Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polaa86

xyz

Polecane posty

Gość gość
Wiesz, jeszcze 15 lat temu studia to naprawde bylo cos. Teraz dyplom liencjata a nawet magisterium KUPUJE sobie polanalfabeta, wystarczy, ze zapłaci za "nauke" na prywatnej uczelni. Wykladowcy MUSZA stawiac pozytywne oceny, jesli matol placi za studia. Wszyscy o tym wiedza. I w ten sposob studia w Polsce sie zdewaluowaly. Jesli nie studiowalas na naprawde dobrej uczelni, to dyplom nie ma teraz wiekszego znaczenia. ooo Doktoryzowac mozna sie w dowolnym momencie zycia, wiec nie rozpaczaj, tylko po prostu zacznij pisac i publikowac swoje badania. Jesli beda wartosciowe, to wczesniej czy pozniej sie uda. ooo Poza tym, warto miec w zyciu plan B, bo czasem tak bywa, ze cos sie nie udaje. Brak planu B sprawia ze zycie wydaje sie przegrane, a to falsz. O wartosci naszego zycia swiadczy calosc, a nie jeden element, nawet jesli on w danym momencie wydaje sie najwazniejszy. Pozdrawiam.

Skończyłam uniwersytet, pól roku studiowałam też na zagranicznej uczelni. Włożyłam w naukę bardzo dużo pracy, postawiłam wszystko na jedna kartę. Dlatego nie było żadnego planu B. Zresztą jaki plan B dla humanisty? Zwłaszcza w Szczecinie, gdzie można sie realizować jedynie w call center albo w kfc.

Gość Turkuć
Też się zastanawiam nad doktoranckimi. Może do tego dojdzie grant na projekt na 5 lat. Nie wiem czy się uda bo bez minimum 2 lat praktyki ciężko o pracę w zawodzie. :/ Życzę powodzenia..

Gość gość
Kędzierzyn-Koźle Miasto w Polsce Kędzierzyn-Koźle – miasto w województwie opolskim oraz siedziba powiatu kędzierzyńsko-kozielskiego, położone na Nizinie Śląskiej, na Śląsku Opolskim. Wikipedia Powierzchnia: 123,4 km² Pogoda: 16 °C, wiatr płn., 10 km/h, wilgotność 66% Województwo: Województwo opolskie Liczba ludności: 64 219 (2007) Czas lokalny: środa, 13:41 Prześlij opinię Namysłów - Z Twojej historii wyszukiwania - Użyj dokładnej lokalizacji - Dowiedz się więcej

Gość gość
A co ty myslisz, ze ty jedyna po studiach nie masz pracy???