Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym zdaniem dobrze robię, że idę na te studia?

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam od października stomatologię na studiach wieczorowych. Niestety na dzienne się nie dostałam bo były bardzo wysokie progi. Problem w tym, że te studia baaaardzo dużo kosztują. Moi rodzice prawdopodobnie będą musieli sprzedać dwie działki i coś jeszcze. Tylko, że część osób mi to doradza, mówią, że to świetne studia z perspektywami, a druga część mówi, że nie opłaca się tyle kasy wydać na te studia boi tak jest teraz ogromna konkurencja wśród gabinetów, że nawet w naszym miasteczku już ich jest za dużo i wcale może nie być tak różowo po tych studiach... Waszym zdaniem opłaca się?

Gość gość
Tak :) Jak masz honor to wynagrodzisz to rodzicom

Gość gość
Trochę się też obawiam czy dam sobie radę... Bo trochę głupio byłoby zawalić studia w które rodzice włożą tyle pieniędzy :( Sama się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, że poszłam na ten kierunek bo teraz mam obawy. A założenie własnego gabinetu też tanie nie będzie. Nie pochodze z biednej rodziny, ale tez nie jesteśmy jacyś mega bogaci i te moje studia to będzie dość spore poświęcenie

Gość gość
Nie wiem jak konkurencja w zawodzie. Ale dentysta to teraz jeden z bardziej intratnych zawodow. Ludzie coraz bardziej dbaja o zeby. No coz zepnij poslady i do nauki to twoja szansa. Tez bym chciala zeby rodzice mi pomogli w wyksztalceniu. Zazdroszcze troche ale widac ze jestes rozsadna, powodzenia.

Oczywiście, że dobrze robisz! To nie jest kolejny z tych kierunków bez przyszłości i jak tu już inni pisali coraz więcej gabinetów się otwiera. Jeśli odpowiednio się zmobilizujesz, to i bez problemu dasz sobie radę z całym programem, tylko nie możesz tego olewać! Poza tym skoro są to studia wieczorowe, to masz szansę załapać się na kilka godzin pracy w tygodniu żeby jakoś rodzicom pomóc i ich trochę odciążyć. Poza tym pamiętaj, że jak będziesz w czymś dobra, to bez problemu znajdziesz pracę.