Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy niemowlę przestanie mylić dzień z nocą? mam też pytanie o mm.Mamy pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Jakim cudem w dzień potrafi przespać do 3 h, skoro w nocy budzi się co godzinę na jedzenie? Przecież podobno mleko kobiece w nocy jest najbardziej kaloryczne i powinno go zapychać bardziej. Masakra...czy myślicie że wprowadzenie mm raz dziennie rozwiąże nieco problem? Wczoraj po raz pierwszy zaaplikowaliśmy mu mm Hipp ale nie mam pojęcia ile spał, bo zaraz po jego spożyciu kwękał okropnie i miał wzdęcia z 1,5 h, po czym usnął dopiero jak wzięliśmy go do siebie do łóżka. Nie wiem też czy nadal budził się co godzinę czy nie, bo spał mi przy cycku i pamiętam że chyba raz mu dawałam przez sen prawie, ale kiedy to było i o ktorej nie wiem. Od 3 nad ranem jesteśmy z męzem tak zmachani że nie pamiętamy w ogóle okresu od tej godzny do 5-6 rano. Czasem nawet nie pamiętam kiedy i jakim cudem dziecko znalazło się u nas :/ Boję się że je przygnieciemy czy coś... proszę doradźcie odnośnie mm i całej sprawy :(

Gość gość
Mm jest ciezkostrawne i dlatego dziecko spi podobno dluzej choc nieprawda jest ze dzieci na mm nie maja kolek i bolu brzucha. Jesli masz wystarczającą ilosc pokarmu, dziecko ladnie przybiera na wadze nie podawalabym mm. Co do kiepskiego spania w nocy to do 3 miesiaca powinno się ustabilizować ale czesto nastepuje to szybciej. Moje dzieci w nocy bydzily sie co dwie godziny a potem ten czas zaczął się wydłużać. Musisz to przetrwać , jesli dziecko spi w dzien,spij z nim zeby troche odpocząć.

Gość gość
Dlaczego kobiety sprowadzają do dramatu karmienie nocą???? Rozumiem zmęczenie itd.Ale spójrz na to że dziecko jest zdrowe i ma swój rytm. Poświęć sie trochę. Masakra??? Znasz znaczenie tego słowa??? Bo używasz ho niezgodnie z przeznaczeniem.

Gość gość
13:11 jestem ciekawa co byś piwiedziała gdyby Twoje dziecko mają 3 lata przespało raptem parę nocy???

Gość gość
To śpij z dzieckiem w dzien! Do pracy wstajesz? Masz 50 świń do obrządzenia? Spij razem z nim.

Gość gość
Jak po mm twoje dziecko zle sie czulo przez 1,5 h to ja bym nie podawala. Karm czesciej w ciagu dnia to w nocy beda dluzsze przerwy. Postaraj sie tez dluzej kp wieczorem przed spaniel, podaj prawa piers, lewa itd zeby dziecko sie dobrze najadlo.

Gość gość
Niemowle trzeba tego nauczyc. W ciagu dnia ma byc jasno i gwarno, w nocy ciemniej i ciszej. Rytuał usypiania wprowadzić. Ja wręcz wolę karmić w nocy bo mi tak nie szaleje przy jedzeniu tylko spokojnie łyka.

Gość gość
A i mm bym nie podawała jak przybiera na twoim bo sama widzisz ze źle się po nim czuje.

Gość gość
Moje po mm spało krócej, skorzystaj z wcześniejszej porady. Najpierw kąpiel potem karmienie na zmiane prawa, lewa pierś, u nas to nawet po kilka razy zmieniamy. karmienie, noszenie, druga pierś. Śpi od 22 do 4, 5 zdarza się do 6 rano. Nakarmię i znów śpi. Tak do 8, 9. Ma 4 mce. Jak przez dwa tygodnie dawałam mm to była katastrofa, budziła się co dwie godz w nocy, chodziłam jak zombi;o Teraz jest super:))) dziś wstałyśmy o wpół dziewiątej w nocy jedno karmienie:))))

Gość gość
Co za bzdury z tym, że dziecko po mm śpi dłużej. Mój na piersi tylko przez pierwszy tydzień słabo spał a potem budził się 2 razy w nocy. Po kilku tygodniach już tylko raz. Taki tym i już. Jedno będzie spało długo a drugie budziło się co godzinę niezależnie od pokarmu i niewiele na to poradzimy. MM może wręcz zaszkodzić na brzuszek i wtedy z przespanej nocy nici. Poczytaj sobie, ile jest tematów, gdzie mamy szukają odpowiedniego sztucznego mleka dla dzieci, bo po żadnym nie jest do końca dobrze. Ciesz się, że masz swój pokarm i możesz karmić zamiast cudować. Zasada jest taka, że w nocy jest ciemno, u mnie świeci tylko (na niebiesko) malutka lampka ledowa. Karmienie i przewijanie tylko przy niej. Nawet niezbyt jasna lampka nocna powodowała, że maluch chciał się bawić i był potem kłopot, żeby znów usnął.

