Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem dziwna,że nie mam smartfona?

Polecane posty

Gość gość

I w dodatku mam 17 lat,także w tym wieku wszyscy są oburzeni i zaskoczeni ,że nie mam czegoś takiego... Dla mnie to zupełna strata kasy ,niepotrzebny gadżet dla gówniarzy :) Chce mieć ładne zdjęcia?Biorę prawdziwy aparat i idę! Chcę zadzwonić? Mam swój ,zwyczajny telefon z klawiaturą ,idealny do dzwonienia,przynajmniej jak ma się rękawiczki to da się dodzwonić ,a właściciele smartfonów mają lipe ,współczuje ;) Chcę wejść na youtube,fb? Mam od tego kompa! Ludzie mnie wkurwiają tym zachowaniem "Ale jak to nie masz?" ,a co ich to gówno obchodzi,nie chcę tego gówna...

Gość gość
ja mam i załuje ze mam wkurwają mnie te telefony, szybko sie rozladowują

Gość gość
po prostu jestes biedna i dorabiasz do tego ideologie :O w sumie nawet troche cie rozumiem

też myślałam podobnie, ale życie ze smartfonem jest o wiele lepsZe. wszystko pod ręką w każdej chwili i miejscu

Gość gość
Ja też mam 17 lat i nie wyobrażam sobie jak w tym wieku można biegać z cegłą...serio nie żartuje. U mnie w szkole nawet czasami lekcje mamy ze smartfonami ,tzn jak nauczyciel nie ma materiału to zagląda każdy do neta ,przepisuje i ma lekcje z głowy. Telefonu z klawiaturą pozbyłem się na początku 2011 roku,teraz wszystko ,messenger ,snap,instagram,fb to smartfon ,nie trzeba z nich korzystać nałogowo ,ale z głową. Mam rozumieć,że mikseru też nie masz ,bo lepiej mieszać łyżką?Gazówki też nie,bo lepiej rozpalić ognisko? Serio wynalazki pomagają żyć,odcinając się od nich jesteś durna.

Gość gość
Smartfona można mieć za złotówkę w jakiejś tam taryfie. Bez jaj, to nie jest wyznacznik zamożności, ani biedy. Pomijam konkretne modele. Dla mnie dziwna nie jesteś. Ale z całą pewnością, tradycyjne telefony, tylko do dzwonienia, zanikną. Z punktu widzenia przeciętnego użytkownika, ilość zastosowań smartfona, czyni go niezastąpionym. Jakość zdjęć, dla przeciętnego pstrykacza jest wystarczająca. Smartfona mam od niedawna, w zasadzie na siłę, bo mi mama go zamówiła. Sam, pewnie długo bym nie kupił.

Chce mieć ładne zdjęcia?Biorę prawdziwy aparat i idę! x ja też:) psy, koty, ptaki, owady, zachody słońca i księżyc oraz dziwne sytuacje czekają na mnie aż wrócę z domu z Canonem :classic_cool:

Gość pan betakam
Wolę gry telewizyjne z przełomu lat 70 i 80 :classic_cool:

Chcę wejść na youtube,fb? Mam od tego kompa! x tak, a coś Ci jest potrzebne na mieście czy w szkole z netu to zawracasz dupę dzwoniąc do ludzi z internetem, żeby Ci dyktowali. nie wiem, o co Ci chodzi, smartfony i takie tam są po prostu funkcjonalne. może jesteś młoda, to masz dużo czasu na obsługę 10 urządzeń zamiast jednego zdaje się, że tym tematem chciałaś udowodnić, że jesteś lepsza od rówieśników, bo nie jesteś uzależniona od technologii. ale co to ma być? nie-alkoholik może chodzić z butelką wódki w torbie, a alkoholik nie, pije po kryjomu.

Gość gość
Mama chciała mi kupić coś ,bo kończyła jej się umowa ,a sama ma jakiś galaxi coś tam ,ale ja nie chciałam,bo po co mi? I tak,uważam się za lepszą,bo ja w porównaniu do innych znam umiar w korzystaniu z technologii ,a inni uważają,że jak nasrają sobie srajfonami to jest ok,nic nie jest okej! Czy tylko ja uważam,że smartfony są ogromnie nieporęczne?Ten wielki ekran ,z roku na rok coraz większy,dla mnie to trochę komedia ,bo niedługo nie starczy kieszeni ,a dla mojego zwykłego telefoniku zawsze starczy,a posiadacze srajfonów chyba te kieszenie wysrają ;)

Gość gość
Nie jesteś w żadnym stopniu lepsza od posiadaczy smartfonów,co najwyżej głupsza ,bo odmawiasz sobie pomocnych korzyści.

