Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o matce która zostawia swe paroletnie dziecko i znika bez wyjasnien?

Polecane posty

Gość gość

co myslicie o takiej kobiecie??? ale zupelnie szczerze powiedzcie. pytam bo moja koleżanka nagle zostawila swojego meza i 3 letnie dziecko i wyjechala..zerwala kontakt bez zadnego slowa. dziecko teraz ciagle kazdemu powtarza :" mama mnie i tate zostawila i nas nie kocha" smutne bardzo:( ludzie na niej nie zostawili suchej nitki..orzekli wszyscy ,że to wredna baba i zasluguje na pieklo..nie wiem jednak czy to nie depresja spowodowala u niej..moze tez nie potrafila pokochac swego dziecka....przeciez sa takie kobiety,które nie umieja pokochac dziecka mimo ,że chcą.

Gość gość
Nic nadzwyczajnego, przecież mężczyźni często tak robią.

Gość gość
nawet nie wiemy co sie stalo z ta koleżanką.jej telefon milczy od roku juz :(zero kontaktu.\ jej malzenstwo nie bylo kolorowe..klocili sie bardzo często i dziecko tez cierpialo na tym bo bylo swiadkiem awantur i klotni. dziwne jest to ,że do 3 roku zycia jakos go wychowywala i ciągnela to wszystko a potem nagle odeszla.. najdziwniejsze ,że stalo sie to zaraz po straszliwej klotni z jej facetem,bogo chyba zdradzala i on sie dowiedzial...potem niby sie pogodzili i na chwile przed zaginieciem powiedziala mu ze idzie sie przewietrzyc i zaraz wraca....i nagle zniknela i telefon wyłączony od tego czasu. potem znalazl sie sąsiad ,który powiedzial ,ze widzial jak wsiada do auta z jakims obcym facetem i ze wczesniej juz go widywal z nią ,kiedy jej mąz byl w pracy,ale myslal ze to jakas rodzina,

Gość gość
Nie myślę o takich kobietach zbyt dobrze. Ale tekst który mówi dziecko, że mamusia nie kocha i zostawiła to mądry tatuś nauczył dzieciaka... Rozumiem żal do żony, ale traumę zrobił dziecku jeszcze większą...

Gość gość
To było ostatnio w "Dlaczego ja".

Gość gość
DLACZEGO UWAZACIE ZE TO OJCIEC NAUCZYCL DZIECIAKA TAKIEGO TEKSTU?? PRZECIEZ DZIECKO W TAKIM WIEKU(3,4 LATA) CHYBA SAMO POTRAFI ANALIZOWAC SYTUACJE I WYSNUĆ WNIOSEK ,ŻE MAMA GO NIE KOCHA SKORO ICH ZOSTAWILA..LOGICZNE

Gość gość
Myślę, że mogła mieć w domu prawdziwe piekło. Mogła być tak wyniszczona psychicznie, że to był jej ratunek, jedyne wyjście oprócz samobójstwa. Mąż mógł ją straszyć i czymś szantażować, ja to przeżyłam na własnej skórze i wiele razy marzyłam o takiej ucieczce, ale tez wiele razy myślałam o samobójstwie. Myślę, że może robiono z niej nieudolną złą matkę, przez co mogła zacząć myśleć, że nie jest wcale potrzebna swojemu dziecku, że dziecku lepiej będzie bez niej. Tak było u mnie i na prawdę ciężko jest wyjść z takiej sytuacji, nie wiesz dokładnie jak tam było być może to był jedyny dla niej ratunek jaki widziała w tym momencie.

Gość gość
Tak, tak tłumaczcie to depresją i innymi stanami. I jeszcze doróbcie teorię, że facet jest winny. Widać, że forum opanowane przez kobiety.

