Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 29111963

odchudzanie po 50

Polecane posty

Gość 29111963

proszę o pomoc Blagam . Nie umiem się zmobilizować. Mam bardza duza nadwage,

Gość gość
Jedz głównie warzywa (owoce tuczą) i produkty białkowe. Zrezygnuj z cukru lub ogranicz go do niezbędnego minimum, zmień talerze na mniejsze (to mniej do nich nałożysz), nie jedz po 18.00 i ruszaj się (zapisz się na jekiekolwiek ćwiczenia z grupą podobną wiekowo), spaceruj przynajmniej 50-60 minut dziennie, ale ma to być spacer krokiem marszowym (najlepiej przed pracą lub po pracy wysiadaj o jeden przystanek wczeniej i zasuwaj piechotą). Nie stosuj żadnych diet, bo walnie Cię efekt jojo.

Owoce tuczą :) Tuczą, jak ich będziesz jadła bez opamiętania. To nie znaczy, że masz ich nie jeść. Wybieraj produkty, które dają uczucie sytości a jednocześnie stosunek kalorii do stopnia najedzenia jest najkorzystniejszy czyli np. kasza jaglana, gryczana, ryż brązowy, chleb graham lub razowy. Takie produkty jak będziesz jadła codziennie (oczywiście nie wszystkie każdego dnia :) ) to bardzo dobrze. Jogurt z płatkami owsianymi (górskimi, nie błyskawicznymi) i orzechami włoskimi. Sałatki ze świeżych warzyw. Mięso ? Wystarczy Ci 2 razy w tygodniu. Jeśli do tej pory jadłaś go więcej i czujesz że bez niego nie możesz żyć to 3-4 ale więcej nie ma potrzeby. Ryby - jak będzie raz w tygodniu to super (oczywiście ryby morskie, nie rzeczne, i najlepiej nie odławiane w naszym Bałtyku). Pozostałe obiady bezmięsne. Regularne posiłki (4-5 w ciągu dnia, w zależności od własnych możliwości i czasu). Przy 4 posiłkach - obiad, jako trzeci z nich zjedz do 15. Przy pięciu - obiad najlepiej do 13-14. Powodzenia

Gość gośćAga
Uważam że zawsze trzeba zacząć od najłatwiejszego. Krótkie spacerki oraz dobrze dobrane odżywienie. Male posiłki, mniej słodyczy, więcej ruchu. A jak na to nie ma ochoty to można spróbować różne masażery, jak ten przykładowo: http://www.margotbeautysolutions.com/pl/sklep/masazer-do-twarzy-i-ciala/ Ale nie wiem czy przy bardzo dużej nadwadze pomoże.

Masażer, masażerem, ale najważniejsze w Twoim wieku jest by spadek na wadze nie był zbyt szybki. Organizm jest już przyzwyczajony do pewnej wagi jak zakładam od jakiegoś już czasu i zbyt szybki ubytek wagi mógłby nie być zbyt rozważny

Gość gość Matylda W
Po pierwsze dostosować dietę do wieku. Po drugie ja zaczęłam uprawiać Nordic Walking. Kijki nie są takie drogie, a ruch jest bardzo potrzebny, nie mniej wysiłek powienien być też odpowiednio dobrany do wieku. Do tego brałam jeszcze foreverslim i w 3 miesiące zgubiłam 11 kg Teraz odczekam też z 3 miesiące i druga tura... bo łącznie miałąm do zgubienia około 25 kg...

Gość gość Helena D
Ja mam 48 lat, więc do 50 niewiele mi brakuje, stosowałam dietę foreverslim i 3 razy w tygodniu byłam na basenie - ć„wiczyłam w grupie stosowanej do swojego wieku. I 13 kg mniej

Gość gość
Każdy może schudnąć, a z mrrollo.pl, jest to naprawdę możliwe. Warto będzie się zdecydować również na wiele ciekawych diet, wybierając oczywiście tylko tę jedną.