Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pizza włoska w Lublinie

Polecane posty

Gość gość

Kojarzycie taką miejscowkę w okolicy? Po wakacjach w Italii zakochaliśmy się trochę we włoskim jedzenie. Teraz ciężko mi się nawet patrzy na pizzę na grubym cieście, zalaną sosami. Dajcie jakąś propozycję miejsca gdzie zjemy coś zbliżonego do tego, co we Włoszech.

Gość gość
Możesz poszukać po mniejszych lokalach, ale nie kojarzę, żeby ktoś poza Gusto Dominium robił dobrą pizzę na cienkim cieście - zresztą jak będzie w CH to do nich zapachem przyciąga - zioła, przyprawy, czuć pizzę. I na pewno nie jest ona taka, jak w większości lokali.

Gość gość
W Lublinie bardzo ciężko o naprawdę smaczną pizzę na cienkim cieście. A jeśli już to jecie ją z sosami, czy bez? Na co szczególnie zwracacie uwagę? Jakoś produktów to chyba w każdym lokalu już totalna podstawa, co nie?

Gość gość
Jeśli faktycznie będziecie w gusto dominium to sobie spróbujcie pizzy z sosem śmietanowym. Pierwszy raz zjadłam tylko kawałek, bardziej z ciekawości, a od kilku miesięcy w sumie innej pizzy nie zamawiamy. Nie wiem czy to kwestia odmiany od takiego jedzenia, jakie zawsze jedliśmy, czy po prostu fajny smak, ale pasuje nam ta pizza. Świetną mają jeszcze z sosem szpinakowym.

Gość gość
W Gusto jest w porządku - niby pizzę powinno się jeść bez sosów, ale mają je na tyle dobre, że nie widzę powodów do tego, żeby ich nie jeść. Fajnie na takim placku smakują dodatki, szczególnie odpowiedniej jakości. Ja raczej jadam pizze z wyszukanymi zestawieniami. Lubię wołowinę, owoce morza i inne tematy - sporo tego jest.

Gość gość
Mało który lokal potrafi powtórzyć po Włoszech jakość jedzenia. Sądzę, że to kwestia nie tylko samego ciasta, ale bardziej nawet jakości wykorzystywanych produktów. Bo oni mają jednak wszystko lokalne - u nas tak nie do końca jest. A trudno zrobić taką samą pizzę, mając totalnie inne produkty, prawda?

Osobiście jak mam polecić pizzę to tylko z Party Pizza bo mają najlepsze ciasto pod słońcem i bardzo ją lubię :)