Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o szczepionkach na pneumokoki?

Polecane posty

Gość gość

jw, szczepicie swoje dzieci? co sądzicie o tych szczepionkach??

Gość gość
To zaprogramowane nanoboty wywołujące trwałą lemingozę.

Gość gość
ja szczepię swoje dzieci, ale rozumiem ze można mieć watpliwości, skoro brakuje rozsadnych głosów w dyskusji. lepiej zapobiegać chorobom które wywołują pneumokoki

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=BMmeEuCKhT0 fajnie, ze sie zastanawiasz, szczepienie dziecka to bardzo ppowazna sprawa trzeba rozwazyyc wszystkie warianty, sama sie zastanawialam. ogolnie po bardzo głebokim zaglebieniu sie w temat jestem przeciwna szczepionkom. sama jestem ofiarą szczepionnki mmr(odra, swinka, rozyczka) dostalam ja w wieku 12 lat, po 11 latach mam powazna, przewlekla chorobe jelit(lesniowskiego crohna), ktora dała swoje pierwsze objawy 2 mies po szczepionce, anukowcy ze stanow udowodnili zaleznosc podawania tej szczepionki a tą chorobe, jak i autyzm poszczepienny, ktory od razzu po szczepieniu dal znac o sobie mojemu mlodszemu bratu, tez po tej szczepionce. jest teraz autystycznym chlopakiem. ten film na yt warto obejrzec. jesli mam poradzic, to prosze nie szczepic na pneumokoki. prosze tez przemyslec inne szczepionki, ja zrezygnowalam. pisze to naprawde z troski bo nie chce zeby ktokolwiek cierpial przez to ze koncerny farmaceutyczne chca sobie zarobic. najpierw na sprzedawaniu szczepionek, potem na lekach ludzi ze schorzeniami i chorobami jak moja. na zdrowych by nie zarobili, prosze to przemyslec i zaznajomic sie z flmem. pozdrawiam

Gość gość
Ja się boję szczepic rozmawiałam z koleżanką pielęgniarka podobno szczepienia wywołują autyzm. Tylko nie wiem które.

Gość gość
Na pneumokoki to nie wiem. Ja zaczęłam chorować po szczepionce przeciw grypie. To już trzy lata co dwa miesiące infekcja ze świńską grypą włącznie, zmiany na płucach, w sercu i w jelitach.A od lekarstw teraz doszła grzybica. Pozdrawiam i zachęcam do szybkiej lektury i oglądania programów/ntv1/dopóki można.

Gość gość
Głośno o nich ostatnio, ale w sumie coraz więcej się wie o tym, co wywołuje zapalenia np. oskrzeli, płuc, krtani - to mogą być pneumokoki. WIęc może dlatego też tyle mówi się o szczepieniach, bez powodu nie byłoby tyle paniki.