Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowości z wiadomości...

Polecane posty

Gość gość

Obejrzałam właśnie wiadomości.I co słyszę?Kolejny raz jakiś (osio.ł) wymyśla ,że będzie decydował o prawie do aborcji.Ja rozumiem ,że można mieć inny pogląd na ten temat i że nie trzeba Być za- ale jakim prawem można decydować za kobietę czy lekarza w tak ważnej sprawie? Jak urodzę chore dziecko i oddam je państwu to się nim zajmie?wychowa?bo na pomoc nie ma co liczyć.Czy to ,że zwiększy się odsetek umierających matek,dzieci i chorób tych dzieci i cała masa innych spraw pomoże ?NFZ już nie ma na nic.Chyba tylko kościołowi poprawi stan kasy.Jestem katoliczką ale na tyle rozgarniętą ,że mam świadomość tego ,że czasem trzeba zrobić jedno by pomóc drugiemu a nie skazywać na śmierć i ból.Zapomniałam,że istnieje program 500+ który zapłaci za,, moje chore dziecko potrzebujące pomocy'' na kwoty 100 krotnie większe...Przeraża mnie to co zaczyna się dziać.Jak ta ustawa przejdzie to ja zmieniam obywatelstwo i postaram się jak najwięcej osób na to samo namówić.Zostaną może w tym chorym państwie sami emeryci i ci którzy i tak żyją za pieniądze ściągane z ludzi ,którzy chcą być uczciwymi obywatelami.Tylko co będzie jak ich w końcu zabraknie??....skończy się Polska,która przetrwała 2 wojny światowe ale rządów obecnych rządzących już nie.....

Gość gość
Nikogo to nie obrusza?..........:oooooo

Gość gość
Aborcja ciąży która zagraża życiu ciezarnej nadal ma być legalna, chodzi o to, że często były usuwane zdrowe płody, bo wystarczyło tylko prawdopodobienstwo ze płód moglbyc uszkodzony a juz był często abortowany tak jest np z zespołem Downa, zadne badanie nie da stu procent pewności ze dziecko na pewno będzie miało zd jest tylko jakieś prawdopodobieństwo np 1: 60 a swoja drogą moja siostra ma córeczkę z Zespołem Downa i to jest kochane dziecko, ona jest szczęśliwa, cieszy się życiem, dlaczego niby tym dzieciom miało by się nie pozwalać urodzić? C

Gość gość
Nikt nie zabrania urodzić chore dziecko. Chcą zabrać wolność wyboru.

Gość gość
No właśnie dlatego ze badania często nie pozwalają stwierdzić stu procentowej pewności ze dziecko będzie chore wiec usuwane były także płody które mogły być zupełnie zdrowe

Gość gość
Więc należy doskonalić badania.

Gość gość
Gosc z 19.44 ile lat ma coreczka twojej siostry? Piszesz ze to kochane dziecko. Dla was napewno jest slodka i chochana. Pewnie jest jeszcze mala. Zobacz doroslych z zespolem downa :(. Nie ma w nic slodkiego. Kazda kobieta powinna miec mozliwosc wyboru, nie kazda bedzie szczesliwa z takim dzieckiem. Takie sa realia. Ilu z was chcialoby wychowywac takie chore dziecko? Mysle ze chetnych moznaby na palcach jednej reki policzyc.

Gość gość
Kościół jest przeciw całkowitemu zakazowi aborcji. Boją się, że ludzie się odwrócą od kościoła tak jak w Irlandii, nie chcą konfliktu ze społeczeństwem i pustych kościołów jak na zachodzie.