Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nagłe odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy któraś z was musiała nagle przestać karmić piersią? Mój synek zaraz skończy pół roku . Do tej pory zgodnie z zaleceniami był wyłącznie na piersi, wprowadzanie pokarmów stałych planowałam wprowadzić właśnie po skończeniu przez niego pół roczku. Teraz dowiedziałam się ze musze przyjmować leki po których niemogę karmić. Mam dwa dni na odstawienie dziecka. Jak to zrobić? Czy dziecku nic przez to nie będzie ze nagle zacznie jeść inne potrawy? A co z laktacja? Jak ją szybko zakończyć? Czy piersi obwisnaprzez tak nagłe zakończenie karmienie? Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami, będę wdzięczna za każdą poradę

Gość gość
Ja odstawialam wieksze dziecko ale mysle ze wszystko bedzie ok. Odciagaj nadmiar pokarmu z piersi do odczucia ulgi zeby zahamować laktacje a odciagniete mleko dadawaj do mm. Oby tylko dziecko szybko przestawilo sie na butlę i obylo sie bez placzu.

Gość gość
A sprawdzalas czy na pewno nie mozesz karmic? Bo czesto lekarze tak mowia a jest to bezzasadne. Jest leksykon lekow w ktorym jest napisane czy mozna kp czy nie. Sprawdz. Spytaj sie u hafiji. U mnie nagle odstawienie nie spowodowalo ze poersi obwisly. Ale nie mam jakis wielkich wiec moze to tez ma znaczenie ;)