Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To już pewnie było ale co tam, nie ważcie się kobiety

Polecane posty

Gość gość

tylko się mierzcie :) tzn wtedy gdy łączycie dietę z aktywnością, ćwiczeniami. ja od roku jestem na diecie ale na zasadzie zmiany nawyków żywieniowych, trybu życia. tego nie da sie zrobic w miesiac bo chcialam powoli dużo pozmieniać. np wywalic całkiem białe mięciutkie bułeczki na rzecz żytniego razowego chleba ze sprawdzonej piekarni lub w koncu sama sie nauczyłam robić (zakwas nawet robię). czy też zamiast jeść mięso 4-5 razy w tygodiu - kiedys tak jadłam - to jem je teraz 2 razy. i to głównie ryba a nie kotlety w tłustej panierce, choc czasem taki zjem, ale bardzo rzadko. zamaist zwykłej herbaty zaczęłam pić zieloną, kiedyś nie lubilam ale w koncu trafiłm na swój smak, nie będe robic reklamy, i jest super. polubilam też czerwoną herbatę. nie jem jogurtów 0% bo to syf, jem tłuste ale naturalne, z łyżeczka dżemu i dużo platkow owsianych, pestek dyni itp. jem owsianki, choc kiedys to w życiu bym nie zjadła. jem dużo awokado, marchewki, cukini jak jest, pomidorów mnóstwo, sporo jabłek, tera śliwi, tak to arbuzy kiwi banany, grejpfurty - codziennie 1 grejpfrut na metabolizm (tak samo jak codziennie 1 zielona i 1 czerwona herbata). kawy też już nie słodze. słodycze jem ale bardzo mało. zaczęłam byc trochę bardziej aktywna, powoli powili, ale jest coraz lepiej. głównie basen i w domu to hula hoop, ćwiczenia z sieci z różnymi instruktorkami, takie typu cardio 20 minut albo dance aerobik 40 minut. no i co? najpierw waga nieco leciała - nie mialam nadwagi ale byłam taka zaokrąglona. od kilku miesięcy jest ianczej - waga stoi albo nawet nieco wzrasta, np o 1,5 do 2 kg. ale centymetry lecą teraz nieźle. od polowy sierpnia na przykład w talii zleciało mi 4 cm, w brzuchu 3 cm, w udzie 1,5 cm. a waga wzrostał o 1,4 kg. więc kobiety, darujcie sobie wagi, patrzcie w lustro i mierzcie sie :) 33-latka, mama jednego dziecka; wzrost 167 cm, waga obecnie 59-60 kg, biust 89cm, talia 66cm, brzuch 72cm, biodra 91 cm, udo 51 cm.

Gość Chocolatte93
Hej! Wiadomo, że takie rady niby są banalne, ale wiadomo tez, ze te sposoby są skuteczne. Jeść zdrowiej i mniej, ruszać się więcej. Ja stosuję te zasady od końca maja bieżącego roku, jem bardzo podobnie do Ciebie, ćwiczę mniej. Poleciała mi i waga i centymetry. Z wagi ponad 17 kg, centymetry juz przestałam zliczać bo co miesiąc schodzi mi w sumie przynajmniej kilkanaście, z talii, bioder, pupy i ud. Wymiary mam prawie identyczne, chociaż trochę mniej w udzie (52) i trochę więcej w biodrach (94), ale ważę więcej (69) i jestem trochę wyższa (170). Także dziewczyny, to działa. Nie ma sensu stosować głupich diet rzędu 500-1000 kcal i głodować, a potem cały zgubiony tłuszcz odzyskać z nawiązką. Lepiej powoli i z umiarem zmieniać nawyki, a efekty na pewno bedą i to nie tylko estetyczne.