Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysokość chorobowego

Polecane posty

Gość gość

Witam, Do końca czerwca pracowałam w jednej firmie na pełnym etacie, natomiast od 01.07 mam jedną nową Umowę na na 0,5 etatu oraz do poprzedniej umowy aneks zmniejszający wysokość etatu z pełnego do 0,5. Od dnia 20.07 do 02.08 przebywałam na zwolnieniu lekarskim (ciąża), wróciłam już do pracy. Za lipiec zostały mi również wypłacone godziny nadliczbowe od jednego z pracodawcy ( tam gdzie była zmiana wymiaru czasu pracy) Jak będzie liczona podstawa do wynagrodzenia chorobowego, czy tylko wynagrodzenie brutto, czy zostaną doliczone nadgodziny ?. Czy w przypadku kolejnego zwolnienia np. w październiku Pracodawcy będą przeliczać podstawę do wynagrodzenia na nowo czy też zostanie to z wyliczone z lipca, ponieważ nie minęły trzy miesiące ? Czy może podstawa powinna zostać przeliczona raz jeszcze w związku z tym, że nie przepracowałam pełnego miesiąca w nowej w firmie oraz po zmianie wymiaru wysokości etatu ? Z góry dziękuje za pomoc

Gość gość
Nadgodziny się nie wliczają do chorobowego, jest liczone ile dostajesz normalnie pensji bez nadgodzin