Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W tym dziale pisza zakladaja tematy chyba tylko ludzie ktorzy...

Polecane posty

Gość gość

Zazdroszcza tym co mieli szanse wyjechac za granice i czegos sie dorabiac taka sama praca jak w pl. Nie mieszkam w uk ani na terenienuni eurejskiej. Wyjechalam majac zaledwie 20 lat z kraju i lapalam sie czego moglam. Robilam na 150% etatu plus nadgodziny. Sprzatalam, stalam na zmywaku ( chyba malo jeet osob w pl ktorzy w tym wieku maja realna prace z ktorej mogliby sie utrzymac) ciezko bylo z dobra praca ze wzgledu na ograniczenia jezykowe (poslugiwalam sie tylko j.angielskim) dzis jestem szefem kuchni ( w wieku 26 lat) moj narzeczony jest menagerem w bardzo duzej firmie (rowniez polak) a wsrod znajomych mamy osoby ktore pracuja jako m.in przedszkolanki, tlumacze przysiegli, w urzedzie miasta, w ratuszu , w urzedzie pracy, a takze takich ktorzy maja tu wlasne firmy mowa o polakach. Znam tez 1 prawnikia, kilka pielegniarek , polozna, i anastazjologa. 2 kosmetyczki ktore jedna z uslug podstawowych druga po medycynie estetycznej. Dlaczego wiec uwazacie ze ludzie wyjezdzajacy za granice to dno, tepusy itp. Kazdy z tych ludzi wyjezdzajac z pl znal angielski do tego musial nauczyc sie tu skandynawskiego trudnego jezyka gdzie ludzie czesto na wysokich krzeslach w pl maja zakres podstawowego angielskiego a niby wielce uczeni. Dodam jeszcze ze w przeciagu 5 lat od momentu wyjazdu z pl na dzien dzisiejszy mam 2 letni samochod kupiony w salonie (toyote auris w kombi) narzeczony ma audi q5. Mieszkanie mamy tutaj w kredycie o powierzchni 105 m na jeszcze 13 lat nie tak jak w pl na 30 czy wiecej. Do tego w pl mamy dzialke kupiona i dom kupiony w czerwcu br. Do romentu z dzialka o powierzchni 25000m. Wszystkie te rzeczy nabylismy razem podczas narzeczenstwa. Nikt z rodziny nam nie pomagal. Dalej uwazacie ze jestem nie udacznikiem ?

Gość gość
Olej to ;) Tutaj zawsze tak jest

Gość gość
Prawda was boli, dlatego to piszecie. Smieciu ja wszedłem w gniazdo emigracyjnych poyebow. Wejdź na jakieś forum i napisze, ze Polacy to biedaki, a ty jestes panem zycia, bonów Jukeju pracujesz, to cie zauebia śmiechem smieciu. Przecież ja wiem jak wy tam żyjecie. Kazdy madry wyjeżdża, łapie trochę bubu i spierprza stąd. Tylko żałosne niemoty siedzą tam po dziesięć lat.

Gość gość
bingol cwel :D

Gość gość
gość dziś prawde piszesz

Gość gość
Tak sobie tłumacz i odpowiadaj sam sobie polski nieudaczniku.

Gość gość
Wszedles w gniazdo emigracyjnych poje!bow bo kochasz lizac jajca pedale (nieraz sie tutaj tym chwaliles z duma :D) i dlatego mieszkales z kilkoma kumplami w jednym pokoiku. Opisywales nieraz te wasze nocne orgie, lazsnie jajec i osranyvh odbyt oraz ruchanko w doopy, jeden drugiego a drugi trzeciego itd posuwl :D BUEEHHHEEEEHHHEEE. No ale po jakims czasie mieli cie dosc bo slabo lodziki fikales i dlatego wpadles w depresje i wrociles do plu na garnek matki i ujadasz na kafe od lat. Mieszkales tam w jakiejs starej ruderze na Ealingu, czyli to chyba polska dzielnica (londynu nie znam) i dlatego masz taki spaczony wyglad UK. :D tepak mysli ze wszedzie tak jest :D i dobrze cwelu. Czego oczy nie widza tego sercu nie zal. Wiec gnij w plu i nigdy wiecej nigdzie nie wyjezdzaj. Nie narobisz znowu Polsce przypalu :D bingol cwel

Gość gość
Tylko nieszczęśliwi ludzie wyzywają innych wiec widać tu kto jest zadowolony z życia a kto nie. Ja tu nie jestem żeby wyzywać innych, oceniać czyjeś życie bo każdy ma inne priorytety. Smutne jest to, że np taki wuefista desperacko próbuje udowodnić swoje szczęście a tak naprawdę jest bardzo zagubionym człowiekiem. #modlmysiezawuefustę

Gość gość
bingol to przegryw który uciekł z psychiatryka, ignorować go trzeba. Za granicą może łatwo nie jest ale żyje się NORMALNIE. Nie każdego celem jest zostać milionerem i jeździć Ferarri. Ludzie chcą pracować normalnie i spokojnie żyć bez większych stresów. Kluczem jest nauczyć się dobrze języka kraju w którym się mieszka i poszukać taką prace jaką chcemy wykonywać. Jeżeli to wymaga dalszej nauki to iść i się uczyć i tyle. Pozdrawiam wszystkich normalnych za granicą.

