Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy studia w dzisiejszych czasach są ważne ?

Polecane posty

Gość gość

jak sadzicie ?

Gość gość
bardziej się liczy uroda

Gość gość
To zależy co ktoś chce w życiu robić i jak te studia wykorzysta. Są ważne nawet jeśli ktoś robił je dla papierka, no bo w końcu chciał mieć ten ważny papierek, nie będą ważne jeśli ktoś je zrobi a potem wyjedzie na ścierę za granicę. Nie są ważne dla kogoś, kto ma fach w ręku czy rozkręcił już jakiś dobry biznes bez studiów, co nie znaczy, że nie są ważne ogólnie. Takie tam pitolenie, każdy to wie, nie wiem po co o to pytać.

Gość gość
W żadnych czasach nie były, bo zawsze mogłeś być KIMŚ bez studiów :P

Gość gość
Zalezy co chcesz robic w zyciu. Ja np. zawsze chciałam zostac dietetykiem, obecnie studiuje w http://www.medyk.edu.pl/ i jestem bardzo zadowolona z podjetej decyzji. Nie wyobrazam sobie ze mogłabym wykonywac ten zawod bez studiow

Ja sobie nie wyobrażam nie mieć studiów. Zwłaszcza teraz, kiedy praktycznie każdy ma już wyższe wykształcenie. Poza tym studia to świetny czas w życiu, wtedy się spotyka najciekawszych ludzi i nawiązuje relacje na lata :) Z prespektywy pracodawcy też studia dobrze wyglądają i im więcej ma się skończonych kursów i wyższy stopień tym lepiej wygląda pracownik, bo po prostu widać że sie stara dokształcać i mu na tym zależy.

Gość jestem gość
To, czy ktoś skończył studia czy nie można rozpoznać po kilku zdaniach rozmowy. Studia po prostu dają pewną ogładę, szersze spojrzenie, wiedzę. Pokazują człowieka, który musiał się pochylić nad egzaminami, tematami, przedmiotami. Łatwo też rozpoznać można czy ktoś skończył słabą prywatną uczelnię czy np. dobry uniwersytet. Bez względu na to co będziesz robić studia rozwijają Cię pod każdym względem.

Gość gość
To zależy jakie studia i co zamierzasz po nich później robić, jaki masz plan na życie

Gość gość
Na pewno robienie byle jakiś studiów ( żeby tylk coś studiować) się mija z celem, ale jeśli myślisz o jakiejś konkretnej pracy związanej z kierunkiem studiów to myslę, ze nie są złym pomyslem. Aczkolwiek bez studiów też można wiele osiągnąć, one tylko ułatwiają pracę w pewnych dziedzinach

Gość gość
Ludzie zdolni powinni konczyc studia, inni niekoniecznie. Czy studia sa ważne, pewnie. Dlaczego pytasz?

Gość Emilka2321313
wg mnie zdecydowanie za duzo ludzi studiuje, równie dobrze można teraz się dorobić po studium, lub szkole policealnej, a czasem nawet lepiej mozna na tym wyjśc będąc choćby dobrym fryzjerem czy kucharzem i otworzyć po kilku latach wlasną działalność... Ale studia, te które dają szansę na jakąs w miare dobrze płatna pracę, też nie są złe

Gość dcfvbgnhkjlm
Posiadanie byle jakiego dyplomu, byle jakiej uczelni NIC NIE DA. To zero. Z takim "wyksztalceniem" kończy sie na kasie. Co innego dobry dyplom, dobrej uczelni.

Gość Emilka2321313
Nieprawdą jest też, że osoby, które nie zdecydowały się na studia to osoby mniej zdolne czy inteligentne. Często jest odwrotnie, te osoby po porstu wybrały inną (czasem lepszą) drogę. Pamiętam ilu u mnie na studiach (na renomowanej, państwowej uczelni) było totalnych cymbałów, którzy jakoś się prześlizgiwali, ale inteligencją to oni nie grzeszyli...