Gość gość
13:23 moje dziecko ma 3,5 roku i orzespalo raptem kilka nocy! I jakos nie jest to dla mnie traumatyczne przezycie. Wstawalam ko noworodka po kilka kilkanascie razy a jak mialam dosc to bralam do siebie i sobie odsypialam. Nie pamietalam niczego? To nie pamietalam. Znaczy ze spalam a dziecko cale :) dzos tez mam noce jak przez mgle jak spaceruje z sypialni do malego i nienpamietam ile razy. Do tego pracuje i jakos sie przyzwyczailam. W sumie to od 4 lat przespalam tylko jedna noc tydzien temu bo bylam tak padnieta .wczesniej jak syn spal cala noc to ja sie instynktownie budzilam i tak.

Gość gość
Autorko Ile miesięcy ma twój maluszek?

Gość gość
gość dziś Moja córka ma 2lata od 11miesiąca,przestałam się wkręcać na wstawanie do każdego jęknięcia i wiesz co.. przez to, że przestałam reagować na płacz nocny ( chyba, że obecnie woła siku) ona jest wyspana i my z mężem jesteśmy...Wyspani...głupotą jest wstawanie po 4-10 razy do 3latka :/ ale każdy robi jak chce..ja odczekuję 10-20min i ewentualnie idę pogłaskać ,dać wody i wychodzę..córka o 9.00 wstaje w skowronkach bez żalu

Gość gość
Mój ma 5 miesięcy do 6 tygodnia wstawał co 1.5 godziny. Był chudziutki jak się urodził i nadrabiał. Potem zaczął wydłużać czas między karmieniami, a ja wstawałam sama i sprawdzałam czy wszystko ok. Mój w dzień też wisiał na piersi co godzinę po godzinie. Pamiętaj że jak przewijasz lub karmisz nocą to nie mów do dziecka niech wie że to jest szczególny cichy czas.

Gość gość
moja 2,5 miesiaca nie spala w nocy, robila drzemki po 20 minut trzy razy!!!!, a o godz, 7, z czasem sie przestawiala, , ze o godz, 8, potem 9 chodzila spac ciagiem 6 godz. i ten koszmar trwal wlasnie prawie trzy miesiace. bylam chodzacym zombi, bo nie potrafilam usnac razem z nia gdy za oknem widno, mimo zaluzji. musisz to przetrwac, moja tez byla na cycu plus zaczelam dokarmiac kolo 3 miesiaca. ale to nie od tego zalezy czy dziecko spi. od 3 miesiaca cora chodzila spac noce ale dopiero od 12, -1 w nocy i budzila sie ze 3 razy na butle. kolo 6 miesiaca zaczela sie przestawiac i chodzic spac coraz wczesniej, 23, 22 20 i tak zeszlysmy po skonczonym pól roczku do 19, plus trzy butle w nocy, gdy skonczyla 7 miesiecy nauczylam ja smoka na noc aby nie jadla, ok przestala jesc w nocy ale budzila sie gdy tylko wypadl jej smok. jak skonczyla 8 miesiecy idzie spac 18, 19 i spi cala noc bez pobudek do 7 rano!!! yea:) oczywiscie sa gorsze noce gdy zabkuje, ale i tak jest super, teraz jestem w drugiej ciazy i jak trafi mi sie taki nocny marek jak ta byla na poczatku to chyba padne trupem, pozdrawiam:)

Gość gość
Moja spi od 18.30 do 6.30-7.30 bez karmienia. Ma 3,5 msc. W dzien spi(pare drzemek) w wozku na dole, jest halas jak to w ciagu dnia, w nocy w lozku na gorze, cisza spokoj ciemno. Od razu przyjela co to dzien i czym jest noc.

Gość gość
20:17 wstawalam do noworodka a nie 3,5latka. Teraz wstaje ale raz czy 2 max3 razy. Wstaje bo zmarznie bo sie odkryje albo chce pic lub siku. Albo jak dzis katar mu dokuczal,obudzil sie i przez 3h nie mogl zasnac. No coz bywa.

Gość gość
Ktoś pytał ile ma mój Maluch - ma 5 tygodni. Kiedy mogę liczyć na zmiany z tym czestym karmieniem w nocy?

Gość gość
To ja od tej co spi od 18.30 do 7.30. U mnie na poczatku budzila sie co 4 godz. W drugim msc zaczela tak spac. Karmie butla!!! Syna karmilam piersia przez 5 tygodni i wlasnie to bylo co chwile, masakra, odzylam kiedy podalam mu butle, zaczal spac tak jak teraz corka.

Gość gość
Od urodzenia dostawal butle i spal jak zabity

Gość gość
Autorko, Ty byś chciała, żeby 5tygodniowe dziecko Ci noc przespało? Nie żartuj. Może 1 na 100 w tym wieku śpi długo.

Gość gość
5tygodniowe dziecko,będzie wstawać w nocy co 2-3godz ja już wiedziałam o tym jak byłam w pierwszej ciąży...dopiero 6-8miesięczny maluch może zacząć przesypiać noc z jedną pobudką..