Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny jak to jest z ta połozną ?

Polecane posty

Gość gość

Chodze do ginekologa prywatnie, bo na nfz nie mieli miejsc nigdzie w najblizszych placówkach, stwierdziłam, ze nie bede sie tłukła pozniej autobusami, to lekarza mam praktycznie pod nosem, juz jak byłam ok w 11 tygodniu ciązy to była tam tez polozna wypisałam jakąs kartke i mowila, ze tak od 21 tygodnia są spotkania z nią.. no ok . Teraz jestem w 22 tygdoniu ciązy.. i co mam do niej iść ? Czytałam tu , ze niektore dziewczyny piszą, że położna przychodzi do nich do domu, ale po co ? Juz przed porodem ? To konieczne ? nie ukrywam nie chciałabym, wole mieć spokój teraz. Poza tym jestem w trakcie remontu. Czy to jest jakis obowiązek chodzić do niej tak szybko ? wiem ,ze po porodzie to konieczne, ale przed ? I to tyle czasu ? ??

Gość gość
Prywatnie chodzisz do gina i przyjmuje Cię położna ? !!! Nie pomyliło Ci się coś ?

Gość gość
Nie no moze zle napisałam, jak byhłam na wizycie u ginekologa, to była tam też położna na chwilę po jakies dokumenty i dała mi do wypisania taka zgode czy cos, i ja to podpisałam .

Gość gość
u mnie w prywatnej klinice też była położna akurat. A co do tych wizyt, to chodzę państwowo, ale podobno przepisy się zmieniły i od 21tc są jakieś konsultacje z położną. Zadzwoń do niej i zapytaj. O ile wiem, to masz taką możliwość, ale nikt Cie nie zmusi.

Gość gość
Ale te wizyty naprawde sa spoko. Ja korzystalam i sobie chwale. Raz w tygodniu przychodzi polozna, mierzy Ci cisnienie, bada tetno dziecka, pyta czy wszystko ok. I najczesciej dostajesz jakies materialy do poczytania o ciazy, pielęgnacji, porodzie plus jakies probki. Do mnie przyszla juz jak sie zczela akcja porodowa, bo do niej zadzwonilam, nie musiala ale przyszla. Masowala mi krzyz i byla ze mna, dopoki nie pojechalismy do szpitala, bo w trakcie jeszcze odeszly mi wody. Jak dla mnie super sprawa i zal z tego nie korzystac, ale jak kto woli. A do lekarza to chodzilam oczywiscie , to swoja droga.

Gość gość
Ależ ja chce w tym uczestniczyć, tylko nie tak szybko bo zwyczajnie nie mam teraz na to czasu, jestem pochłonięta remontem i gdy mam chwilę to wolę sobie poleżeć w spokoju. I nie chciałabym zeby przyszła do mnie do domu bo szczerze mowiąc w tym wszystkim jest teraz bajzel i tak pewnie będzie do konca roku, wiec wolałabym iśc tam.