Gość gość
DLACZEGO UWAZACIE ZE TO OJCIEC NAUCZYCL DZIECIAKA TAKIEGO TEKSTU?? PRZECIEZ DZIECKO W TAKIM WIEKU(3,4 LATA) CHYBA SAMO POTRAFI ANALIZOWAC SYTUACJE I WYSNUĆ WNIOSEK ,ŻE MAMA GO NIE KOCHA SKORO ICH ZOSTAWILA..LOGICZNE xx Nie, trzyletnie dziecko takich wniosków nie wysnuwa chyba, że słyszy od taty i innych, że mama je zostawiła. Normalni ludzie mówią dziecku, że mama wyjechała i wymyślają różne ważne powody dla dobra dziecka, a tutaj dziecko tak myśli, bo tak mu mówią.

Gość gość
Po prostu powody muszą być na prawdę duże, aby matka zostawiła dziecko, ciężko jest uwierzyć, ze zrobiła to tylko dlatego bo poznała nowego faceta. Zabrałaby dziecko ze sobą gdyby się nie bała, coś tam musi być. Nie bronię jej, ale tez nie znając sytuacji nie osądzam, bo wiem jak bardzo podli potrafią być ludzie i do jakiego stanu można kogoś doprowadzić.

Gość gość
7:50 takie małe dziecko nie potrafi samo wymyśleć, że mama go nie kocha. Dla takiego małego dziecka to wielka tragedia. Tatuś ma żal do żony, rozumiem. Ale dla dobra dziecka powinien znaleźć inne wytłumaczenie, tak aby dziecko tak tego nie przeżywało.

Gość gość
moze 3 letnie dziecko samo nie wymysli tego ,ale na przyklad 4- letnie dziecko juz samo potrafi analizowac sytuacje i nikt mu nie musi mowic nic bo ono samo wie ,że mama go nie kocha skoro jej przy nim nie ma i zostawila go.

Gość gość
Dla mnie nieodpowiedzialny jest jakikolwiek wyjazd bez słowa, bez względu na to czy zostawia się dziecko, męża czy rodziców. Wiadomo, że ludzie sa przerażeni, gdy takie coś ma miejsce, tworzą sobie najgorsze scenariusze. Nie każda kobieta nadaje się na matkę, ta widocznie nie.

Gość gość
jesli jest tu jakis psycholog lub pedagog to chyba potwierdzi ,że dziecko w wieku 3 lat jeszcze nie ,ale juz w wieku 4 lat potrafi samo analizowac sytuacje i wysnuc wniosek ,ze rodzic nie kocha go a nie ze slyszy od innych.

Gość gość
Ja uważam ,że ta kobieta to przebrzydla p***a ,która jak pisze autorka zdradzala chyba męza.to juz zle swiadczy o niej.nie tlumaczcie tego depresją.to wina kobiety ,a ojciec zawsze jest wybielony w takiej sytuacji,jesli sam zostaje nagle z dnia na dzien z malym dzieckiem.

Gość gość
Sorry, ale zarówno 3 latkowi jak i 4 latkowi mógł tatuś jakoś to wytłumaczyć, a nie z grubej rury pozwolić dziecku myśleć, że go mama nie kocha. Nawet jeśli dziecko samo wymyśliło, że jest nie kochane (w co wątpię) to tatuś mógł to sprostować. Dla dziecka taka myśl to tragedia. Szkoda, że ojciec tego nie próbował zmienić. Rozumiem żal do żony, ale dobro dziecka ważniejsze.

Gość gość
a co myślicie o tatusiu, który zostawia swoje dziecko, oraz żonę i znika bez śladu? Wychodzi rano do pracy jak gdyby nigdy nic i już nie wraca. Wieczorem telefonicznie informuje żonę, że już nie wróci. A dlaczego nie wróci? Bo nie! :D

Gość gość
U mnie w mieście był przypadek ze kobietą powiesila się w ciazy. Znęcał się nad nią i on i jego matka. Straszna historia. Jej otoczenie wiedziało o wszystkim ale nikt jej nie pomógł . Targnela się na własne życie.

