Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konto oszczędnościowe w pocztowy24 problem :(

Polecane posty

Gość gość

Hej! Miał ktoś z Was do czynienia z pocztowym kontem oszczędnościowym? Sytuacja jest taka, mam u nich dwa konta: -"zawsze darmowe..." -"konto oszczędnościowe" Kiedyś przelałem sobie jakąś śmieszną kwotę na oszczędnościowe i chciałem je traktować jak skarbonkę- bo ten procent jest szczerze pisząc gówniany :D System niby działa tak, że raz na miesiąc można bez prowizji zrobić przelew wewnętrzny z oszczędnościowego. Każda kolejna wypłata w miesiącu to 10zł prowizji. No i spoko. Tylko, że ja tą kasę przelałem chyba w czerwcu i od tego czasu nie mogę cofnąć tej kasy bez prowizji. To znaczy za każdym razem wyświetla, że system mi naliczy prowizję :( O co może chodzić? A może chodzi o to, że wchodzą mi te znakomite odsetki oszczędnościowe- czyli na koniec miesiąca zyskuję 1 grosz, a w tej samej sekundzie fiskus mi go zabiera? :( Jak myślicie, czy jeśli się zaczaję i 1 października o północy zrobię przelew, to dycha zostanie u mnie?

Gość gość
Nikt nic nie wie? :(

Gość gość
Nie mam pojęcia ale to cwaniaki jak w każdym banku niby ładnie pięknie przed podpisaniem umowy a co do czego... może zamknij jedno z tych kont i po problemie.

Gość gość
Niedługo kartę wyrabiam, to się jeszcze podpytam... ale strasznie dziwnie to wygląda, bo jest u nich w cenniku i umowach jak byk "pierwszy w miesiącu przelew wewnętrzny za darmo". Chyba, że rzeczywiście uznał, że ten grosik co oddaję fiskusowi, to niby mój przelew... Idąc tym tokiem rozumowania- jeśli bym sobie wyciągnął tą kasę bez prowizji, to potem do tego przelewu fiskusowego (1 gr) powinni dołożyć jeszcze dychę :o Wniosek z tego płynie taki, że lepiej się nie wychylać i korzystać wyłącznie z niezbędnego minimum tych usług bankowych...