Gość gość
Masz dom na kredyt? Nosz kurfa ależ sukces. W Polsce ludzie także maja domy na kredyt i to piekniejsze niz ten smierdzacy, ukowski kurnik. Weź kobieto nie usprawiedliwiaj swojego nieudacznictwa. To że wyjechałas to nie wina Polski tylko tego, że jesteś zyciowym przegrywem. Moja siostra ma zrobiony doktorat i pracuje jako naukowiec w jednej z londyńskich uczelni. Za dwa lata zamierza wracać do PL, poniewaz twierdzi, że w UK do końca życia będzie tylko akademickim wykładowca, a w PL ma ogromne możliwości. To jest dopiero osoba sukcesu, ktora nie spoczywa na laurach. Ty za to kupiłaś dom na kredyt i myślisz, że osiągnęłas nie wiadomo jaki sukces. Każdy normalny człowiek, potwierdzam normalny, a nie niemota, ma w PL dom na kredyt. Kup w UK dom za gotówkę, to wtedy pogadamy. Dzisaj kazdy glupi moze wyjechac. Ja zwolnilem sie z pracy, na drugi dzien wsiadlem w samolot i zylem w UK ponad 5 lat. Nauczylem sie tego prymitywnego jezyka, bylem brrgadzista i zarabialem 2 tys funtow. Wrocilem do PL, poniewaz emigracyjne zycie jest dobre dla takich pustakow jak ty. Teraz zyje juz ponad rok w kraju. Powrot byl moja najlepsza decyzja w zyciu. Ty swinio idzź liżąć jaja chłopowi i dalej uzalaj się nad swoim emigracyjnym, niemrawym życiem.

Gość gość
Wuefista, bingol, jeden chyj.... Wlasnie pokazuje , jak mozna skonczyc w tej pieknej Polsce. Siedzi tylko na necie , uwieziony w natloku swoich obsesyjnych mysli i natrectw. sa to zaburzeniamaniakalno- obsesyjno-kompulsyjne , nie moze on przestac pisac na emigrantow...To jest charakterystyczna cecha tej choroby psychicznej-wystepowanie nawracajacych mysli, obsesji, ktorym trudno sie oprzec poniewaz proba powstrzmania sie od nich wiaze sie z nawracajacym lekiem, niepokojem. sa to natrętne, niechciane i często kontrastujące z czyimś światopoglądem myśli o bluźnierczym czy obscenicznym lub wulgarnym charakterze – często nasilające się w miejscach czy okolicznościach ( internet) impulsy natrętne – np. nasilone, nieodparte myśli o tym, aby zacząć krzyczeć lub obnażyć się w miejscu publicznym, zrobić rzecz kompromitującą lub też zachować się agresywnie wobec osób.Bingol ma luminacje – ciągłe, wielogodzinne, bezużyteczne, pseudofilozoficzne i trudne do przerwania „przeżuwanie” jednego tematu, kwestii lub myśli z niemożnością podjęcia decyzji i dojścia do konstruktywnych wniosków. W razie zaobserwowania objawów lub podejrzenia o ich występowanie u siebie należy skontaktować się z lekarzem psychiatrą. BINGOL RAZ DWA NA ODDZIAL ZAMKNIETY!!!! Niewłaściwe jest odkładanie takiej wizyty w czasie. Po pierwsze, objawy są bardzo uciążliwe, utrudniają funkcjonowanie i powodują duże cierpienie, po drugie, gdy utrzymują się długo, mogą się utrwalić. Dzieje się tak m.in. dlatego, że osoba cierpiąca na zaburzenie obsesyjno-kompulsyjne, chcąc poradzić sobie z przykrymi doznaniami, podejmuje działania przynoszące jedynie chwilową ulgę, a które na dłuższą metę podtrzymują i nasilają niektóre mechanizmy utrzymywania się zaburzenia. Takie działania to np. unikanie pewnych sytuacji lub angażowanie się w rytuały i czynności służące obniżeniu napięcia psychicznego. Podjęcie leczenia pozwala właśnie na przerwanie takiego błędnego koła, np. poprzez zastosowanie psychoterapii poznawczo-behawioralnej (cognitive-behavioural therapy – CBT). Ponadto szybko podjęte leczenie minimalizuje ryzyko rozwinięcia się powikłań, takich jak np. depresja.

Gość bingol to szczuro polaczek
gość dziś tępaku, przywiozłeś troche hajsu z UK i się chlastasz. Nawet jak mieszkałeś jak szczur przez 5 lat po 10 w pokoju i powiedzmy przywiozłeś do polandeszu te £60,000 po 5 latach szczurowania i teraz sobie z tego żyjesz to i tak hooj z tego. Pogadamy jak hajs się skończy i będziesz musiał przeżyć za te 1500 z taśmy, albo jakiś Amber Gold cie w hooja z kasy zrobi. W polandeszu jest pięknie jak ma się kase przywiezioną z UK, ale kasa się szybko skończy i po paru latach realia polandeszu pokażą ci twoje miejsce szczurze, i będziesz znowu do jakiegoś UKa spíeedalał aby znowu żyć jak szczur. To jest właśnie binol i jego piękne życie w PL i nadawanie na innych co robią to samo co on robił 5 czy 6 lat temu. Idź se strzep jak ci leków zabrakło a rano do apteki recepte zrealizować, zamiast to farmazony opowiadać jak to pięknie w PL gdy się troche bubu ze szczurowania latami przywiozło ze sobą.

Gość gość
Bingol ma chorobe psychiczna -maniakalno-obsesyjna.

Gość gość
Ale emigracyjny smiec. Boli cie prawda cie prawda cwelu. Ja zarabiam śmie iu 3,5 klocka

Gość gość
#modlmysiezawuefiste

Gość gość
Za dwa lata zamierza wracać do PL, poniewaz twierdzi, że w UK do końca życia będzie tylko akademickim wykładowca, a w PL ma ogromne możliwości xxx Chyba na odwrot wpisalas nazwy panstw. Mozliwosci na polskiej uczelni?? Nedzna pensja, przeladowanie godzinami dydaktycznymi i niedofinansowanie, co pociaga za soba kompletny brak mozliwosci rozwoju, skutkiem czego naukowcy z PL czesto sa na poziomie tutejszych studentow 3 roku. Dlatego wlasnie po doktoracie zwialam z Polski i jestem tu 'tylko' wykladowca. Czyli mam mozliwosc robienia badan, sprzet jest dostepny, wydanie kilku tysiecy na tenze sprzet do jednego projektu jest norma i ogolnie inna jakosc pracy i kompetentni koledzy. Ucieklam tez dlatego, ze nie chcialam miec habilitacji, ktora jest bezwartosciowym proceduralnym tytulem. Mam nadzieje ze nie o takich 'mozliwosciach' mowisz?

Gość gość
Swinio lizaca jaja, w PL z jej możliwościami i kompetencjami może zostać menadżerem, ministrem czy kim tam sobie chce. Ty masz zrypana opinie o PL bo tatuś cie w dopę posuwal jak byłaś mała, a mama codziennie nachlana spala zaszczana pod domem. Tylko polska patologia ma taki obraz kraju.

Gość gość
Menadzerem, wow :-) Jaki szal, padlam.

Gość gość
Ale menadżerem zarabiającym ile?? bo znam menadżera w Polsce zarabiającego niecałe 6 tys zł na rękę a znam też takiego który ma 13 tys zł netto.

Gość gość
Czy to wazne ile zarabia ? Mamy spokojne zycie. Nie musimy robic nie wiadomo ile co miesiac na spokojnie odkladamy gotowke. Nie musze sie martwic o toczy stac mnie zaplacic wszystkie rachunki i czy na pewno zostanie a jedzenie do konca miesiaca. Co z tego ze mieszkanie mam na kredyt tutaj skoro mam w pl dom i dwie dzialki nie na kredyt. Nie musze sie martwic czy starczy mi na rate i aktualnie za miesiac koncze 26 lat kredyt bede miala splacony jeszcze przed 40. Nie mam ambicji bo jestem kucharka ? Jestem szefem kuchni uwielbiam swoja prace i chodze do niej z przyjemnoscia. Robie to co lubie. Studiowalam logistyke i zaocznie prawo. Gdybym skonczyla studia pewnie bylabym gdzie indziej ale czy praca by mi sprawiala przyjemnosc taka jaka mi sprawia ta ktora robie ? Moj ojciec byl swietnym kucharzem i nie bylo dla mnie lepszej zabawy niz siedzenie z nim w garach. Na prawo poszlam pod wplywem 16 lat starszego brata ktory w pl ma swoje dwie duze firmy. Wielki piekny dom 3 dzieci i nigdy nie pracujaca zona. Bylam pod wplywem jego ambicji i owszem interesowalo mnie to ale czy dzis bylabym szczesliwa? W przypadku mego brata on pilnujac obu firm nie siedzi w pracy po 8 godzin dziennie tylko o wiele dluzej. Wraca do domu i spedza kolejne pol nocy przed komputerem. Wiekszosc ludzi w pl ktorzy cos maja to albo kosztem wlasnego zycia osobistego albo kosztem innych ludzi na ktorych trzeba zerowac i oszukiwac. Ja nie musze kombinowac. Wracajac z pracy mam czas na zycie prywatne. Na wycieczki co weekend. Na uprawianie hobby i jak jade na ciuchy to nie musze placic kredytowka albo odmawiac sobie bo cos jest za drogie (oczywiscie w miare rozsadku)

Gość gość
Menegaer w Pepco zarabia 2 tys na reke, szal co??