Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mm polecacie na nocne dokarmianie miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Niestety chyba zmuszona jestem włączyć z raz na dobę mm. Jestem z ludzi którzy dlugo tak z deficytem snu nie pociagna. Wygląda to tak: karmienie w nocy co 2 h i po każdym schodzi 40 min do godziny na odbijanie i noszenie i pampersa. Ja się zapier....ole niedługo.

Gość gość
Odciagaj swoje, a jak nie to hipp combiotic

Gość gość
No ale dlaczego odciągnąć? I ile to trzeba? Dostał 80 ml i wypił 60 a i tak w nocy chciał cycka pół godziny po tym :/// a od kiedy smoczek mogę?

Gość gość
smoczek mozesz dac,sa nawet takie 0-3 miesiace mniejsze.

Gość gość
jak dlaczego odciagac? a jak sobie wyobrażasz cała noc trzymać mleko w piersiach bez zastoju? musisz odciągnąć, więc lepiej podać takie mleko a nie sztuczne, z butelki spije więcej i szybciej i będzie spać. ja od początku odciagam i podaje z butelki bo wykańczalo mnie wiszenie córki na cycku, teraz mam spokój, młoda pije co 3 godziny, w nocy o 20, potem o 1 i dopiero o 7, ma 3 miesiące,naprawdę polecam laktator

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał- jak nie będziesz odciągac całą noc to dostaniesz zapalenia piersi. Nawet jak nakarmisz dziecko mm to odciągnąć musisz bo będziesz miała bolesny problem...

Gość gość
Bebilon 1

Gość gość
Bebilon Pronutra jest w porządku. Kupowałam w Melissie opakowanie 1200 g za niecałe 52 zł.

Gość gość
Smoczek możesz dawać (najlepiej TYLKO do spania). Polecam MAM baby START (0-2 miesiąca), albo MAM baby Perfect. Są na prawdę te smoczki. Co do karmienia i mleka- nie daj się wkręcić, że MUSISZ karmić piersią, nie daj się wkręcić, że odciągniesz i będzie dobrze... nie daj sobą manipulować, nie wpędzaj się w żadne poczucie winy. To Twoje zdrowie, Twoje samopoczucie, Twój stan emocjonalny czy psychiczny.. Jeśli będziesz zestresowana, zmęczona, sfrustrowana, zirytowana- to na dobre dziecku nie wyjdzie. Spokojnie możesz podawać dziecku mm.. wtedy, kiedy uznasz o za stosowne. Zobaczysz.. odetchniesz z ulgą, kiedy dziecko przestanie co chwilę chcieć pierś. Jeśli chodzi o mleko- polecam Enfamil.

Gość gość
Ot matka roku. Po co Ci było dziecko skoro nawet karmić go piersią nie chcesz bo masz kaprys żeby się wyspać? Ja rozumiem przeciwskazania do karmienia piersią ale i Ciebie to fanaberia. Tfu!

Gość gość
hipp bio combiotic- tylko po tym moja miała taką samą kupke jak po piersi. Po bebilonie biebiku i enfamilu były albo zielone albo zatwardzenie albo bolał brzuch. Dawałam od 2,5 miesiaca raz na dobe . Wiedziałam ze odstawie za 4 miesiące z przyczyn zdrowotnych i przyzwyczajałam do butelki i do mleka.

Gość gość
Żebyś zapalenia piersi dostała mamusiu : /