Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość anikanka9298

Totalnie rozregulowane hormony, brak okresu i piersi. Jak się uratować?

Polecane posty

Gość anikanka9298

Z góry proszę o brak głupich tekstów/wyśmiewania. To dla mnie istotna sprawa, już nie wiem, co robić... Mam 17 lat. Od 4 lat nie miesiączkuję i jestem płaska. Co takiego stało się 4 lata temu? Schudłam. Anoreksja. Ważyłam 37kg/170cm wzrostu. Potem wielokrotnie tyłam i chudłam na zmianę, aż wreszcie wyzdrowiałam na dobre - i tak jest do dziś. Mam wagę w normie, jem. Niezależnie od wagi nie miesiączkuję i jestem płaska. Nie przesadzam - w najmniejszym staniku hula wiatr, a to nie wygląda fajnie przy figurze jabłka z wystającym brzuchem. Chcę się niedługo wybrać po tylu latach przerwy (ostatnio byłam w wakacje '13) do ginekologa, ale nie chcę znów dostać luteiny/duphastonu/progynovy/yasminelle/innego nic nie dającego gunwa i usłyszeć "A małe piersi to kwestia genów". To nie geny. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie mają piersi. Ja też je miałam i to całkiem spore, dopóki nie schudłam. Potem niezależnie czy waga wskazywała 37 czy ponad 60kg, i tak byłam i jestem płaska. Jeśli chodzi o badania, to tarczycę mam w normie, za to testosteron zawsze wychodzi zbyt wysoki. Brak okresu mi nie przeszkadza - dzieci mogę adoptować, jednak wiem, że nie jest to dobre dla organizmu. Z kolei bez piersi czuję się totalnie aseksualna, to mój największy kompleks, wyglądam jak dziecko z afryki z wielkim brzuchem z przodu i płaskoklaciem. Może była któraś z Was w podobnej sytuacji? Co może pomóc? Gdzie w hormonach może tkwić błąd? Co należałoby sprawdzić, leczyć? Z góry dzięki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować