Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bushbaby

wszystkiego się boję

Polecane posty

Gość bushbaby

Mam taki problem, że od kilku lat boję się dosłownie wszystkiego. Ciągle żyję w przekonaniu, że sobie nie poradzę, przez to z własnej winy wpadam w masę problemów i wszystko zawalam albo zwlekam z realizacją planów w nieskończoność, bo to wciąż nie jest "odpowiedni moment". Mam dużo artystycznych pasji i masę pomysłów, sama często podrzucam innym rozwiązania, ale nie jestem w stanie przełamać się i doprowadzić do końca żadnej sprawy. Wciąż popadam w stany apatii, takiej, że nie mam siły wstać z łóżka albo dla odmiany jestem niezdrowo podekscytowana. Nikt nie traktuje mnie poważnie, a ja naprawdę nie jestem w stanie podjąć żadnej poważnej aktywności. W dodatku najblizsza mi osoba, z którą chciałam szczerze porozmawiać, stwierdziła, że zawodze jej oczekiwania i że budzi w niej skrajne niezadowolenie fakt, że osoba z takim potencjałem nie robi nic żeby się rozwijać, chociaż na przeszkodzie nie stoją mi żadne problemy.

Gość gość
Wg mnie jesteś leniwa, a nie strachliwa. Dobrze ci ktoś powiedział, że zawodzisz oczekiwania. Jak się chce, to wszystko można.

Gość bushbaby
Jest mi strasznie źle z tym, że przynoszę wstyd rodzinie i nie potrafię przemóc tych barier psychologicznych. Realnie myślę o samobójstwie, bo czuję, że nie jestem w stanie już niczego zmienić, czuję się kompletnie zdezorientowana, bezsilna, zapominam o wszystkim. Mam wieczne poczucie winy wobec bliskich. Parę lat wcześniej byłam osobą, która podejmowała wyzwania i brała na siebie odpowiedzialność, dzisiaj jestem jakimś wrakiem.

Gość gość
Musiałaś na kimś się zawieść, że tak jesteś zdołowana. A ile masz lat?

Gość gość
Mam to samo, nikt nie zrozumie Cię tak dobrze jak druga osoba z takim samym problemem.

Gość gość
Inni będą wmawiać Ci , że to lenistwo, a Ty najzwyczajniej nie masz siły psychicznie aby coś zrobić, bo czujesz wieczny lęk, obawy przed tym , że sobie nie poradzisz, że zawalisz i czujesz że z tego powodu życie ucieka Ci między palcami....

Gość gość
Mogę zapytać ile masz lat i od kiedy występują u Ciebie takie objawy? Czy miało na to wpływ jakieś wydarzenie ?

Gość gość
Jeśli chcesz o tym pogadać ze mną z kimś kto ma podobną sytuacją możesz napisać szalona_pl@wp.pl

Gość gość
Przede wszystkim musicie znależć przyczynę tego lęku.

Gość gość
w moim wypadku to między innymi niska samoocena i wszystko się wokół tego kręci, a tego nie tak łatwo się pozbyć