Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki strój dla mamy pana młodego

Polecane posty

Gość gość

Witam, pytanie jak w temacie :) ślub syna co prawda dopiero w kwietniu 2017, ale już teraz chciałabym sie zorientować w czym wypada iść, aby wyglądać odpowiednio. Mam 46 lat i figura już niestety nie modelki ;) taki rozmiar 42/44. Potrzebuję porady, chciałabym wyglądać elegancko, z klasą i przede wszystkim nie jak ciotka klotka ;). Co radzicie wybrać? no i przede wszystkim w jakim kolorze?

Gość gość
Nie, no nie wierzę, że są tak durni ludzie :o

Gość gość
Nikt ci tu dobrze nie doradzi bo nikt ciebie nie zna, nie wiemy jak wyglądasz i w czym ci do twarzy. Przejrzyj modę, odwiedź sklepy i zobaczysz sama. Tylko zacznij wcześniej szukać bo tak naprawdę to w tych sieciowkach nic nie ma. Ja byłam niedawno gościem na weselu i tyle się nachodzilam za ciekawa sukienka ze juz mi się powoli tego wesela odechciewało.

Gość gość
wszystko zalezy jaki urodowy jestes.Jesli chlodny,odcienie sukienki chlodny,jesli cieply,cieplejszy-wiadomo.Sukienka tez dobrana do figury.Chyba znasz swoj typ figury?Zawsze sprawdzaja sie sukienki klasyczne,dlugie lub midi;kolor wg gustu.niebieski,szary,czerwony,fiotet,etc

Gość gość
Ubierz się gustownie i elegancko. Tylko pamiętaj aby nie przesadzić bo będziesz wyglądać jak filip z konopii.

Gość gość
jesli znasz swoj typ urody,jak tu ktos podkreslil,czyli chlodny,lub cieply,to juz polowa sukcesu.Stawiam na minimalizm,i klasyke.Poogladaj sobie strony z sukienkami dla kobiet dojrzalych:)a wszystkiego sie dowiesz odnosnie koloru,typu i fasonu

Gość gość
Zależy od wielu czynników, takich jak typ sylwetki, aktualny kolor włosów, odcień skóry (ciepły czy chłodny). Piszesz, że rozmiar 42/44, ale to jaka sukienka będzie dla ciebie odpowiednia zależy od umiejscowienia tkanki tłuszczowej. Jeśli jesteś klepsydrą, najlepsza będzie sukienka podkreślająca talię, z dłuższym rękawem, żeby zakryć masywne ramiona. Jeśli jesteś gruszką, możesz pozwolić sobie na sukienkę na ramiączkach albo z bufiastymi rękawami. Jeśli sukienka będzie dwukolorowa, najlepiej wybierz taką z jaśniejszą górą i ciemniejszym dołem (optycznie wyszczupli to masywne uda), o długości do kolan lub nieznacznie za kolana. Zasada jest taka, że drobne wzorki wyszczuplają, duże wzory pogrubiają, ciemne kolory wyszczuplają, jaśniejsze pogrubiają. Jeśli jesteś jabłkiem i twoim największym problemem jest masywny brzuch, najlepsza będzie rozkloszowana sukienka w ciemnym kolorze bądź z drobną aplikacją z odcięciem pod biustem, długość od przed kolano do do kolan. Jeśli masz dodatkowo masywne i szerokie ramiona, ubierz coś z rękawem do łokcia i dekoltem w serek. Do ciepłego typu urody pasują kolory takie jak musztardowy, beżowy, rdzawa czerwień, khaki, ciemny granat, śliwka. Do zimnego - fuksja, kobaltowy, cytrynowy, seledynowy, fioletowy i bordowy.

Gość gość
12.20 kolory ktore wymienilas do cieplej karnacji i owszem,ale tez one maja swoj odcien chlodnawy.Czerwienie,khaki,musztardy etc maja tez chlodne odcienie koloru wiec wszystko zalezy od koloru wlosow i twojej karnacj autorko:)

Gość gość
Na pewno do kościoła musi być coś klasycznego jak sukienka z żakiecikiem w nieco stonowanych kolorach może być złoto, popiel odcienie niebieskiego itp. Natomiast na wesele polecam się przebrać w coś bardziej zwiewnego i eleganckiego np. krótka bądź długą suknię wieczorową w zależności od upodobania :) Ja na ślub córki tak zrobiłam i to było świetne rozwiązanie. Obie kreacje były dopasowane do miejsca i okazji :)

Sukienki mogą mieć ciekawe i interesujące kolory. Ja polecam morską sukienkę na ramiączka z zakładką. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Koniecznie musisz ją obejrzeć.