Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, co robicie w ciąży kiedy nie pracujecie?

Polecane posty

Gość gość

Po tym jak zaszłam w ciążę nie przedłużono mi umowy o pracę. Czuję się tak sobie, mam dolegliwości żołądkowe, raz jest lepiej raz gorzej. Do nowej pracy narazie nie pójdę, zresztą kto mnie zatrudni w ciąży, nie oszukujmy się. Staram się jakoś wypełnić sobie czas, troche sprzątam, odpoczywam, jak się lepiej czuję wychodzę na spacer. Mąż dużo pracuje, przez większość dnia jestem w domu sama. Nie mam już pomysłu jak wypełnić sobie ten czas. Od czasu do czasu ktoś mnie odwiedzi, ale większość koleżanek porozjeżdżała się po całej Polsce. Zresztą z takim samopoczuciem nie mam ochoty na bujne życie towarzyskie. Co robić, żeby się nie nudzić?

Gość gość
Ja mam bardzo cięzkie dolegliwosci, czeste wymioty, ciagle zmeczenie, co 10 minut siku .. ogonlie ciezko przechodze ciąże. Duzo gram teraz na komputerze ale tez chcialabym poodpoczywac, nie bardzo moge bo moj kochany i jakze wspanialomyslny facet ciagle wypisuje, jak nie odpisuje to dzwoni z pracy. szlagm nie trafia, bo sam mowi, ze mam odpoczywac , ale nie myśli logicznie. Obudzi mnie i cisza. Tak na codzien to sie nudzę, chcialabym wiele porobić ale nie mam siły.

Gość gość
Jeśli masz umowę o pracę, to pracodawca ma obowiązek przedłużenia jej do dnia porodu. Nie rozumiem więc, w czym rzecz. Odpowiadając na pytanie, to ja odpoczywałam. Trochę zajęłam się domem a potem już tylko przyjemności. Chodziłam codziennie na długie spacery, na zakupy, nadrabiałam zaległości w czytaniu. Kiedy czułam się lepiej, to jeździłam z mężem na wycieczki.

Gość gość
Ja w ciągu dnia robię sobie drzemkę i wypoczywam czytam dużo książek cieszę sie ze do pracy nie musze chodzic ciesz się spokojem i zadbaj o siebie zanim zaczną się nieprzespane noce :)

Gość gość
12.08 Ma obowiązek przedłużenia umowy jeśli masz skończone 3 miesiące ciąży, ja w momencie wygaśnięcia nie miałam. To ja nie rozumiem więc w czym rzecz

Gość gość
Jestem w takiej samej sytuacji. Ogólnie większość czasu wypoczywam, ogladam filmy. Trochę mi się zaczyna nudzić tak samej, ale lepsze to niż chodzenie do pracy

Gość gość
Co robimy ? Rzygamy i wkładamy sobie zapałki do powiek.

Gość gość
Nie rozumiem jak można sie nudzić nie pracując. Przecież życie i tak zawsze oferuje milion zajęć na przemian z obowiązkami. Nigdy nie ma tak żeby nie było co robić. Nigdy. To trzeba być chyba jakimś z natury nie wiem kim żeby sie nudzić. Pewnych ludzi to ja nigdy nie ogarnę.

Gość gość
Laski to potrafią tylko 2 rzeczy: albo sie bawić, albo sie nudzić. Qrwa! Co za czasy!

