Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alenkaaa

Katarek czy sopelek?

Polecane posty

Czy ktoś używał może aspiratora do odkurzacza Sopelek 3? Dużo jest opinii na temat Katarka, ale sopelek wygląda na dużo mniej znany, jest za to o połowę tańszy. Dlatego zastanawia mnie czy skuteczność też jest ok.

Gość gość
Katarek definitywnie. Sopelek ma krótszą rurkę i cieńszą do tego zwróć uwagę, że tam są pianki jako filtr, które musisz usunąć po każdej aspiracji noska :( w opakowaniu masz 10 filtrów co starczy ci może na2 dni kataru, poźniej musisz je dokupić i cena aspiratorów zaczyna być równa :( ja się zdenerwoałam i wrócilam po katarka. chciałam oszczędzić a wyszlo jak zawsze :( skąpy dwa razy traci niestety

Gość gość
Ja też polecam katarek. Zastanawiałam się nad Sopelkiem, bo cena jest korzystniejsza, ale jak się dowiedziałam o tych filtrach to zrezygnowałam :/ Do katarka nie trzeba nic dokupywać, a moja koleżanka korzysta z niego już kilka lat, więc tak na prawdę bardziej się opłaca i jest już sprawdzony przez mamy :)

Gość Trudziomama
Mam sopelka i jest ok, a te filtry to gabeczki, ktore mozna wyprac i wyparzyc. Sila ssania jest w sam raz dla malucha, a mam dosc mocny odkurzacz bez regulacji mocy.

Gość gość
Prać gąbeczki? Przecież się z czasem zniszczą i skruszeją... Używałam jakiś czas Katarka i byłam zadowolona, jednak problemem jest to, że w tej długiej rurce zalega wilgoć, której w żaden sposób nie można usunąć skutecznie. Nie pomagało przedmuchanie, suszenie w pozycji wiszącej... Z czasem nawet wytworzyły się tam czarne zarodniki pleśni. W tej sytuacji kupiłam nowy. Czy u Was też taki problem występuje?? Synek na szczęście nauczył się już dmuchać nos w chusteczkę, więc korzystam znacznie rzadziej z Katarka, ale warto mieć go pod ręką...

Gość gość
Ja już 3 z wymienialam katarka że wzgl.na ta długa rurkę która po jakimś czasie wygląda ( i pewnie jest) splesniala. Poza tym urządzenie genialne.

Gość gość
Są takie specjalne długie czyściki do czyszczenia katarka, dzięki czemu nie robi się tam pleśń i można dobrze wyczyścić :) Nie używałam sopelka, ale moja koleżanka się pokusiła i była bardzo niezadowolona, kiepskie wykonanie, przez tą krótką rurkę odkurzacz był praktycznie tuż przy dziecku, a te filtry to jakaś katastrofa kompletna - ohydne i ciągle trzeba dokupywać nowe.

Gość gość fan fridy
ale sciemniacie. ile wam płacą za pisanie pozytywnych postów o katarku albo negatywnych o sopelku. Przynajmniej róbcie to w bardziej wyrafinowany sposób albo rzadziej bo aż się rzygać chce od tego czytania

Gość Ania katarkowa
Katarek u mnie absolutnie nie sprawdził się,cena do jakości pozostawia wiele do życzenia.odkad mam sopelek podłączam do odkurzacza i dzięki filtrom chronię odkurzacz przed glutami. I mogę go brać że sobą bo ma też opcje do odciągania ustami.nkatarek duży minus,sopelek plus.

Gość kasia

U mnie sprawdził sopelek do odkurzacza. Nie moge ocenic katarka bo go nie znam.

W sopelku podoba mi się to że jest jeszcze w opakowaniu wer. do odciagania za pomocą ust . Przydało mi się to w czasie wyjazdu do dziadków ( w drodze mogłam odciagać smarki  a przecież nie będę tachać ze sobą odkurzacza).

zapłąciłam mniej niż 30 zł

Gość przepłacone

u mnie frida pomagała, ale przy większym katarze był problem .Poradziłam sobie ostatecznie kupując katarek do odkurzacza.

I dopiero ostatnio dowiedziałam się że te dwie funkcje moge mieć kupując polski aspirator do ust i odkurzacza :( szkoda ze nie wiedziałam wcześniej