https://100club.pl

Gość gość
Dzięki za radę :) Ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ?

Gość gość
A czego Ty oczekujesz od podkładu właściwie? Jeśli masz tłustą cere, to oczywiste, ze po kilku godz. będzie się cera świecić. Podkład to nie cudm ktory blokuje na tydzien pracę gruczołow łojowych- ludzie. przy tlustej cerze kilka godzin matu, to sukces, uwierz mi. Polecam Ci Loreal Infailable matt 24h. Sama go sotsuję przy tłustej cerze, ale błagam, nie oczekuj, że podklad Ci zmatuje twarz na caly dzien, bo to błedne myslenie i nie znajdziesz takie kosmetyku nigdy. Stosuj bibulki matujace- np Inglot, są dobre lub zwykly papier toaletowy to odciskania sebum w ciągu dnia co jakis czas. Mozesz takze zastosowac dobry puder matujacy + podstawa, czyli krem, bo jesli nakladasz nawilzajacy krem, a potem podklad matujacy, to nie mozna oczekiwac zmatowienia. Dobry matujacy krem to z firmy Barwa- dostaniesz w Rossmanie, z tym, ze ostrzegam ,ze ma zapach cytrynowy jak odswiezacz do wc, ale jesli ktos chce efektow, to zapach nie powinien byc istotny.

Gość gość
Od "matowania" jest odpowiednio dobrana pielęgnacja przede wszystkim. A podkłady mineralne jej dopełnią.

Dla mnie pojęcie podkład matujący w ogóle nie istnieje. Sama mam problem ze świeceniem się skóry i w związku z tym używam pudru kompaktowego emani, który kryje tak samo jak podkład, ma piękne kolory i bardzo ładnie dopasowuje się do skóry. Tylko od czasu do czasu używam podkładu, ale wtedy jest on tej samej firmy. Bardzo mi się sprawdza póki co.

ja używałam takiegoz PAESE matte&cover - dla mnie niestety zbyt jasny, ale dla tych co mają bladą cere jak najbardziej polecam :)

Gość gość
i doradzić ale pisz na e-mail motyl.4@tlen.pl

Gość gość
mogę Ci doradzić pisz na e-mail motyl.4@tlen.pl

Miałam ten sam problem co Ty, jednak kupiłam podkład specjalistyczny matujący firmy PAESE. Trzyma się na buzi naprawdę długo i nie świeci mi się twarz :) Stacjonarnie jest drogi, jednak ja go zamawiam w melissie za 29.99 zł. Chyba jest to najniższa cena jaką znalazłam w necie. Wypróbuj sobie ten podkład, jestem pewna, że będziesz zadowolona.

Gość gość
Podkład mineralny matujący mam Christian Laurent francuski i radzi sobie bezproblemowo z moją cerą. Jeszcze nic innego tej marki nie kupowałam, ale myślę że za jakiś czas spróbuję czegoś przeciwzmarszczkowego, zwłaszcza że mają taki jeden preparat pod oczy i na powieki gdzie ja mam największe kłopoty.

Gość gość
gość dziś To NIE SĄ KOSMETYKI francuskie!!! To zwykłe, przaśne polskie Eveline pod inną nazwą. Ich szajs się słabo sprzedaje, więc chyba wydaje im się, że jak zmienią słoiczki i zatrudnią spamerów to jakiś głupi to kupi... :D :O

Gość chenjess
Też słyszałam, że ten Christian to pic na wodę. Ja zamiast tego korzystam z Annabelle Minerals, co prawda nie z matującego, ale ich podkład rozświetlający jest boski <3

Gość żyrafa55dd
Może podkład z Annabelle Minerals? Bardzo ładnie matuje i utrzymuje się cały dzień. Przez lato stosuję odcień beige dark bo ma ładne żółte tony. Można nim stopniować krycie i idealnie nadaje się do tłustej cery. https://www.eshopannabelle.com/pl/10-podklady-matujace

Gość renulka688
Mam skórę mieszaną, która świeci się zazwyczaj w strefie T, zdecydowałam się przetestować podkład matt my day od eveline i dobrze się sprawdził, także na pewno zostanie ze mną na dłużej. Ma ładne opakowanie, jest lekki, ale dobrze wyrównuje koloryt skóry.