Gość gość4891
Ja mam już prawie 9cio letnie dziecko , teraz jestem w 9 miesiącu ciąży. Straciłam prace parę miesięcy przed zajściem w ciążę i tylko mój mąż pracuje od 6 do 16. Mój dzień wygląda tak ze budzę się około 5.00 rano kiedy budzik męża dzwoni , czutam wiadomosci ,itp później znowu się zdrzemnę od ok 6.30-7.30. Przygotowuje dziecko do sKoly , zaprowadzic, przyprowadzić , po drodze jakieś zakupy. W ciągu dnia pranie , prasowanie , sprzątanie , gotowanie , przygotowywanie pokoju dla dziecka , mamy dosyć duży dom wiec jest co robić i raczej rzadko się zdarza ze sobie poleżeć można , źle się czuje kiedy nic nie robie cały dzień. Maz wraca do domu od 17 bo dojezdza dosyc daleko , jemy obiad , pozniej mycie naczyn itp , szykowanie jego lunchu do pracy na drugi dzien itp pomoc corce w zadaniu , spedzenie z nia troche czasu , moze jakis serial czy film zanim pójdzie do lozka, prysznic / kapiel.. Mam też różne sprawy do załatwienia , połaci rachunki , podpowiadac na maile , wizyty u lekarza , zajęcia dodatkowe starszej córki itp .. do łóżka się kładę ok 22 ale zasypiam około 1szej czy 2giej w nocy ... I tak codziennie ... teraz mam nadzieje ze jakoś się uda zorganizować czas ..

Gość gość
14.07 Milion zajęć to możesz mieć jak nie jesteś w ciąży i dobrze się czujesz. Jakie zajęcia możesz wykonywać będąc sama w domu, poza czytaniem i oglądaniem filmów? A obowiązki? Nie wszyscy je mają. Jakie można mieć obowiązki nie mając pracy i dzieci?

Gość gość
ja zapraszam sąsiadów i jestem zadowolona, żadnego nie wrobię w dziecko a jak mąż głupi to niech pracuje 24 godzin na dobę

Gość gość
Ja usycham z nudów, wzięłam L4 w 6 tyg.ciąży teraz jestem w 24 tyg. i już nie daję rady, strasznie świruję w 4 ścianach. Na początku było fajnie ,a teraz , sorry ,ale tyję w oczach, kolejne odwiedziny sąsiadki czy wyjście do koleżanek już mi się znudziło, sportu uprawiać nie mogę,czytać książek już mi się nie chce , oglądanie filmów i seriali tez wyczerpałam, lubię robić zdjęcia i je obrabiać ale ile można. Jak zrobi się zimno na dworze to nawet na spacer nie pójdę przysięgam że sobie w głowę strzelę...Od 7 lat byłam aktywna zawodowo a teraz siadłam jak jakiś słoń słoniowaty , wszystko przez mojego gina panikarza ,który mnie straszył ;( a pracy wcale nie miałam w kamieniołomach, więc bym ogarnęła. Jestem wściekła ;(

Gość gość
No ja nie pracuję niby pole do popisu mam, ale co jak mi sie nie chce ?? Co jak nie mam siły wstać z łóżka ? Co jak sie zdrzemnę to ktos mi przeszkodzi zawsze :O

Gość gość
Sprzatam (mamy duzy dom), piore, gotuje, piekę, prasuje, pracuje w ogrodzie, robie przetwory, oporzadzam kury, chodze na grzyby, zurawiny, a wczesniej na jagody. To z obowiazkow, A przyjemnosci - czytam ksiazki, czasopisma, siedze na.necie, słucham muzyki (nie mamy tv), wysypiam sie Czasu mi brakuje wciaz!

Gość gość
Mam caly dom na glowie i 3 latka, ktory nie pozwala na chwile wytchnienia...

Gość SlowianskaLala
Ucze sie do prawa jazdy. Czytam duzo ksiazek chodze na dlugie spacery z psem. Ogladam seriale i kompletuje wyprawke. Wszystko jeat lepsze od niewdziecznej pracy

Gość gość
Przecież ciąża to nie choroba! Siedzicie w domu, nudzicie się, bo nie macie żadnych zainteresowań, dlaczego jesteście takimi darmozjadami uwieszonymi na plecach męża? A potem sie dziwicie, że wam przyleje albo zdradzi...

Gość gość
a ja daję sąsiadom, bo teraz już nie wpadnę

Gość gość
Jak można się nudzić? Ja nauczyłam się szydełkować i szyć. Można czytać, gotować, może jakieś rękodzieło?, może nauka języka?,fotografia? gry komputerowe? (ja przeszłam m.in.Obliviona :) Znajdźcie sobie jakieś hobby. Bo okazuje się, że większość, kobiet poza pracą zawodową i sprzątaniem domu nic innego nie robią !!!