Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak delikatnie dać kosza ale utrzymać znajomość?

Polecane posty

Gość gość
mysle autorko ze powinnas sobie dac spokoj z ta znajomoscia

Gość gość
powiedz mu prawdę nie owijając w bawełnę: tera ni ale się dowiaduj

Gość gość
autorko miałaś pełne prawo spotykać się i poznawać go bliżej, po czym stwierdzić, że to nie to. Jego inicjatywa to jego własny biznes, ty go do tego nie zmuszałaś. Nie rozumiem osób które każą ludziom być zdecydowanym na kogoś od razu.

Gość gość
Jeśli ktoś twierdzi że kocha, a na propozycję przyjaźni reaguje zerwaniem kontaktu. To wiadomo że żadnych wyższych uczuć tam nie było, a jedynie pożądanie i chęć posiadania tej osoby na wyłączność, żeby zaspokajala potrzeby czyli egoizm. Przyjaźń to wyższa forma miłości. X Więc autorko, po tym jak on zareaguje, będziesz widziała ile był wart. Może zyskasz, fajnego kumpla\przyjaciela, czego Ci życzę :)

Gość gość
Przyjaźń to wyższa forma miłości, o ile mówimy o osobach wolnych lub chcących zaryzykować bycie razem. Inaczej jest to oszukiwanie siebie i aktualnych partnerów, ładnie nazywane przyjaźnią.

Gość ~żywe_zło
Tam, gdzie jest nieodwzajemnione uczucie, nie ma przyjaźni. Nie raz, nie dwa to przerabiałem. Przyjaźń jest możliwa tylko wówczas, gdy ta druga strona (niby zaangażowana) nie żywiła żadnych głębszych uczuć. Jeśli ktoś się zaangażował, to kontynuowanie znajomości po spławieniu jest oznaką masochizmu i skłonności do autodestrukcji.

Gość ~żywe srebro
albo oznaką nieznajomości psychiki kobiety. One nie wiedzą, co to znaczy męska ambicja.

Gość gość
kiedyś miałem taki przypadek, dziewczyna mi mowi zostańmy przyjaciolmi szok ledwo ja znalemm a ona wali mi o przyjazni nawet nic od niej nie chciałem i zaraz dalem sobie spokoj tej znajomości i traktuje ja jak kolezanke