Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc zuzanną

14 lat i zmiana imienia

Polecane posty

Gość chce byc zuzanną

Dzien Dobry Pisze tu bo licze na opinie osób dorosłych. mam 14 lat i chce zmienic imie. jako jedyna z całaego rodzenstwa (jest nas 3) mam dziwaczne i nie pasujace do nazwiska imie. DŻESIKA zle mi sie z nim zyje, nie uzywam go w szkole i przedstawiam sie ksywką. moje najblizsze przyjaciółki i rodzensto nazywja mnie po ksywce, ale nigdy przy rodzicach bo oni krzywia sie i twierdza ze wymyślam. chce ich przekonac do zmiany imienia, ale mama sie twierdzi ze to takie ładne i oryginalne imie. nie chce czekac do 18 :( tata byłby bardziej na tak.

Gość gość
Chyba nie możesz,wydaje mi się,że musisz poczekać do 18 urodzin,ale pewna nie jestem. Trochę ci się nie dziwię, dzisiaj to imię niespecjalnie dobrze się kojarzy,przynajmniej w Polsce. Za granicą żadne imię nie jest dziwne ani wyśmiewane,no ale w Polsce jest duża nietolerancja i zawiść ludzka,podłość. Gdyby nie to,z pewnością nikt by się nie musiał swojego imienia wstydzić. Swoją drogą znałam kiedyś w podstawówce dziewczynę o imieniu Afrodyta; nie powiem,miała przerąbane, większość dzieciaków się z niej śmiała,a gdy w gimnazjum doszły lekcje na temat greckiej mitologii,to już w ogóle życia nie miała,zwłaszcza,że mitologiczna Afrodyta słynęła z tego,że była piękna,a ona..no cóż, okulary,lekka nadwaga i aparat na zębach. :( Współczułam jej,bo w gruncie rzeczy byłą całkiem fajną dziewczyną.

Gość gość
A masz drugie imie? Bo wiesz, spokojnie mozesz przedstawiac sie drugim. No i jak nie uzywasz tego znienawidzonego imienia w szkole, skoro w szkole to niemozliwe?

Gość chce byc zuzanna
zuzanna właśnie. mówią tak na mnie przyjaciółki (albo po ksywce) i cześć osób z klasy. Dla nauczycieli jestem Dżesiką :( ale jak poznaje kogoś nowego to mówię ze jetem Zuza tu nie chodzi o wyśmiewanie, mamy w klasie Ariela i nikt się ze mnie nie śmieje, tylko to imie jest paskudne :( i ohydnie sie zdrabnia, mama nazywa mnie Dżesi ;/ ;/

Gość gość
Mamy, weźcie sobie do serca to, co pisze Autorka i nie krzywdźcie dzieci takimi imionami!

Gość gość
Jesteś w drugiej klasie gimnazjum. Co mogę ci doradzić, to to, abyś robiła dalej co robisz, czyli używaj Zuzanny jak często się da. W szkole możesz pisać na klasówkach Dżesika Zuzanna Xxxyyyzz. Koledzy i tak mówią do ciebie Zuza. Matce zacznij truć więcej za rok, aby w końcu dla świętego spokoju zmieniła ci imię. Powiedz jej, że i tak je zmienisz, jak tylko skończysz 18 lat, a Susan-Susana, jest bardziej elegancka, a Dżesika to pospolita wieśniara. W sumie jakby ci się nie udało to na maturę z nowym imieniem się załapiesz.

Gość gość
gość dziś Mamy, weźcie sobie do serca to, co pisze Autorka i nie krzywdźcie dzieci takimi imionami! x Dokładnie. Chcesz jedna z drugą światowe imię, to wybierz takie, które ma odpowiednik w większości języków. Wstydzisz się swojej polskości? To sama sobie zmień imię z Anny, Barbary, Beaty, Klaudii, na typowo "hamerykańskie" Vanessa, Pamela, Dżesika, pomimo, że za granicą możesz być Ann, Barbrą, Betti, czy Claudią.

Gość gość
kiepskie prowo

Gość gość
akurat Beata to też wieśniackie imię, popularne na wsi w latach 60., to taki "odpowiednik" tych współczesnych Dżesik i Waness.

Gość gość
10.44 ale masz zryte. ze az zal...

Gość gość
prowo ale w sumie lepiej mieć na imie Dzesika niż Anielka albo Franciszka itp...

Gość gość
gość dziś akurat Beata to też wieśniackie imię, popularne na wsi w latach 60., to taki "odpowiednik" tych współczesnych Dżesik i Waness. x Powiedz to Beacie Tyszkiewicz ha ha. A skąd ty masz takie informacje, że lata 60 i na wsi? To raz, a dwa, nie chodzi o odpowiednik, tylko o to, że jest to imię międzynarodowe, mające polską wersję, w przeciwieństwie do Dżesiki i Waneski, które w zasadzie występują tylko w krajach angielsko-języcznych. No może teraz trochę w Niemczech, bo multi kulti tam pełną gębą. A jak już chcesz porównywać do czegoś Dżesikę, to porównaj do Grażyny. Ciekawe, czy się zorientujesz, co mają ze sobą wspólnego.

Gość gość
Hehe owszem prowo :) ale ... W gimnazjum uczy koleżanka, kiedyś w jej ręce wpadł ranking sporzadzony przez chłopaków "najlepszych suczy w gimie " [tak dokładnie !:O} 4/5 z nich miało wlaśnie takie "odjazdowe" imiona .Oryginalne takie :( .A czemu owe "panienki" zasłużyły na ten "zaszczytny" tytuł i uznanie gimbów chyba się domyślacie.. :O

Gość gość
imie mozesz zmienic dopiero jako dorosła ale Zuzanna tez jest bardzo popularne, u nas jest porownywalne do Julek,Len itd... co 3 cia się tak nazywa,same Zuze i Jule, trąci myszką.