Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jacek21

Nieludzka, okrutna kara za marihuane. Chamskie państwo i zakłamany syf.

Polecane posty

Gość Jacek21

Mój ojciec ma 53 lata. Pali od 30. Uprawiał odkąd pamiętam. Wszyscy o tym wiedziliśmy. Miesiąc temu został skazany na 4 lata i 8 miesięcy wiezienia za uprawę konopii na działce. Matka teraz mówi że się zabije i nie nie po marihuanie, bo nigdy nie paliła. Brat i ja po 21 lat mamy, więc dla nas to nie problem, ale siostra ma 4 lata! Teraz to my z bratem musimy utrzymać rodzinę. Chce się ten kraj rozwalić w piz du, ale to nie wina kraju, tylko tych chamów i zbrodniaży. Tak zbrodniaży, bo jak to żeczywiście szkodzi, to jak można kogoś karać za szkodzenie samemu sobie. Swoją drogą ojciec jako spedytor zarabiał 7 tys zł mies. Pewnie myślą że jakby nie palił to by zarabiał 70! Tu nie chodzi o PIS i PO, bo tu nie ma różnicy, a ogólnie o prymityne, aroganckie podejscie do drugiego człowieka, bo co ich to obchodzi co kto jje. Chciałbym uciekać z tego zepsutego pańtwa, ale ze względu na siostę i mamę muszę zostać.

Gość gość
Prawda jest taka, że w swoim otoczeniu mamy mnóstwo palaczy, i to nie łobuzów i nierobów, tylko przykładnych ojców, lekarzy, policjantów, zapracowane matki, uczynne wnuczęta. W*****a mnie, że w tym zacofanym kraju nie jest jeszcze legalne coś co jest dobre (palone z głową, bo znam i warzywa, które przesadzają). Sama nigdy nie wyparłam się marihuany gdy mnie o to pytali, ale nie chciałabym skończyć z wyrokiem, tym bardziej że od 3 jest już handel według prawa polskiego, a 3 to ilość nawet nie na spotkanie z powiedzmy piątką znajomych.

Gość gość
zapomniałam spytać, dostał chociaż zawiasy?

Gość Jacek21
Nie. Od kilku miesięcy w areszcie. Miał dużo roślin, ale to badyle małe. Ich to nie obchodzi. Ja to nawet nigdy nie paliłem. Tylko ojciec w rodzinie.

Gość gość
Ja zawsze byłem zdania, że uprawianie i posiadanie konopii indyjskiej na własny użytek, powinno być legalne. Ale tu jest Polska, i tu na zmianę prawa w tym zakresie nie masz co liczyć... no chyba że wybory parlamentarne w 2019 roku wygra SLD albo Palikot

Gość gość
Uważam ze wszystko powinno być legalne jeśli jest tylko na własny użytek, nawet dopalacze i ciężkie narkotyki, jeśli ktoś się sam chce krzywdzić to jego sprawa, dlaczego maja go za to karać? To tak jakby chcieli wsadzic za kraty samobójcę bo próbował sobie odebrać życie

Gość gość
swoją drogą czy to nie dziwne że lewicowe partie jak SLD/Palikot są za legalizacją i nie dawały takich socjalnych świadczeń, a prawicowe jak PO, albo PIS lobbują na rzecz zapomóg, dofinnansowań i zakazują marihuany własnie? zawsze myślałam że to jest odwrotnie :D lewica - socjalizm, prawica - radz sobie sam. w tym kraju wszystko stoi na głowie :)

Gość gość
referendum powinni zrobic, mysle ze wiekszosc spokojnie jest za tym

Gość Jacek21
Dwa tygodnie temu mama dostała połowicznego paraliżu po udarze mózgu :(

Gość gość
wspolczuje! To tylko marycha. Mieszkam w holandii, tutaj ludzie konopie w oknach w doniczkach maja. Powaznie, nawer US zalegalizowalo...

Gość gość22lataprzegrywu
wiadomo że powinno być legalne, ale nie zwalaj na państwo tylko na ojca, wiedział co robi.

Gość gość
przykładów można podawać wiele na prostactwo i obłude prawną np. pedofilia - będzie miała mniej jak ustawa zapisała i bedą tego starszego gnębić reszte życia oprawcy z prawa.

Gość gość
1927 masz racje, to tak jakby chcieli zamknąć człowieka za chęć zabicia sie - bo proch strzelniczy jest groźny. Odwalcie sie od czyjegoś życia zwyrodnialuchy z prawa.

Gość gość
Piszesz, że ojciec zarabiał, a teraz nie i tu cię boli. Doskonale wiedział, że maryśka jest zakazana, a mimo to hodował, palił, być może ktoś się poczęstował z jego działeczki...Jestem matką narkomana i optowałabym za kara śmierci jak w Chinach...żółtki wiedza, co robią, sami sterując życiem debili, w końcu leczenie i utrzymanie alkoholika, narkomana spada na państwo....Bierz się do roboty, nie powtarzaj błędów starego, w końcu głupota nie zawsze jest genetyczna...Taki ojciec to wstyd, hańba i porażka wychowawcza...,,rzeczywiście", nieuku.

Gość gość
Bandyctwo wsadzić mężczyzne 53lata do wiezienia, na 5lat... Nie wierzą w sąd ostateczny.

Gość gość
18:31 i jestem za aborcją

Gość gość
przeciez tu nawet maku nie można uprawiać bo jest zakazany, to co jemy w ciastach np w popularnym makowcu jest sprowadzane z innych krajów

Gość Jacek21
Piszesz, że ojciec zarabiał, a teraz nie i tu cię boli. Doskonale wiedział, że maryśka jest zakazana, a mimo to hodował, palił, być może ktoś się poczęstował z jego działeczki...Jestem matką narkomana i optowałabym za kara śmierci jak w Chinach...żółtki wiedza, co robią, sami sterując życiem debili, w końcu leczenie i utrzymanie alkoholika, narkomana spada na państwo....Bierz się do roboty, nie powtarzaj błędów starego, w końcu głupota nie zawsze jest genetyczna...Taki ojciec to wstyd, hańba i porażka wychowawcza...,,rzeczywiście", nieuku. W Chinach nic nie spada na państwo. Tam nie ma socjalnego ubezpieczenia dla każdego, przygłupie. Do tego sam piszesz po 3 kropeczki na końcu zdania, ale to ja jestem nieukiem za jeden błąd ortograficzny. Bardzo ciekawe "matko" narkomana. Oczywiście że mnie boli że ojciec nie zarabiał, bo ja muszę utrzymywać całą rodzinę, a powinienem już być na swoim.

Gość gość
18:31 jeżeli wiedział 'doskonale' oh ah że marihuana jest zakazana, mimo to uprawiał i palił, tzn. tylko tyle że nie był wyznawcą prawa i marycha robiła mu dobrze - bo palił. A ludzie mu zrobili wiezienie. Wniosek marichuana jest lepsza niż ludzie. Proste i logiczne.