Gość gość
przeciez wiekszosc facetow tak robi, ucieka do kochanek i zapomina o dzieciach, a jak raz role sie odwrocily to wielkie zdziwienie

Gość gość
Szczerze to wcale jej sie nie dziwie. Moze dziecko absorbujące. Mąż okropny brak wsparcia.problemy finansowe i człowiek wysiada

Gość gość
Mysle o takiej kkobiecie, ze musiala miec dosc domu i meza. Bardzo smutne. Ale nie oceniam jej , bo wiem ze najlatwiej oceniac kogos , pomimo ze nigdy nie bylo sie w czyjes skorze. Bardzo smutne i zal mi dziecka .

Gość gość
Zostawić dziecko, męża, stare życie za sobą, zerwać kontakty, wyjechać, być wolną, zacząć od nowa? Hmmm.... A jest któraś, która nie miała takich myśli chociaż przez chwilę? Ale odpowiedzialność, uczucia, instynkty nam nie pozwalają. Jednak gdy u którejś te czynniki zawiodą, to może wyjść śmieci wyrzucić a za chwilę jechać pociągiem w nieznane. Ja częściowo rozumiem. A facet musiał być dość wredny, skoro tak wytłumaczył sprawę temu biednemu, trzyletniemu dziecku. Ja rozumiem... szok, ale żeby się nie opanować i obciążyć dziecko takimi informacjami, że mama nie kochała, że porzuciła. Tak na marginesie, sprawa jest na tyle dziwna że na miejscu prokuratora badającego zaginięcie, sprawdzałabym czy o zabójstwo przez męża nie chodzi.

Gość gość
co za małpisko, to po wuj sie decydowała na dziecko, a jeszcze jak poszła z kochankiem, no to tym bardziej podwójna malpisko, bo dla kochanka zostawiła dziecko i takim małpom winno sie c**y razem z macicą wycinać aby więcej dzieci nie krzywdziła. Dla własnego dobra zostawiła bez słowa dziecko. I to matka, szmata. Kochająca matka żeby nawet miała być na stosie spalona nie zostawia dziecka. Kochająca matka żyjąc biednie nie rozmnaża się jak królica. Kochająca matka nie mogłaby przepatrzeć jak dzieci żyją w dużo gorszych warunkach jak średnia w naszym kraju. TAKIE MATKI WINNO SIĘ STERYLIZOWAĆ NA SIŁĘ.

Gość gość
dziecko kuźwa to nie kupienie bluzki, gdzie jak mi się znudzi to ją wyrzucę

Gość gość
A moze laska juz dawno lezy na dnie wisly, albo zakopana w jakims lesie.wuj wie z kim sie spotykala i co sie moglo stac.

Gość gość
A co można myslec o kims, o kim się nic nie wie??? Powodów mogło być tysiące... Szkoda tylko ze faceci jak cos robia, to jest ok, a matka zasługuje na piekło... Rzygam tym po prostu... słyszałam o facetach, co mają po 6 dzieci - kazde z inna baba, i jeszcze mają kupe znajomych, sa b lubiani

Gość gość
no właśnie mogło być nawet zabójstwo, choć to rzadkie, mogła się w cos wplątać np. kryminalnego, i uciekła zawczasu,... mogła zachorować na ciezką chorobę i chciała być sama i mieć spokój..mogła zachorować na jakąs chorobę psychiczną - schizofrenicy np. często nagle uciekają z domu i się włóczą, a facet w samochodzie mogł być kochankiem, albo kims z jej rodziny kogo nie znali, albo może tylko ja podwoził bo jechała np. daleko za granice i jechali razem dzieląc się kosztami, moze zaczęła pracować jako d***** i to był jej alfons.. co mamy myslec?

Gość gość
"TAKIE MATKI WINNO SIĘ STERYLIZOWAĆ NA SIŁĘ. " - no patrz, a takim tatusiom co uciekają od dzieci, to nawet wolno alimentów nie płacić, nie należy ich też zmuszać do kontaktów z dzieckiem, co więcej wolno im ****ać do woli :D