Gość gość
he.te ekrany faktycznie coraz większe.kiedyś się śmiano że telefony jak cegły wielkie i co teraz mamy?dokładnie takie same cegły.ciężko je ręką objąć .ja mam taki przedpotopowy malutki ,lekki telefon bo jest wygodny.mąż mi cały czas smęci żebym sobie kupiła jakąś płaską cegłę a ja nie chcę.miałam uraz kciuka i jak trzymam go w nienaturalnej pozycji to mnie zaczyna boleć.te telefony nie sa dostosowane do drobnych dłoni.ale to fakt że teraz tylko widuję te płaskie i duże.

Gość gość
a masz ycki chcesz pokazać to pokaż:-P

Gość gość
jestem płaską deską i dlatego nie mam telefonu bo boje się,że jak zobaczę swoje odbicie w 10 calowym przednim aparacie to telefon pęknie :(

Gość gość
komórka jest do dzwonienia i wysłania sms, ewentualnie jakiś mini aparat foto oraz radio po kiego grzyba internet w telefonie to niewiem ani to wygodne ani przejżyste. od neta jest laptop albo stacjonarny. więc po kiego ładować za smarfa 1 zł i bulić abonament po 50 zł w góre jak można kartę za 5 zł mieć, a na kompa dać stałe łącze bez limitu wysyłania czy ściągania za np 30 zł taniej i mniej czasu w necie więcej w realnym życiu

Gość gość
Naprawde ludzie w Pl tak sie pytaja jak ktos nie ma smartphone?? Co ich to obchodzi?? Ja mam iPhone ale tylko dlatego bo w salonie nie bylo innych telefonow, wiec nie mialem wyboru. Generalnie to dobrze, ze tak sie stalo bo to dobry telefon. Ale co mnie obchodzi jaki telefon maja inni ludzie? To chyba taka typowa polska mentalnosc..

Gość gość
Ogólnie jestem wrogiem smartfonów. x Sam go jednak posiadam. Po co ? x Bo kilka spraw ułatwia mi życie: 1) mam za darmo całkiem dobrą nawigację 2) czekając np. na lekarza, wyjmuję z torby smartfona, podłączam słuchawki i poprawiam sobie humor ulubioną muzyką :). Wprawdzie na telefon również mogę ją zgrać, ale w formacie MP4, mogę ją odtworzyć, raczej tylko na smartfonie :( 3) robiąc coś w magazynie, podłączam smartfon do wzmacniacza i pracuję, słuchając odpowiedniej muzyki 4)jadąc na długą trasę, podłączam smartfon do radia samochodowego i słucham np. ostatniego kabaretonu z Koszalina :) 4) mam dobry aparat foto, ale nie noszę go wszędzie ze sobą. Ten ze smartfona wystarcza, do podstawowych zastosowań. 5)czasem nagrywam filmy ze spotkań, przy użyciu smartfona 6)przed snem włączam smartfona i gram sobie partyjkę szachów dla uspokojenia nerwów :). x Do tego służy mi smartfon i jestem z tego zadowolony :).

Gość gość
Jesteś idiotą, i imbecylen, Ale Twoi znajomi to totalni imbecyle.

Gość gość
gość dziś Wygląda na to, że prawdziwy imbecyl, nie wie, jak swoje miano, odmienić przez przypadki :P

Gość gość
Gość, gościem, gośćmi. Odmienione przez przypadki. LECZ ty dalej nie rozumiesz.

Gość gość
Zgadza się :). x Nie rozumiem twojego chamstwa i głupoty mister "imbecylen" :P

Gość smartphone durny lud
telefony są teraz smart, a ludzie debile, hahahahaha

Gość gość
A po co komu smartfon. Jak ktoś ma potrzebę, niech kupuje, jak nie, niech nie kupuje. I tyle. Każdy robi, co mu pasuje. Co to jakiś przymus?

Gość gość
Jak ktoś w dzisiejszych w czasach w wieku 16-20 lat mówi mi,że nie ma przedpotopowy telefon z klawiaturką to mam ochotę zapytać czy w domu ma żarówki czy zapala świeczki.

Gość gość
Jasne, że nie jesteś dziwna. Ja gdyby nie to, że nie mam w domu miejsca na książki, a na dodatkowy czytnik e-booków nie mogę sobie pozwolić, to w życiu bym nie chciała smartfona.

Gość gość
Smartfon to naprawdę wiele możliwości -mp3 -gry -rozmowy sms -ebook -internet -komunikacja -gps -aparat Tylko ,by używać tego z głową i się nie uzależnić ;) Ja niestety już zapewne jestem uzależniona ,bo jak nie mam przy sobie telefonu to czuję się podenerwowana,muszę mieć by nawet sprawdzić tą głupią godzinę. Ale smartfon sam w sobie jest genialny,jeszcze 10 lat temu coś takiego byłoby nie do pomyślenia.

Gość Jaco

Rok 2019, nadal nie mam smartfona. Nie jest mi niezbędny do życia.

Gość Darson

Inwigilacja, to jest najważniejsze w smartfonie głąby.