Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na zapalenie dziąseł?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich! Od kilku dni mam spuchnięte i obolałe dziąsła, które czasami krwawią podczas mycia zębów. Wizytę u dentysty mam za tydzień, ale jakoś muszę przetrwać do tego czasu. Macie jakieś sposoby na zapalenie dziąseł?

Gość gość
Warto stosować płukanki z szałwii, popytaj też w aptece na pewno ci coś doradzą.

Gość gość
Zgadzam się z gościem powyżej. Płukanki z szałwii niejednokrotnie mi pomogły. Efekt czułam już po pierwszej dobie stosowania.

Gość gość
Płukanki jak najbardziej. A w międzyczasie możesz wypróbować periokin w żelu. Ja stosowałam przy podobnych dolegliwościach za radą mojego stomatologa. Jest w aptekach.

Gość gość
Na takie dolegliwości najlepiej stosować coś miejscowo, np. jakiś żel. Zapytaj w aptece.

Gość gość
Dentosept A jest dobry, zawsze go stosuje jak cos mi się robi, smarujesz i fajnie znieczula. Żel sachol tez jest dobry na takie schorzenia

Gość gość
Dalacin - ale to na recepte

Gość gość
dokładnie tak jak podpowiadają najlepszy będzie żel miejscowo. Mi dentysta kiedyś polecił ten periokin żel i był skuteczny!

Gość gość
ja też stosuję płukanki z szałwii, a smaruję tym co akurat mam w domu dentosept,kin wszystkie te preparaty są ok

Gość gość
Najlepiej poradzic sie specjalisty. Ja jestem pod stała opieka dentystów z http://dens.com.pl/ i od dłuższego czasu ciesze się swietnym stanem zębów :)

Gość gość
Płukanie szałwią, później pasta lakalut

Gość gość
Ja stosuję płukankę ziołową z szałwi i zawsze mi to pomaga, ale możesz sprawdzić jakie metody polecają inni na http://sanitera.pl