Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypowiedzenie umowy o pracę. Jak to wygląda?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od pół roku pracuje w firmie, gdzie realizowane są projekty. Jestem oczywiście na umowie o pracę na której pisze, że mam 2-tygodniowy okres wypowiedzenia. Niestety sprawa wygląda tak, że jest bardzo duże obciążenie i po prostu nie daję tam rady. Dostałam kilka projektów, z którymi się nie wyrabiam. Poszłam dzisiaj do szefa i powiedziałam, że chce złożyć wypowiedzenie z pracy. On się wkurzył i powiedział, że się nie zgadza, bo mam skończyć moje projekty. Nastraszył, że wpisze mi do akt pracy, że jestem słaba i niekompetentna. Moje pytanie brzmi - czy mogę złożyć wypowiedzenie i za 2 tygodnie opuścić pracę czy mając projekty nie mogę opuścić tej pracy? Na umowie pisze tylko o 2-tygodniowym wypowiedzeniu umowy. Proszę o pomoc.

Gość gość
Tak, możesz. Tak jest w umowie, którą szef z Tobą podpisał.

Gość gość
Ale czy może mi coś wpisać do akt pracy? Boję się, że np. złożę wypowiedzenie a on mi coś wpisze do akt pracy i potem trudniej będzie znaleźć nową pracę. :(

Gość gość
Nic Ci nie może wpisać. Składasz wypowiedzenie, a to już problem pracodawcy, co zrobić z niedokończonymi zadaniami. Ma dwa tygodnie na np. przekazanie Twoich zadań innym pracownikom.

Gość gość
Może - np. wyrzuci dyscyplinarnie z pracy w ciągu tych 2 tygodni.

Gość gość
Tutaj na forum prawie nikt nie pracuje, to nikt Ci nie odpowie.

Gość gość
Może ktoś ma jeszcze jakąś opinię? Sprawa bardzo ważna.